Кориця палички (касія)
Кориця палички (касія)Кориця палички (касія)

Кориця палички (касія)


35 грн 50 г
50 г Під замовлення (1 доба)
- +
Кориця палички (касія) / Індонезія.
на 100 г: білки - 3,9, жири - 3,2, вуглеводи - 79,8. Калорійність - 261 ккал.
12 місяців

Чим особливі палички кориці (касія)?

  • Касія — це порошок з кори китайського коричника, який не зустрічається в дикій природі.
  • Ця пряність має терпкі властивості і залишає відчуття легкого печіння на язиці. За ці характеристики її включили до складу відомої на весь світ китайської суміші «п’яти ароматів».
  • Головним недоліком касії є кумарин в її складі. Через нього при вживанні касії на регулярній основі часто з`являються запаморочення і головні болі.
  • Касія має значно вищий вміст кумарину, аніж кориця.

Від кориці касія відрізняється:

  • Касія має менш насичений смак.
  • Темніша кольором.
  • Має вищий рівень кумарину.
  • Більш різка на запах, смак, аромат.

Як використовувати палички кориці (касії)?

  • Додавайте у випічку та десерти.
  • Вона прекрасно поєднується з іншими прянощами: кардамоном, фенхелем, бергамотом.
  • Можете додавати її у солоні страви: рагу, соуси, плов тощо.
  • Чай з додаванням великої кількості китайської кориці бадьорить. Якщо ж спецію використовувати в мінімальному обсязі, то напій заспокоїть.
  • Виходячи з добової граничної дози кумарину для людини (0,1 мг на кожний кілограм тіла), дорослому рекомендують вживати  1/2 ч. л. касії в день, а дитині — 1/4 ч.л два рази в тиждень.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Людям при проблемах з печінкою та підшлунковою залозою, а також вагітним рекомендуємо проконсультуватися з лікарем перед вживанням даного продукту.

Детальніше


  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Пряний чай з ванільним екстрактом

Інгредієнти:

  1. Гвоздика дрібка;

  2. Палички кориці — 2 шт;

  3. Чай (за смаком) 12 г.;

  4. Сік апельсиновий — 35 мл.;

  5. Лимон — 1/5 шт.;

  6. Імбир — дрібка;

  7. Кокосовий цукор чи інший підсолоджувач — за смаком;

  8. Ванільний екстракт — за смаком;

  9. Вода — 500 мл .


Змішайте гвоздику, корицю і трошки імбиру.

Залийте водою і закип'ятіть.

Цим окропом заливаємо чай і через 5 хвилин додайте цукор, соки лимона і апельсина та ванільний екстракт.

Чай готовий!


Індійський солодкий рис Кхір

Інгредієнти:

1. Рис басматі — 100 г;

2. Молоко кокосове (чи інше) — 300 мл;

3. Кардамон мелений — ½ ч.л.;

4. Кориця — 1 паличка;

5. Мед (або підсолоджувач) — 50 г.;

6. Будь-які горіхи — 2 ст.л.;

7. Родзинки — на смак;

8. Гвоздика — 6 шт.


Приготування:

1. Промийте рис.

2. Молоко перелийте в високу каструлю з товстим дном (об'ємом в 2 рази більше молока) і поставте на вогонь. Налаштуйте вогонь так, щоб воно весь час булькало, але не збігало.

3. Рис засипте в закипаюче молоко. Помішуючи кхір час від часу дерев'яною лопаткою, доводьте його до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму. покладіть туди корицю і гвоздику.

4. Варіть рис 20 хвилин, поки кхір не загусне. Перші 15 хвилин варіть рис без кришки, постійно помішуючи. А потім під закритою кришкою. Під кінець перемішайте кхір інтенсивніше, щоб не допустити пригорання. Залиште його під кришкою.

5. З меду і двох столових ложок води зробіть сироп. Влийте його у вже не гарячий кхір разом з кардамоном. Горіхи, родзинки, цукати обсмажте на невеликій кількості топленого масла і додайте в кхір.

Перед подачею добре охолодіть - вважається, що чим холодніше рис, тим він смачніший.

Смачного!

Найкраще ласувати десертом у першій половині дня.

Написати відгук
Відгуки про товар (6)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.