

Томат різаний
Чим особливий ТОМАТ СУШЕНИЙ (різаний)?
- Сушений томат – висушені та подрібнені помідори, які мають кисло-солодкий насичений смак та зберігають характерні властивості свіжих помідорів.
- Ця пряність – хороший природній антидепресант, який регулює роботу нервової системи, містить “гормон щастя” і покращує настрій.
- Томат сушений містить багато калію, позитивно впливає на роботу серця, виводить із організму зайву вологу та знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань;
- А ще томат - це потужний антиоксидант,який допомагає зберегти зір і попереджає зміни в сітківці ока.
Як використовувати ТОМАТ СУШЕНИЙ (різаний)?
- Томат має універсальне кулінарне застосування: чудово смакуватиме в овочевих і грибних стравах, лечо, рагу, супах, борщах, соусах, підливах, стравах із рису і бобових, овочевих пирогах та запіканках.
- Томат сушений добре поєднується із базиліком, гвоздикою, зірою, чорним та духмяним перцем, паприкою, орегано, чебрецем, часником, петрушкою, коріандром.
- А ще томат прекрасно доповнить смак картоплі, баклажанів, макаронів та сиру.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Не варто зловживати сушеним томатом при алергічних реакціях на помідори, а також при підвищеній кислотності шлунку.
Баклажани в сметані (Фальшиві гриби)
Інгредієнти:
Баклажани — 300 г .
Томат різаний — 2 ст.л.
Цибуля середня — 1 шт.
Сметана 20% (як варіант кокосові вершки або Соус “Сметанковий”) — 2 ст.л.
Сіль морська — 1/3 ч.л.
Свіжозмелений чорний перець - 1/2 ч.л.
Чорний кмин — 1/2 ч.л.
Кокосова олія для смаження - 2 + 3 ст.л.
Приготування:
Цибулю подрібніть як бажаєте (півкільцями, чверть-кільцями або дрібно, як на суп).
Баклажан вимийте, відріжте гичку, розріжте на три частини вздовж і подрібніть на тонкі (3-5 мм) шматочки.
Викладіть баклажани в миску і посоліть. Перемішайте пластинки руками, щоб сіль розподілилася рівномірно. Залиште на 20-30 хв. Повинен виділитися сік, який треба злити. Соку може бути і зовсім мало, баклажани можуть лише злегка зволожитись. Це робиться не тільки для того, щоб позбавити овочі від гіркоти, а й щоб баклажани віддали воду - інакше при смаженні він буде не смажиться, а тушкуватись.
На добре розігрітій сковорідці з олією (2 ст.л.) на середньому вогні підрум'яньте цибулю протягом 5 хв., потім вийміть її на блюдце.
На чисту сковорідку налийте 3 ст.л. олії, гарненько розігрійте і викладіть злиті від соку баклажани, підрум'яньте їх 5-7 хв на середньому вогні. Час від часу баклажани слід перемішувати.
Додайте до баклажанів раніше підсмажену цибулю, томати, перемішайте.
Влийте сметану, ретельно перемішайте і протушкуйте декілька хвилин, поки сметана майже повністю не вбереться.
Додайте перець та кмин (солити не треба, тому що баклажани вже солені). Зніміть з плити, викладіть в тарілку. Подавайте в теплому або холодному вигляді.
Смачного!
Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.