Пажитник (фенугрек)
5 відгуків
100 г
Під замовлення (1 доба)
Чим особливий пажитник (фенугрек)?
- Пажитник (фенугрек, шамбала, гуньба сінна, чаман) — це тверде насіння ромбовидної форми, жовто-коричневого кольору.
- Смак пряний, трішки гіркуватий з горіхово-грибним присмаком.
- Містить речовину діосгенін, яка схожа по дії з жіночим статевим гормоном — естрогеном. Тому нормалізує гормональний фон, пом'якшує симптоми менопаузи і полегшує менструальні болі.
- Багатий на калій — 770мг на 100г продукту. Калій нормалізує артеріальний тиск і укріплює серцевий м'яз.
- Фенугрек містить багато розчинної і нерозчинної клітковини. Знижує швидкість засвоєння вуглеводів і рівень глюкози в крові.
Як використовувати пажитник (фенугрек)?
- Щоб повністю розкрити аромат пажитника та забрати надлишок гіркоти — обсмажте його декілька хвилин на сухій сковорідці.
- Пажитник має властивість згущувача, тому приправляйти ним супи, підливи, соуси.
- Спробуйте поєднати з морквою та нутовим омлетом. Смакота ❤️
- Додавайте до страв з картоплі та грибів, овочів, бобових. Використовуйте для ароматизації тіста і випічки.
- Добре поєднується усіма прянощами, а особливо з кумином, коріандром, петрушкою, чорним перцем, тим’яном.
- Залийте 1 ст. л. просмаженого насіння пажитника окропом і варіть 5 хвилин. Додайте мед та лимон. Тонізуючий ранковий напій готовий :)
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Рекомендуємо проконсультуватися з лікарем перед вживанням при підвищеному рівні естрогену, підвищеному згортанні крові та на ранніх місяцях вагітності.
Пажитник / Індія.
на 100 г: білки – 23 г, жири – 6 г, вуглеводи – 58 г. Калорійність: 385 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців
Кульки з броколі і фісташками
Інгредієнти:
Капуста броколі — 500 г;
Несолені фісташки 100 г;
Кріп — 100 г;
Горіхи грецькі — 30 г;
Часник подрібнений — 1 зубчик;
Лляна або гарбузова олія — 1 ст.л.;
Перець чорний мелений — за смаком;
Пажитник - 1 ч.л.
Приготування:⠀
1. Броколі доведіть до кипіння у воді. Дайте охолонути, відіжміть зайву рідину і подрібніть в блендері.
2. Фісташки очистіть і дрібно порубайте, можна трохи потовкти їх в ступці.
3. Зелень і часник наріжте дуже дрібно.
4. Броколі змішайте із зеленню, додайте фісташки, часник, грецький горіх, олію, змелений пажитник і перець.
5. З отриманої суміші скачайте кульки.
Можна їх їсти одразу або охолодити в холодильнику перед подачею.
Смачного.
Найкраще готувати цю страву на обід.