


Паприка солодка мелена
5 відгуків
47 грн 100 г
100 г
Під замовлення (1 доба)
Паприка / Перу.
на 100 г: білки – 12 г, жири - 17,3 г, вуглеводи - 29,4 г. Калорійність - 318 ккал.
12 місяців
Чим особлива паприка солодка (мелена)?
- Паприка — це пряність яскраво-червоного кольору з сушеного солодкого перцю.
- Смак солодкий, насичений, з ледь відчутною гірчинкою.
- У ній багато вітаміну Р, який робить судини більш еластичними і міцними.
- Потужний антиоксидант — за вмістом вітаміну С перевершує цитрусові і чорну смородину. Вітамін С покращує синтез колагену і укріплює імунітет.
- Паприка містить алкалоїд капсаїцин, який стимулює вироблення гормону щастя ендорфіну і покращує настрій. Саме він робить паприку гострою :)
Як використовувати паприку солодку (мелену)?
- Паприка — універсальна пряність. Це водночас і ароматна приправа, і природний барвник.
- Додавайте до усіх овочевих страв, запіканок, супів, борщів, домашніх соусів, підлив.
- Добре смакує з м'ясом, грибами, картоплею і макаронами. Надає їм пікантність і червоний відтінок.
- Поєднується з часником, коріандром, базиліком, лавровим листом, перцем чилі.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Вживати вагітним і годуючим мамам.
Плов з булгуром та тофу
Інгредієнти:
1. Тофу — 400 г.;
2. Булгур — 200 г.;
3. Вода або овочевий бульйон — 500 мл.;
4. Цибулина червона — 2 шт.;
5. Морква — 150 г.;
6. Паприка — 1/2 ч.л.;
7. Куркума — 1/2 ч.л.;
8. Петрушка — 1/3 ч.л.;
9. Часник — 1 ч.л.;
10. Сіль — за смаком;
11. Олія кокосова — 30 мл.;
12. Чорнослив — 10 шт.
Приготування:
1. Тофу поріжте кубиками (можете попередньо замаринувати його на ніч в соєвому соусі).
2. На пательні розігрійте кокосову олію і смажте дрібно нарізані цибулю і тофу до золотистого кольору, на середньому вогні.
3. Моркву і попередньо замочений чорнослив дрібно наріжте, всипте до тофу та обсмажуйте ще 3 хв.
4. Додайте паприку, куркуму, часник та смажте ще 3 хв., збільшивши вогонь.
5. Крупу всипте останньою, відразу ж влийте туди бульйон і тушкуйте плов протягом 15 хв., далі посипте зеленню.
6. Дайте настоятися плову 20 хвилин.
Плов готовий. Смачного!
Найкраще готувати цю страву на обід.
Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.