


Мускатний горіх цілий
Чим особливий МУСКАТНІЙ ГОРІХ (цілий)?
- Мускатний горіх – це пряність із сильним ароматом та терпким, пекучим смаком;
- Він сприяє покращенню розумової діяльності, підсилює концентрацію та пам'ять;
- Також мускатний горіх допоможе вберегти організм в період епідемій грипу та захищатиме клітини організму від вірусів.
Як використовувати МУСКАТНІЙ ГОРІХ (цілий)?
- Додавайте мускатний горіх до всіх можливих солодких страв та напоїв. Він ідеально підходить для ароматизації цукерок, шоколаду, варення, тіста, а також для кондитерських виробів та кремів;
- Ця пряність чудово доповнює страви з грибів, макаронів, картоплі та гарбуза;
- Додавайте мускатний горіх у страви перед завершенням теплової обробки, а в тісто при замішуванні;
- Зберігайте горіхи цілими і подрібнюйте безпосередньо перед використанням.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- Не вживайте мускатний горіх у надмірних кількостях (не більше 1 горіха в день), оскільки це може призвести до харчового отруєння, пришвидшеного серцебиття, спазмів, дезорієнтації та галюцинацій.
Різдвяне печиво-чоловічки

Інгредієнти:
Борошно пшеничне цільнозернове — 2 склянки;
Сода харчова — ½ ст.л.;
Кориця — ½ ст.л.;
Імбир — 2 ч.л.;
Мускатний горіх — ½ ч.л.;
Гвоздика — ½ ч.л.;
Кокосова олія — ½ склянки;
Кокосовий цукор — ½ склянки;
Сироп агави — ⅓ склянки;
Рослинне молоко — ¼ склянки;
Ванілін — ½ ч.л.
Приготування:⠀
1. Змішайте борошно, харчову соду, корицю, імбир, мускатний горіх і гвоздику.
2. У окремій мисці збийте кокосову олію з кокосовим цукром протягом 1-2 хвилин, поки суміш не стане однорідною і легкою.
3. Додайте рослинне молоко, сироп, ваніль, і збивайте ще 30 секунд, щоб все ретельно перемішалося.
4. Цю суміш поступово додавайте до суміші борошна і змішуйте до тих пір поки суміші не об'єднаються.
5. Оберніть тісто плівкою і дайте настоятися як мінімум 2 години.
6. Розігрійте духовку до 180℃.
7. Розкатайте тісто на пергаментному папері. Пласт тіста зробіть товщиною 0,5 см. Використовуйте формочки для вирізання тіста. Наприклад чоловічків.
8. Випікайте печиво протягом 8-10 хвилин, поки печиво злегка не підрум'яниться.
Дайте їм повністю охолонути перед декоруванням.
Веселого Вам святкування!