Мускатний горіх цілий
Мускатний горіх цілийМускатний горіх цілий

Мускатний горіх цілий


5 відгуків
42 грн 25 г
25 г Є в наявності
- +
Мускатний горіх / Індонезія.
на 100 г: білки – 18,66 г, жири - 45,91 г, вуглеводи - 9,57 г. Калорійність - 548 ккал.
12 місяців

Чим особливий мускатний горіх (цілий)?

  • Мускатний горіх  це пряність з сильним ароматом та терпким, пекучим смаком. Сам мускатний горіх — серцевина плоду, як ядра абрикосової кісточки.
  • Містить вітаміни групи В, тому покращує розумову діяльність та підсилює концентрацію і пам'ять.
  • Джерело калію, міді і заліза, які підтримують роботу серцево-судинної системи. Вони знижують кров'яний тиск, розширюють судини і нормалізують ритм серця.
  • Мускатний горіх містить ефірні масла, які мають антибактеріальну дію і підтримують імунітет в період сезонних захворювань.
  • Має антиоксидантні властивості, які захищають клітини нашого організму від старіння та окислення.

Як використовувати мускатний горіх (цілий)?

  • Додавайте мускатний горіх до солодких страв та напоїв. Ідеально підходить для ароматизації цукерок, шоколаду, варення, тіста та всіх кондитерських виробів.
  • Класно смакує з грибними стравими, макаронами, картоплею та гарбузом.
  • Додавайте мускатний горіх у страви перед завершенням теплової обробки, а в тісто при замішуванні.
  • Радимо вживати не більше 1-го горіха на день.
  • Зберігайте горіхи цілими і подрібнюйте безпосередньо перед використанням.
  • Якщо ви ще не куштували наш пряний шоколад з журавлиною, куди входить мускатний горіх  саме час спробувати ❤️
  • Добре поєднується із чорним та духмяним перцем, кропом, імбирем, базиліком, кардамоном, коріандром, майораном, корицею, гвоздикою, кмином, м’ятою.
  • При безсонні залийте 0,5 ч. л. меленого мускатного горіха склянкою теплого молока, додайте трішки меду і випийте перед сном. Такий напій також корисний для дітей з неспокійним сном, але дозу мускатного горіха зменшіть до 1/4 ч.л.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Вживати дітям до семи років.

Детальніше


  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Різдвяне печиво-чоловічки

Інгредієнти:

  1. Борошно пшеничне цільнозернове — 2 склянки;

  2. Сода харчова — ½ ст.л.;

  3. Кориця — ½ ст.л.;

  4. Імбир — 2 ч.л.;

  5. Мускатний горіх — ½ ч.л.;

  6. Гвоздика — ½ ч.л.;

  7. Кокосова олія — ½ склянки;

  8. Кокосовий цукор — ½ склянки;

  9. Сироп агави — ⅓ склянки;

  10. Рослинне молоко — ¼ склянки;

  11. Ванілін — ½ ч.л.

Приготування:

1. Змішайте борошно, харчову соду, корицю, імбир, мускатний горіх і гвоздику.

2. У окремій мисці збийте кокосову олію з кокосовим цукром протягом 1-2 хвилин, поки суміш не стане однорідною і легкою.

3. Додайте рослинне молоко, сироп, ваніль, і збивайте ще 30 секунд, щоб все ретельно перемішалося.

4. Цю суміш поступово додавайте до суміші борошна і змішуйте до тих пір поки суміші не об'єднаються.

5. Оберніть тісто плівкою і дайте настоятися як мінімум 2 години.

6. Розігрійте духовку до 180.

7. Розкатайте тісто на пергаментному папері. Пласт тіста зробіть товщиною 0,5 см. Використовуйте формочки для вирізання тіста. Наприклад чоловічків.

8. Випікайте печиво протягом 8-10 хвилин, поки печиво злегка не підрум'яниться.

Дайте їм повністю охолонути перед декоруванням.

Веселого Вам святкування!

Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Написати відгук
Поставте будь-ласка вашу оцінку


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.