


Пажитник (фенугрек)
24 грн 100 г
100 г
Під замовлення (1 доба)
Пажитник / Індія.
на 100 г : білки – 23 г, жири - 6,4 г, вуглеводи - 33,8 г. Калорійність - 323 кКал.
12 місяців
Чим особливий ПАЖИТНИК (ФЕНУГРЕК)?
- Пажитник (фенугрек, шамбала, гуньба сінна, чаман, хельба, метхі) – тверде насіння ромбовидної форми, жовто-коричневого кольору з характерним грибним запахом і нотками свіжоскошеної трави. Смак пряний, гіркуватий, трішки солодкий та з горіховим присмаком;
- Насіння пажитника - це ефективний натуральний засіб від лупи та випадіння волосся, також це відмінне джерело протеїнів та речовин, необхідних для зміцнення волосся;
- Насіння пажитника принесе користь серцево-судинній системі, нормалізує кров'яний тиск і врегулює серцевий ритм;
- Пажитник допоможе втамувати голод та схуднути. Велика кількість рослинних волокон, що у ньому містяться сильно розбухають, наповнюють шлунок і служать чудовою профілактикою переїдання, а також стимулюють перистальтику та виводять токсини.
Як використовувати ПАЖИТНИК (ФЕНУГРЕК)?
- Насіння пажитника додають до страв із картоплі та грибів, овочів, бобових, також для ароматизації тіста та випічки. Пажитник чудово поєднується з морквою та нутовими млинцями;
- Пажитник має властивість згущувача, тому ним приправляють супи, підливи, соуси;
- Гарно поєднується ця спеція з усіма прянощами, а особливо з кумином, коріандром, петрушкою, чорним перцем, тим’яном;
- Щоб повністю вивільнити аромат пажитника, покращити його смак та забрати надлишок гіркоти – обсмажте його на сухій сковорідці протягом кількох хвилин;
- Вживайте 1 ч.л. підсмаженого насіння разом з водою до приймання їжі або у вигляді чаю протягом дня.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- Заборонено вживати пажитник при підвищеному рівні естрогену, на ранніх місяцях вагітності, при підвищеному згортанні крові, а також слід обережно приймати його при інсулінозалежному діабеті.
Кульки з броколі і фісташками
Інгредієнти:
Капуста броколі — 500 г;
Несолені фісташки 100 г;
Кріп — 100 г;
Горіхи грецькі — 30 г;
Часник подрібнений — 1 зубчик;
Лляна або гарбузова олія — 1 ст.л.;
Перець чорний мелений — за смаком;
Пажитник - 1 ч.л.
Приготування:⠀
1. Броколі доведіть до кипіння у воді. Дайте охолонути, відіжміть зайву рідину і подрібніть в блендері.
2. Фісташки очистіть і дрібно порубайте, можна трохи потовкти їх в ступці.
3. Зелень і часник наріжте дуже дрібно.
4. Броколі змішайте із зеленню, додайте фісташки, часник, грецький горіх, олію, змелений пажитник і перець.
5. З отриманої суміші скачайте кульки.
Можна їх їсти одразу або охолодити в холодильнику перед подачею.
Смачного.
Найкраще готувати цю страву на обід.
Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.