Кориця цейлонська мелена
Кориця цейлонська меленаКориця цейлонська мелена

Кориця цейлонська мелена


55 грн 30 г
30 г Під замовлення (1 доба)
- +
Кориця / Шрі-Ланка. (урожай 2019 р.)
на 100 г: білків - 3,9, жирів - 3,2, вуглеводів - 79,8. Калорійність - 261 ккал.
12 місяців

Чим особлива КОРИЦЯ ЦЕЙЛОНСЬКА свіжозмелена?

  • Кориця - одна з найстаріших прянощів на Землі, є внутрішнім шаром кори тропічного вічнозеленого дерева із сімейства Лаврових;
  • Є природним антиоксидантом;
  • Знижує вміст глюкози в крові;
  • Перешкоджає утворенню тромбів і покращує кровообіг;
  • Кориця розширює судини, активізує роботу головного мозку;
  • Цейлонська - найбільш дорогий сорт. На смак солодкувата і трішки пекуча, вирощується на Шрі-Ланці. Також відома, як «справжня» або «благородна» кориця, кінамон.

Від касії цейлонська кориця відрізняється:

  • Кориця має більш насичений смак.
  • Світліша кольором.
  • Має нижчий рівень кумарину.
  • Не така різка на запах, смак, аромат.
  • Має більш лікувальні властивості. 

Як використовувати КОРИЦЮ ЦЕЙЛОНСЬКУ свіжозмелену?

  • Мабуть, неможливо уявити кухню без кориці. 
  • Корицю додають у випічку та десерти;
  • Яблука, або інші фрукти, з горішками, присипані корицею - один з найкращих перекусів.
  • Добре поєднується з іншими приправами: кардамоном, фенхелем,бергамотом;
  • Чай з додаванням великої кількості кориці бадьорить, якщо ж спецію використовувати в мінімальному обсязі, то напій заспокоїть;
  • Виходячи з добової граничної дози кумарину для людини (0,1 мг на кожний кілограм тіла), дорослому рекомендують вживати не більше 1/2 ч. л. кориці в день, а дитині - 1/4 ч.л два рази в тиждень. 

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Не рекомендовано вживати корицю при проблемах з печінкою та підшлунковою залозою.

Детальніше

  • Кориця - відмінне джерело марганцю, заліза і кальцію, тому є дуже ефективним натуральним лікувальним засобом.
  • Кориця - невелике вічнозелене дерево висотою 10-15 м, яке відноситься до роду лаврових. Батьківщина — Цейлон. 
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.
Написати відгук
Відгуки про товар (10)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.