Мускатний горіх цілий
Мускатний горіх цілийМускатний горіх цілий

Мускатний горіх цілий


30 грн 25 г
25 г Є в наявності
- +
Мускатний горіх / Індонезія.
на 100 г: білки – 18,66 г, жири - 45,91 г, вуглеводи - 9,57 г. Калорійність - 548 ккал.
12 місяців

Чим особливий мускатний горіх (цілий)?

  • Мускатний горіх  це пряність з сильним ароматом та терпким, пекучим смаком. Сам мускатний горіх — серцевина плоду, як ядра абрикосової кісточки.
  • Містить вітаміни групи В, тому покращує розумову діяльність та підсилює концентрацію і пам'ять.
  • Джерело калію, міді і заліза, які підтримують роботу серцево-судинної системи. Вони знижують кров'яний тиск, розширюють судини і нормалізують ритм серця.
  • Мускатний горіх містить ефірні масла, які мають антибактеріальну дію і підтримують імунітет в період сезонних захворювань.
  • Має антиоксидантні властивості, які захищають клітини нашого організму від старіння та окислення.

Як використовувати мускатний горіх (цілий)?

  • Додавайте мускатний горіх до солодких страв та напоїв. Ідеально підходить для ароматизації цукерок, шоколаду, варення, тіста та всіх кондитерських виробів.
  • Класно смакує з грибними стравими, макаронами, картоплею та гарбузом.
  • Додавайте мускатний горіх у страви перед завершенням теплової обробки, а в тісто при замішуванні.
  • Радимо вживати не більше 1-го горіха на день.
  • Зберігайте горіхи цілими і подрібнюйте безпосередньо перед використанням.
  • Якщо ви ще не куштували наш пряний шоколад з журавлиною, куди входить мускатний горіх  саме час спробувати ❤️
  • Добре поєднується із чорним та духмяним перцем, кропом, імбирем, базиліком, кардамоном, коріандром, майораном, корицею, гвоздикою, кмином, м’ятою.
  • При безсонні залийте 0,5 ч. л. меленого мускатного горіха склянкою теплого молока, додайте трішки меду і випийте перед сном. Такий напій також корисний для дітей з неспокійним сном, але дозу мускатного горіха зменшіть до 1/4 ч.л.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Вживати дітям до семи років.

Детальніше


  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Різдвяне печиво-чоловічки

Інгредієнти:

  1. Борошно пшеничне цільнозернове — 2 склянки;

  2. Сода харчова — ½ ст.л.;

  3. Кориця — ½ ст.л.;

  4. Імбир — 2 ч.л.;

  5. Мускатний горіх — ½ ч.л.;

  6. Гвоздика — ½ ч.л.;

  7. Кокосова олія — ½ склянки;

  8. Кокосовий цукор — ½ склянки;

  9. Сироп агави — ⅓ склянки;

  10. Рослинне молоко — ¼ склянки;

  11. Ванілін — ½ ч.л.

Приготування:

1. Змішайте борошно, харчову соду, корицю, імбир, мускатний горіх і гвоздику.

2. У окремій мисці збийте кокосову олію з кокосовим цукром протягом 1-2 хвилин, поки суміш не стане однорідною і легкою.

3. Додайте рослинне молоко, сироп, ваніль, і збивайте ще 30 секунд, щоб все ретельно перемішалося.

4. Цю суміш поступово додавайте до суміші борошна і змішуйте до тих пір поки суміші не об'єднаються.

5. Оберніть тісто плівкою і дайте настоятися як мінімум 2 години.

6. Розігрійте духовку до 180.

7. Розкатайте тісто на пергаментному папері. Пласт тіста зробіть товщиною 0,5 см. Використовуйте формочки для вирізання тіста. Наприклад чоловічків.

8. Випікайте печиво протягом 8-10 хвилин, поки печиво злегка не підрум'яниться.

Дайте їм повністю охолонути перед декоруванням.

Веселого Вам святкування!

Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.