Кориця (касія) мелена (вищий ґатунок)
Чим особлива кориця (касія) мелена (вищого ґатунку)?
- Касія — це порошок з кори китайського коричника, який не зустрічається в дикій природі.
- Має терпкий смак і залишає відчуття легкого печіння на язиці.
- Касія є природним антисептиком. Містить олії, які знезаражують і зменшують больові відчуття.
- В ній багато дубильних речовин і цинку. Вони допомагають виробляти антитіла до більшості сезонних захворювань.
- Головним недоліком касії є кумарин в складі. При надмірному вживанні може спричинити запаморочення і головні болі.
Чим касія відрізняється від кориці цейлонської?
- Має менш насичений смак і темніший колір.
- Більш різка за запахом, смаком та ароматом.
- Містить більше кумарину.
Як використовувати корицю (касію) мелену (вищого ґатунку)?
- Використовуйте у випічці, десертах, запіканках, щоб надати пряний аромат.
- Підкидаємо ідею класного перекусу. Посипте яблука або інші фрукти горішками та корицею. Смакота ❤️
- Додавайте у напої: чай, каву чи коктейлі. Якщо додати багато спеції — напій збадьорить, а якщо трішки — заспокоїть.
- Один з найкращих засобі при простуді — мед і кориця. Змішайте 1/4 л.кориці + 1 ст.л. меду і приймайте 3рази на день.
- Кориця добре поєднується з іншими приправами: кардамоном, фенхелем, бергамотом.
- Відповідно до добової дози кумарину для людини (0,1 мг на кілограм тіла), дорослим рекомендуємо вживати не більше 1/2 ч.л. кориці в день, а дітям — 1/4 ч.л два рази в тиждень.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Вживати при проблемах з печінкою та підшлунковою залозою.
- Радимо проконсультуватись з лікарем щодо вживання під час вагітності.
Гарбузовий торт
Інгредієнти:
Для коржа:
Насіння гарбуза — 150 г;
Фініки — 150 г;
Кокосовий шрот — 20-30 г;
Для крему:
Гарбузове пюре — 400 г;
Кокосове молоко — 250 г;
Нутове борошно — 100 г;
Сироп агави — за смаком;
Кориця — 2 ч.л.
Приготування:
1. Змішати гарбузове насіння і фініки для коржа в блендері до однорідної маси.
2. Загустити до потрібної консистенції кокосовим шротом. Викладіть корж у форму і пропечіть його при 180℃ до золотої скоринки або залиште корж сирим.
3. У гарбузове пюре додайте кокосове молоко, і збийте у блендері до однорідності.
4. Додайте нутове борошно, сироп агави чи інший підсолоджувач і корицю. Розмішайте все.
5. Помістіть у кастрюлю з товстим дном і варіть на невеликому вогні до загущення маси.
6. Вилийте в підготовлений корж, а зверху посипте ще корицею.
7. Поставте в холодильник на 2-3 години.
Насіння гарбуза — 150 г;
Фініки — 150 г;
Кокосовий шрот — 20-30 г;
Гарбузове пюре — 400 г;
Кокосове молоко — 250 г;
Нутове борошно — 100 г;
Сироп агави — за смаком;
Кориця — 2 ч.л.
Можна їсти коли охолоне!
Смачного!
Найкраще вживати в першій половині дня.
Печені яблука з корицею
Інгредієнти:
1. Великі яблука (найкраще сорту «Антонівка») — 2 шт;
2. Тростинний нерафінований цукор , родзинки, грецькі горіхи — за смаком;
3. Розмелена кориця — 1 ч.л.
Приготування:
1. З вимитих яблук видаліть серцевину.
2. Змішайте в однакових пропорціях цукор, родзинки і подрібнені волоські горіхи та додайте корицю.
3. Заповніть яблука цією начинкою.
4. Поставте на змащене олією деко. Випікайте в духовці при t 160-1800 С протягом 40-60 хв (поки яблуко не трісне і начинка не почне витікати).
5. Подавайте гарячим або охолодженим.
Смачного!
Смакуйте стравою у будь-який час протягом дня.
Смакуйте стравою у будь-який час протягом дня.