Куркума (вищий гатунок)
Куркума (вищий гатунок)Куркума (вищий гатунок)

Куркума (вищий гатунок)


13 відгуків
50 грн 100 г
100 г Під замовлення (1 доба)
- +
Куркума / Індія.
на 100 г: білки – 12,7 г, жири - 13,8 г, вуглеводи - 58,2 г. Калорійність - 408 ккал.
12 місяців

Чим особлива куркума (вищий гатунок)?

  • Куркума  це яскраво-жовта пряність, з ніжним ароматом і легким пекучим смаком. 
  • Має менш насичений колір, ніж куркума преміум.
  • Головна речовина куркуми  куркумин. Має сильну протизапальну дію, підтримує міцний імунітет і регулює рівень холестерину в крові.
  • Містить у великих кількостях:
    - вітаміни групи В — укріплюють нервову систему;
    - вітамін К — розріджує кров;
    - ефірні масла — діють як афродизіак;
    - аскорбінову кислоту — бере участь в обміні речовин.
  • Сильний антиоксидантом, який захищає наші клітини від пошкоджень вільними радикалами.
  • Куркума подовжує термін придатності страв та надає їм красивий жовтий відтінок.

Як використовувати куркуму (вищий гатунок)?

  • Це універсальна пряність, тому сміливо додавайте її до усіх страв. 
  • Чудово смакує із рисом, бобовими, молочними продуктами, овочевими рагу та салатами.
  • Додавайте у випічку, щоб надати природній золотистий відтінок.
  • Особливо корисно поєднувати куркуму із жирами, які збільшують її засвоєння у 7- 8 разів!
  • Лафхак від нас ❤️
    Ми використовуємо куркуму для фарбування писанок до Великодня.
  • Можна використовувати розчин з 0,5 ч.л. куркуми та 0,5 ч.л. солі на склянку теплої води для полоскання горла. Ця пряність допомагає зняти біль, запалення в горлі і продезенфікувати слизову оболонку. 
  • Добова норма куркуми  1/4 ч.л. на день.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Зловживати при камінні в жовчному міхурі і закупоренні жовчовивідних шляхів. Куркума викликає скорочення жовчного міхура і може спровокувати болі.

Детальніше


  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.







Овочеві деруни

Інгредієнти:

  1. Морква — 1 шт;

  2. Цибулина — 1 шт;

  3. Гарбуз — 200 г;

  4. Броколі — ½ шт;

  5. Часник подрібнений — 1 зубчик;

  6. Проростки машу, нуту чи сочевиці — 4 ст.л.;

  7. Борошно пшеничне цільнозернове — 2 ст.л.;

  8. Сіль рожева та перець— за смаком;

  9. Паприка мелена — 1 ч.л.;

  10. Куркума — 1 ч.л.

  11. Кокосова олія для смаження — 2 ст.л.

Приготування:

1. Овочі помийте та очистіть. Покладіть їх у блендер і збийте до однорідної маси. Додайте спеції і борошно.

2. Пробуємо масу обсмажуючи. Якщо деруни не тримають форми, тоді додайте більше борошна. Коригуйте за смаком. Швиденько обсмажуємо з двох сторін. Можна подавати з класичним густим йогуртом, овочами, шпинатом, авокадо. Смачного!

Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.

Написати відгук
Відгуки про товар (13)
Написати відгук
Поставте будь-ласка вашу оцінку


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.