Кориця палички (касія)
Кориця палички (касія)Кориця палички (касія)

Кориця палички (касія)


47 грн 50 г
50 г Під замовлення (1 доба)
- +
Кориця палички (касія) / Індонезія.
на 100 г: білки - 3,9, жири - 3,2, вуглеводи - 79,8. Калорійність - 261 ккал.
12 місяців

Чим особливі палички кориці (касія)?

  • Касія — це палички з кори китайського коричника, який не зустрічається в дикій природі.
  • Має терпкий смак і залишає відчуття легкого печіння на язиці. 
  • Касія є природним антисептиком. Містить олії, які знезаражують і зменшують больові відчуття.
  • В ній багато дубильних речовин і цинку. Вони допомагають виробляти антитіла до більшості сезонних захворювань.
  • Головним недоліком касії є кумарин в складі. При надмірному вживанні може спричинити запаморочення і головні болі.

Чим касія відрізняється від кориці цейлонської?

    • Має менш насичений смак і темніший колір.
    • Більш різка за запахом, смаком та ароматом.
    • Містить більше кумарину.

    Як використовувати палички кориці (касії)?

    • Використовуйте у випічці, десертах, запіканках, щоб надати пряний аромат.
    • Додавайте у напої: чай, каву чи коктейлі. Якщо додати багато спеції — напій збадьорить, а якщо трішки  заспокоїть.
    • Один з найкращих засобі при простуді — мед і кориця. Змішайте 1/4 л.кориці + 1 ст.л. меду і приймайте 3рази на день.
    • Кориця добре поєднується з іншими приправами: кардамоном, фенхелем, бергамотом.
    • Відповідно до добової дози кумарину для людини (0,1 мг на кілограм тіла), дорослим рекомендуємо вживати не більше 1/2 ч.л. кориці в день, а дітям — 1/4 ч.л два рази в тиждень. 

    Чого не варто?

    • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
    • Вживати при проблемах з печінкою та підшлунковою залозою.
    • Радимо проконсультуватись з лікарем щодо вживання під час вагітності.

    Детальніше


    • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

    Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

    Пряний чай з ванільним екстрактом

    Інгредієнти:

    1. Гвоздика дрібка;

    2. Палички кориці — 2 шт;

    3. Чай (за смаком) 12 г.;

    4. Сік апельсиновий — 35 мл.;

    5. Лимон — 1/5 шт.;

    6. Імбир — дрібка;

    7. Кокосовий цукор чи інший підсолоджувач — за смаком;

    8. Ванільний екстракт — за смаком;

    9. Вода — 500 мл .


    Змішайте гвоздику, корицю і трошки імбиру.

    Залийте водою і закип'ятіть.

    Цим окропом заливаємо чай і через 5 хвилин додайте цукор, соки лимона і апельсина та ванільний екстракт.

    Чай готовий!


    Індійський солодкий рис Кхір

    Інгредієнти:

    1. Рис басматі — 100 г;

    2. Молоко кокосове (чи інше) — 300 мл;

    3. Кардамон мелений — ½ ч.л.;

    4. Кориця — 1 паличка;

    5. Мед (або підсолоджувач) — 50 г.;

    6. Будь-які горіхи — 2 ст.л.;

    7. Родзинки — на смак;

    8. Гвоздика — 6 шт.


    Приготування:

    1. Промийте рис.

    2. Молоко перелийте в високу каструлю з товстим дном (об'ємом в 2 рази більше молока) і поставте на вогонь. Налаштуйте вогонь так, щоб воно весь час булькало, але не збігало.

    3. Рис засипте в закипаюче молоко. Помішуючи кхір час від часу дерев'яною лопаткою, доводьте його до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму. покладіть туди корицю і гвоздику.

    4. Варіть рис 20 хвилин, поки кхір не загусне. Перші 15 хвилин варіть рис без кришки, постійно помішуючи. А потім під закритою кришкою. Під кінець перемішайте кхір інтенсивніше, щоб не допустити пригорання. Залиште його під кришкою.

    5. З меду і двох столових ложок води зробіть сироп. Влийте його у вже не гарячий кхір разом з кардамоном. Горіхи, родзинки, цукати обсмажте на невеликій кількості топленого масла і додайте в кхір.

    Перед подачею добре охолодіть - вважається, що чим холодніше рис, тим він смачніший.

    Смачного!

    Найкраще ласувати десертом у першій половині дня.

    Написати відгук
    Відгуки про товар (6)
    Написати відгук


    Написати відгук
    Дякуємо за ваш відгук!
    Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


    Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.