Кориця цейлонська мелена
Кориця цейлонська меленаКориця цейлонська мелена

Кориця цейлонська мелена


65 грн 30 г
30 г Під замовлення (1 доба)
- +
Кориця / Шрі-Ланка. (урожай 2019 р.)
на 100 г: білків - 3,9, жирів - 3,2, вуглеводів - 79,8. Калорійність - 261 ккал.
12 місяців

Чим особлива кориця цейлонська мелена?

  • Кориця — це внутрішній шар кори тропічного вічнозеленого дерева.
  • Цейлонська — найдорожчий сорт, який ми привозимо з Шрі-Ланки. На смак солодкувата і трішки пекуча.
  • Потужний антиоксидант, тому нейтралізує негативну дію вільних радикалів та допомагає нам зберігати молодість і красу.
  • Кориця є природним антисептиком. Містить олії, які знезаражують і зменшують больові відчуття.
  • В ній багато дубильних речовин і цинку. Вони допомагають виробляти антитіла до більшості сезонних захворювань.
  • Містить речовину альдегід, яка прискорює обмін речовин і знижує рівень глюкози в крові.

Чим цейлонська кориця відрізняється від касії?

  • Має насиченіший солодкавий смак і світліший колір.
  • Більш ніжна, не така різка за запахом, смаком та ароматом.
  • Містить менше кумарину.
  • Має більше корисних властивостей для організму.

Як використовувати корицю цейлонську мелену?

  • Використовуйте у випічці, десертах, запіканках, щоб надати пряний аромат.
  • Підкидаємо ідею класного перекусу. Посипте яблука або інші фрукти горішками та корицею. Смакота ❤️
  • Додавайте у напої: чай, каву чи коктейлі. Якщо додати багато спеції — напій збадьорить, а якщо трішки  заспокоїть.
  • Один з найкращих засобі при простуді — мед і кориця. Змішайте 1/4 л.кориці + 1 ст.л. меду і приймайте 3рази на день.
  • Кориця добре поєднується з іншими приправами: кардамоном, фенхелем, бергамотом.
  • Відповідно до добової дози кумарину для людини (0,1 мг на кілограм тіла), дорослим рекомендуємо вживати не більше 1/2 ч.л. кориці в день, а дітям — 1/4 ч.л два рази в тиждень. 

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Вживати при проблемах з печінкою та підшлунковою залозою.

Детальніше


  • Кориця — невелике вічнозелене дерево висотою 10-15 м, яке відноситься до роду лаврових. Батьківщина — Цейлон. 
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Пряний чай з ванільним екстрактом

Інгредієнти:

  1. Гвоздика дрібка;

  2. Палички кориці — 2 шт;

  3. Чай (за смаком) 12 г.;

  4. Сік апельсиновий — 35 мл.;

  5. Лимон — 1/5 шт.;

  6. Імбир — дрібка;

  7. Кокосовий цукор чи інший підсолоджувач — за смаком;

  8. Ванільний екстракт — за смаком;

  9. Вода — 500 мл .


Змішайте гвоздику, корицю і трошки імбиру.

Залийте водою і закип'ятіть.

Цим окропом заливаємо чай і через 5 хвилин додайте цукор, соки лимона і апельсина та ванільний екстракт.

Чай готовий!

Написати відгук
Відгуки про товар (10)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.