


Куркума (вищий гатунок)
30 грн 100 г
100 г
Під замовлення (1 доба)
Куркума / Індія.
на 100 г : білки – 10,72 г, жири - 11,63 г, вуглеводи - 53,09 г. Калорійність - 305,51 Ккал.
12 місяців
Чим особлива КУРКУМА (преміум)?
- Куркума – це яскраво-жовта пряність з легким ароматом і слабо-пекучим смаком. Має властивість продовжувати термін придатності страв та забарвлювати їх у жовтий колір;
- Ця спеція поєднується абсолютно з усіма пряностями, особливо із чорним перцем, який призупиняє швидке виведення її з організму.
- Куркума - це сильний антиоксидантом, захищає наші клітини від пошкоджень, відновлює і зміцнює печінку, знижує рівень холестерину;
- Також вона нормалізує обмін речовин, допомагає підтримувати нормальну флору кишечника, усуває метеоризм, діарею і є профілактичним засобом від проблем ожиріння та діабету.
Як використовувати КУРКУМУ (преміум)?
- Куркума – універсальна пряність, тому додавайте її до усіх страв. Чудово смакує із рисом, бобовими, молочними продуктами, овочевими рагу та салатами;
- Особливо добре поєднувати із жирами, які збільшують засвоєння куркуми у 7- 8 разів!
- Випічці куркума подарує золотистий відтінок, а також покращить властивості тіста;
- Ця пряність допоможе зняти біль та запалення в горлі і продезенфікувати слизову оболонку, а також зможе усунути запальні захворювання ясен і їх кровоточивість. Найкраще використовувати розчин з 0.5 ч.л. куркуми та 0.5 ч.л. солі на склянку теплої води для полоскання уражених ділянок.
- Добова норма - близько 1/4 ч.л на день
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- Не зловживайте куркумою при камінні в жовчному міхурі і при закупоренні жовчовивідних шляхів, бо викликає скорочення жовчного міхура і може спровокувати болі
- Не перевищувати добову норму вживання, особливо людям схильним до сечокам'яної хвороби
Овочеві деруни
Інгредієнти:
Морква — 1 шт;
Цибулина — 1 шт;
Гарбуз — 200 г;
Броколі — ½ шт;
Часник подрібнений — 1 зубчик;
Проростки машу, нуту чи сочевиці — 4 ст.л.;
Борошно пшеничне цільнозернове — 2 ст.л.;
Сіль рожева та перець— за смаком;
Паприка мелена — 1 ч.л.;
Куркума — 1 ч.л.
Кокосова олія для смаження — 2 ст.л.
Приготування:
1. Овочі помийте та очистіть. Покладіть їх у блендер і збийте до однорідної маси. Додайте спеції і борошно.
2. Пробуємо масу обсмажуючи. Якщо деруни не тримають форми, тоді додайте більше борошна. Коригуйте за смаком. Швиденько обсмажуємо з двох сторін. Можна подавати з класичним густим йогуртом, овочами, шпинатом, авокадо. Смачного!
Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.
Написати відгук
Відгуки про товар (10)
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.