


Томат мелений (вищий ґатунок)
Чим особливий ТОМАТ МЕЛЕНИЙ (вищого ґатунку)?
- Томат сушений (вищого ґатунку) – висушені та подрібнені помідори, які мають кисло-солодкий насичений смак та зберігають характерні властивості свіжих помідорів;
- Ця пряність – це хороший природній антидепресант, який регулює роботу нервової системи, містить “гормон щастя” і покращує настрій;
- Він містить багато калію, позитивно впливає на роботу серця, виводить з організму зайву вологу та знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань;
- А ще томат - це потужний антиоксидант - допомагає зберегти зір і попереджає зміни в сітківці ока.
Як використовувати ТОМАТ МЕЛЕНИЙ (вищого ґатунку)?
- Томат мелений вищого ґатунку має універсальне кулінарне застосування: чудово смакуватиме в овочевих і грибних стравах, лечо, рагу, супах, борщах, соусах, підливах, стравах з рису і бобових, овочевих пирогах та запіканках;
- Він добре поєднується із базиліком, гвоздикою, зірою, чорним та духмяним перцем, паприкою, орегано, чебрецем, часником, петрушкою, коріандром;
- А ще томат прекрасно доповнить смак картоплі, баклажанів, макаронів та сиру.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- Не варто зловживати сушеним томатом при алергічних реакціях на помідори, а також при підвищеній кислотності шлунку.
Вегетаріанський борщ
Інгредіенти:
Квасоля — 0,5 скл.;
Буряк — 1 шт.;
Морква — 1 шт.;
Томати мелені — 2 ст.л.;
Броколі/цвітна капуста — 1/2 шт.;
Листя з буряку — 1 шт.;
Зелень (за бажанням) — 1 пучок;
Цибуля — 1 ст.л.;
Лавровий листок — 2 шт.;
Часник (можете замінити 1/2 ч.л. асафетиди) — 2 ч.л.;
Перець чорний горошком — 3-4 шт.;
Куркума — 0,5 ч.л.;
Паприка копчена — 1/2 ч.л.;
Орегано — 1/2 ч.л.;
Сіль — за смаком.
Приготування:
Замочіть на ніч квасолю, можна взяти консервовану, та краще замочити.
Ретельно промийте квасолю, поставте варитися до готовності, туди ж киньте лавровий листок.У сковорідці потушкуйте цибулю, моркву, потім натертий соломкою буряк, потім туди відправте капусту, трохи спецій, в самому кінці томати, половину часнику і решту спецій (для розкриття смаку). За бажанням можете додати більше орегано!
Коли квасоля звариться, перекладіть всі овочі в каструльку, перемішайте.
Поріжте листя буряка, решту часнику і відправте в борщ. Вимкніть вогонь і дайте настоятися.
Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.