

Гриб Муер
4 відгуки
120 г
-+
Немає в наявності
чорно-білі деревні шматочки сушених грибів
на 100 г: білки - 23,4 г, жири - 6,4 г, вуглеводи - 31 г. Калорійність - 282 ккал.
зберігати в сухому прохолодному місці при температурі не вище 20 °C та відносній вологості повітря не більше 75 %.
24 місяці
Що таке гриб Муер та чим він особливий?
- Гриб Муер — це чорний деревний гриб, який ми привозимо із Азії.
- Муер особливо багатий на білок — 100гр містить 23г білка.
- Ідеальний продукт для дієтичного харчування — містить мало калорій, але дає довге почуття ситості.
- Природний антиоксидант, тому захищає організм від шкідливого впливу навколишнього середовища.
- Перешкоджає утворенню тромбів, завдяки високому вмісту калію.
- Містить велику кількість вітаміну В5 (пантотенова кислота), який нормалізує засвоєння жирів в організмі.
Як вживати гриб Муер?
- Завдяки нейтральному смаку його можна додавати до усіх страв: салатів, каш, гарнірів чи закусок.
- У сушеному вигляді — це чудова приправа до супів.
- Додавайте у запіканки чи пироги.
- Використовуйте для приготування страв азійської кухні.
- Як основну страву гриб Муер не використовують через абсолютно нейтральний смак.
*Перед приготування сушені гриби Муер замочіть в теплій воді на 3-4 години. Після цього, гриби збільшаться в об'ємі в 6-8 разів.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Вживати дітям до 14 років.
- Варто проконсультуватися із лікарем перед споживанням гриба Муер жінкам під час вагітності та в період годування груддю.
Салат з грибів Муер
Інгредієнти:
- Гриби Муер — 20г у сухому вигляді.
- Цибуля ріпчаста — 1шт.
- Зелений перець — 1шт.
- Часник — 1 зубчик.
- Олія рослинна — 1ст.л.
- Насіння кунжуту — 1ч.л.
- Соєвий соус — 3ст.л.
- Сік лимону — за смаком.
- Сіль — за смаком.
- Спеції — за смаком.
Приготування:
1. Замочіть гриби у теплій воді на 3-4год, щоб вони розмокли і збільшилися в декілька разів.
2. Готуємо соус: змішати у мисці 1ст.л води, соєвий соус, чорний і червоний перець, паприку, сіль, подрібнений часник, лимонний сік.
3. Ще раз промити гриби і нарізати соломкою. Нарізати цибулю півкільцями, перець соломкою і разом з грибами обсмажити 2-3хв на сковорідці, постійно помішуючи.
4. Влити приготовлений соус у сковорідку до овочів та грибів і довести до кипіння.
5. Готову страву перелити у контейнер і дати остигнути. Перед подачею посипати кунжутом.
Смачного!