Пажитник (фенугрек)
Пажитник (фенугрек)Пажитник (фенугрек)

Пажитник (фенугрек)


18 грн/ 100 г
100 г Є в наявності

- +
Пажитник / Індія.
на 100 г : білки – 23 г, жири - 6,4 г, вуглеводи - 33,8 г. Калорійність - 323 кКал.
12 місяців

Чим особливий ПАЖИТНИК (ФЕНУГРЕК)?

  • Пажитник (фенугрек, шамбала, гуньба сінна, чаман, хельба, метхі) – тверде насіння ромбовидної форми, жовто-коричневого кольору з характерним грибним запахом і нотками свіжоскошеної трави. Смак пряний, гіркуватий, трішки солодкий та з горіховим присмаком;
  • Насіння пажитника - це ефективний натуральний засіб від лупи та випадіння волосся, також це відмінне джерело протеїнів та речовин, необхідних для зміцнення волосся;
  • Насіння пажитника принесе користь серцево-судинній системі, нормалізує кров'яний тиск і врегулює серцевий ритм;
  • Пажитник допоможе  втамувати голод та схуднути. Велика кількість рослинних волокон, що у ньому містяться сильно розбухають, наповнюють шлунок і служать чудовою профілактикою переїдання, а також стимулюють перистальтику та виводять токсини.

Як використовувати ПАЖИТНИК (ФЕНУГРЕК)?

  • Насіння пажитника  додають до страв із картоплі та грибів, овочів, бобових, також  для ароматизації тіста та випічки. Пажитник чудово поєднується з морквою та нутовими млинцями;
  • Пажитник має властивість згущувача, тому ним приправляють супи, підливи, соуси;
  • Гарно поєднується ця спеція з усіма прянощами, а особливо з кумином, коріандром, петрушкою, чорним перцем, тим’яном;
  • Щоб повністю вивільнити аромат пажитника, покращити його смак та забрати надлишок гіркоти – обсмажте його на сухій сковорідці протягом кількох хвилин;
  • Вживайте 1 ч.л. підсмаженого насіння разом з водою до приймання їжі або  у вигляді чаю протягом дня.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Заборонено вживати пажитник при підвищеному рівні естрогену, на ранніх місяцях вагітності, при підвищеному згортанні крові, а також слід обережно приймати його при інсулінозалежному діабеті.

Детальніше

  • Пажитник – найкраща пряність для жінок -  він нормалізує гормональний фон, пом'якшує симптоми менопаузи, полегшує менструальні болі, зміцнює та відновлює організм молодих мам, сприяє притоку грудного молока та є ефективним в лікуванні гінекологічних захворювань;
  • Він знижує рівень цукру в крові, але хворим на діабет слід проконсультуватись з лікарем перед вживанням;
  • Залийте 1 ст.л. попередньо просмаженого насіння окропом і варіть 5 хвилин - ви отримаєте зміцнюючий, тонізуючий ранковий напій, який чудово смакуватиме з медом та лимоном;
  • Змелене насіння фенугрека використовують для приготування скрабів та масок для обличчя. Фенугрек забезпечує регенерацію та оновлення шкіри, пришвидшення процесів загоєння ран, опіків, екзем, а також позбавляє від вугрів та прищів;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Кульки з броколі і фісташками



Інгредієнти:

  1. Капуста броколі 500 г;

  2. Несолені фісташки 100 г;

  3. Кріп 100 г;

  4. Горіхи грецькі  30 г;

  5. Часник подрібнений — 1 зубчик;

  6. Лляна або гарбузова олія 1 ст.л.;

  7. Перець чорний мелений за смаком;

  8. Пажитник - 1 ч.л.

Приготування:

1. Броколі доведіть до кипіння у воді. Дайте охолонути, відіжміть зайву рідину і подрібніть в блендері.

2. Фісташки очистіть і дрібно порубайте, можна трохи потовкти їх в ступці.

3. Зелень і часник наріжте дуже дрібно.

4. Броколі змішайте із зеленню, додайте фісташки, часник, грецький горіх, олію, змелений пажитник і перець.

5. З отриманої суміші скачайте кульки.
Можна їх їсти одразу або охолодити в холодильнику перед подачею.

Смачного.

Найкраще готувати цю страву на обід.

Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.