Пажитник (фенугрек)
Пажитник (фенугрек)Пажитник (фенугрек)

Пажитник (фенугрек)


27 грн 100 г
100 г Під замовлення (1 доба)
- +
Пажитник / Індія.
на 100 г: білки – 23 г, жири - 6,4 г, вуглеводи - 33,8 г. Калорійність - 323 ккал.
12 місяців

Чим особливий пажитник (фенугрек)?

  • Пажитник (фенугрек, шамбала, гуньба сінна, чаман) — це тверде насіння ромбовидної форми, жовто-коричневого кольору.
  • Смак пряний, трішки гіркуватий з горіхово-грибним присмаком.
  • Містить речовину діосгенін, яка схожа по дії з жіночим статевим гормоном  естрогеном. Тому нормалізує гормональний фон, пом'якшує симптоми менопаузи і полегшує менструальні болі.
  • Багатий на калій — 770мг на 100г продукту. Калій нормалізує артеріальний тиск і укріплює серцевий м'яз.
  • Фенугрек містить багато розчинної і нерозчинної клітковини. Знижує швидкість засвоєння вуглеводів і рівень глюкози в крові.

Як використовувати пажитник (фенугрек)?

  • Щоб повністю розкрити аромат пажитника та забрати надлишок гіркоти  обсмажте його декілька хвилин на сухій сковорідці.
  • Пажитник має властивість згущувача, тому приправляйти ним супи, підливи, соуси.
  • Спробуйте поєднати з морквою та нутовим омлетом. Смакота ❤️
  • Додавайте до страв з картоплі та грибів, овочів, бобових. Використовуйте для ароматизації тіста і випічки. 
  • Добре поєднується усіма прянощами, а особливо з куминомкоріандром, петрушкою, чорним перцемтим’яном.
  • Залийте 1 ст. л. просмаженого насіння пажитника окропом і варіть 5 хвилин. Додайте мед та лимон. Тонізуючий ранковий напій готовий :)

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Рекомендуємо проконсультуватися з лікарем перед вживанням при підвищеному рівні естрогену, підвищеному згортанні крові та на ранніх місяцях вагітності.

Детальніше


  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Кульки з броколі і фісташками



Інгредієнти:

  1. Капуста броколі 500 г;

  2. Несолені фісташки 100 г;

  3. Кріп 100 г;

  4. Горіхи грецькі  30 г;

  5. Часник подрібнений — 1 зубчик;

  6. Лляна або гарбузова олія 1 ст.л.;

  7. Перець чорний мелений за смаком;

  8. Пажитник - 1 ч.л.

Приготування:

1. Броколі доведіть до кипіння у воді. Дайте охолонути, відіжміть зайву рідину і подрібніть в блендері.

2. Фісташки очистіть і дрібно порубайте, можна трохи потовкти їх в ступці.

3. Зелень і часник наріжте дуже дрібно.

4. Броколі змішайте із зеленню, додайте фісташки, часник, грецький горіх, олію, змелений пажитник і перець.

5. З отриманої суміші скачайте кульки.
Можна їх їсти одразу або охолодити в холодильнику перед подачею.

Смачного.

Найкраще готувати цю страву на обід.

Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.