


Сіль чорна
Чим особлива СІЛЬ ЧОРНА?
- Чорна сіль – природна вулканічна кам’яна сіль рожево-бурого кольору, відмінною рисою якої є насиченість сірководнем, що надає солі яскраво-вираженого яєчного запаху;
- Така сіль не затримує воду в організмі, не викликає набряків та відкладення солей в суглобах, не підвищує рівень натрію в крові саме завдяки меншому вмісту хлориду натрію, ніж в кухонній та морській солі;
- Унікальність чорної солі полягає в тому, що вона сприяє полегшенню головного болю, покращує зір та має антисептичну дію.
Як використовувати СІЛЬ ЧОРНУ?
- При термообробці яєчний запах солі не проявляється, а в холодних стравах підсилює смак їжі. По-особливому сіль смакує у салатах;
- Чорна сіль підсилює аромат їжі, чудово поєднується із сирими стравами та різноманітними овочами.
- Добова норма - 1 ч.л
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- Не рекомендовано перевищувати добову норму вживання чорної солі - не більше однієї чайної ложки.
Тофу-скрембл
Інгредієнти (на 2 порції):
1. М’який тофу — 200 г;
2. Великий томат — 1 шт;
3. Чорна гімалайська сіль — ½ ч. л.;
4. Куркума — ¼ ч.л;
5. Карі — ⅓ ч.л.;
6. Кокосова олія — ½ ст.л.;
Приготування:
1. Томат опустіть в киплячу воду на 30 секунд, потім виловіть шумівкою і покладіть в холодильник на 5 хвилин. Зніміть шкірку. Можна також просто зрізати шкірку ножем.
2. У глибокій мисці розітріть виделкою тофу до крихти.
3. Розігрійте сковорідку, налийте в неї трохи кокосової олії. Дрібно наріжте охолоджений томат і протушкуйте його протягом 1 хв. Додайте тофу.
4. Перемішуючи, обсмажуйте тофу протягом 2 хв., а в кінці додайте карі, куркуму і чорну сіль. Викладіть готовий скрембл на скибочку бездріжджового хліба.
Готово!
Найкраще готувати в обідній час.
Салат “Мімоза”
Інгредієнти:
Картопля відварена - 300 г;
Морква відварена - 200 г;
Асафетида 1/4 ч.л.;
Чорна сіль - 1/2 ч.л.;
Куркума - 1/2 ч.л.;
Тофу - 200 г;
Веганський майонез - 200 г;
Норі - 1 лист.
Приготування:
2/3 частини тофу, чорну сіль, 2 ст.л. майонезу і норі помістіть в одну ємність і збивайте до однорідної маси в блендері.
Картоплю і моркву натріть на крупній тертці в різні ємності. Залишок тофу натріть на дрібній терці і змішайте з асафетидою, куркумою і сіллю. Викладіть шарами:
1 шар: Суміш тофу з норі.
2 шар: Кaртопля, трохи змастіть майонезом.
3 шар: Морква, змастіть її майонезом.
4 шар: Тофу з куркумою.
Помістіть салат на ніч в холодильник.
Подавайте охолодженим на святковий стіл.
Смачного!