


Кориця палички (касія)
Чим особливі ПАЛИЧКИ КОРИЦІ (КАСІЯ)?
- Касія - це продукт, що одержують з кори китайського коричника, який не зустрічається в дикій природі;
- Ця пряність має терпкі властивості і залишає відчуття легкого печіння на язиці. За ці характеристики її включили до складу відомої на весь світ китайської суміші «п’яти ароматів»;
- Касія сприяє м'якому очищенню організму, стимулює травлення, активізує обмінні процеси, прискорює виведення з тканин зайвої рідини, допомагає людям з набряками, запорами хронічного типу, зниженим виділенням сечі, покращує крововідтік.
Як використовувати ПАЛИЧКИ КОРИЦІ (КАСІЮ)?
- Касія часто додається у випічку та десерти;
- Прекрасно поєднується з іншими приправами: кардамоном, фенхелем, бергамотом;
- Чай з додаванням великої кількості китайської кориці бадьорить, якщо ж спецію використовувати в мінімальному обсязі, то напій заспокоїть;
- Виходячи з добової граничної дози кумарину для людини (0,1 мг на кожний кілограм тіла), дорослому рекомендують вживати не більше 1/2 ч.л. касії в день, а дитині - в кілька разів менше.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
Пряний чай з ванільним екстрактом

Інгредієнти:
Гвоздика — дрібка;
Палички кориці — 2 шт;
Чай (за смаком) — 12 г.;
Сік апельсиновий — 35 мл.;
Лимон — 1/5 шт.;
Імбир — дрібка;
Кокосовий цукор чи інший підсолоджувач — за смаком;
Ванільний екстракт — за смаком;
Вода — 500 мл .
Змішайте гвоздику, корицю і трошки імбиру.
Залийте водою і закип'ятіть.
Цим окропом заливаємо чай і через 5 хвилин додайте цукор, соки лимона і апельсина та ванільний екстракт.
Чай готовий!
Індійський солодкий рис Кхір

Інгредієнти:
1. Рис басматі — 100 г;
2. Молоко кокосове (чи інше) — 300 мл;
3. Кардамон мелений — ½ ч.л.;
4. Кориця — 1 паличка;
5. Мед (або підсолоджувач) — 50 г.;
6. Будь-які горіхи — 2 ст.л.;
7. Родзинки — на смак;
8. Гвоздика — 6 шт.
Приготування:
1. Промийте рис.
2. Молоко перелийте в високу каструлю з товстим дном (об'ємом в 2 рази більше молока) і поставте на вогонь. Налаштуйте вогонь так, щоб воно весь час булькало, але не збігало.
3. Рис засипте в закипаюче молоко. Помішуючи кхір час від часу дерев'яною лопаткою, доводьте його до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму. покладіть туди корицю і гвоздику.
4. Варіть рис 20 хвилин, поки кхір не загусне. Перші 15 хвилин варіть рис без кришки, постійно помішуючи. А потім під закритою кришкою. Під кінець перемішайте кхір інтенсивніше, щоб не допустити пригорання. Залиште його під кришкою.
5. З меду і двох столових ложок води зробіть сироп. Влийте його у вже не гарячий кхір разом з кардамоном. Горіхи, родзинки, цукати обсмажте на невеликій кількості топленого масла і додайте в кхір.
Перед подачею добре охолодіть - вважається, що чим холодніше рис, тим він смачніший.
Смачного!
Найкраще ласувати десертом у першій половині дня.
Гвоздика — дрібка;
Палички кориці — 2 шт;
Чай (за смаком) — 12 г.;
Сік апельсиновий — 35 мл.;
Лимон — 1/5 шт.;
Імбир — дрібка;
Кокосовий цукор чи інший підсолоджувач — за смаком;
Ванільний екстракт — за смаком;
Вода — 500 мл .