


Куркума (вищий гатунок)
13 відгуків
50 грн 100 г
100 г
Під замовлення (1 доба)
Куркума / Індія.
на 100 г: білки – 12,7 г, жири - 13,8 г, вуглеводи - 58,2 г. Калорійність - 408 ккал.
12 місяців
Чим особлива куркума (вищий гатунок)?
- Куркума — це яскраво-жовта пряність, з ніжним ароматом і легким пекучим смаком.
- Має менш насичений колір, ніж куркума преміум.
- Головна речовина куркуми — куркумин. Має сильну протизапальну дію, підтримує міцний імунітет і регулює рівень холестерину в крові.
- Містить у великих кількостях:
- вітаміни групи В — укріплюють нервову систему;
- вітамін К — розріджує кров;
- ефірні масла — діють як афродизіак;
- аскорбінову кислоту — бере участь в обміні речовин. - Сильний антиоксидантом, який захищає наші клітини від пошкоджень вільними радикалами.
- Куркума подовжує термін придатності страв та надає їм красивий жовтий відтінок.
- вітаміни групи В — укріплюють нервову систему;
- вітамін К — розріджує кров;
- ефірні масла — діють як афродизіак;
- аскорбінову кислоту — бере участь в обміні речовин.
Як використовувати куркуму (вищий гатунок)?
- Це універсальна пряність, тому сміливо додавайте її до усіх страв.
- Чудово смакує із рисом, бобовими, молочними продуктами, овочевими рагу та салатами.
- Додавайте у випічку, щоб надати природній золотистий відтінок.
- Особливо корисно поєднувати куркуму із жирами, які збільшують її засвоєння у 7- 8 разів!
- Лафхак від нас ❤️
Ми використовуємо куркуму для фарбування писанок до Великодня. - Можна використовувати розчин з 0,5 ч.л. куркуми та 0,5 ч.л. солі на склянку теплої води для полоскання горла. Ця пряність допомагає зняти біль, запалення в горлі і продезенфікувати слизову оболонку.
- Добова норма куркуми — 1/4 ч.л. на день.
Ми використовуємо куркуму для фарбування писанок до Великодня.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Зловживати при камінні в жовчному міхурі і закупоренні жовчовивідних шляхів. Куркума викликає скорочення жовчного міхура і може спровокувати болі.
Овочеві деруни
Інгредієнти:
Морква — 1 шт;
Цибулина — 1 шт;
Гарбуз — 200 г;
Броколі — ½ шт;
Часник подрібнений — 1 зубчик;
Проростки машу, нуту чи сочевиці — 4 ст.л.;
Борошно пшеничне цільнозернове — 2 ст.л.;
Сіль рожева та перець— за смаком;
Паприка мелена — 1 ч.л.;
Куркума — 1 ч.л.
Кокосова олія для смаження — 2 ст.л.
Приготування:
1. Овочі помийте та очистіть. Покладіть їх у блендер і збийте до однорідної маси. Додайте спеції і борошно.
2. Пробуємо масу обсмажуючи. Якщо деруни не тримають форми, тоді додайте більше борошна. Коригуйте за смаком. Швиденько обсмажуємо з двох сторін. Можна подавати з класичним густим йогуртом, овочами, шпинатом, авокадо. Смачного!
Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.
Написати відгук
Відгуки про товар (13)
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.