Кориця цейлонська мелена
Кориця цейлонська меленаКориця цейлонська мелена

Кориця цейлонська мелена


55 грн 30 г
30 г Під замовлення (1 доба)
- +
Кориця / Шрі-Ланка. (урожай 2019 р.)
на 100 г: білків - 3,9, жирів - 3,2, вуглеводів - 79,8. Калорійність - 261 ккал.
12 місяців

Чим особлива кориця цейлонська мелена?

  • Кориця — одна з найстаріших прянощів на Землі.
  • Загалом кориця — це внутрішній шар кори тропічного вічнозеленого дерева із сімейства Лаврових.
  • Цейлонська — найбільш дорогий сорт. На смак солодкувата і трішки пекуча, вирощується на Шрі-Ланці. Також відома, як «справжня» або «благородна» кориця, кінамон.
  • Є природним антиоксидантом, тому нейтралізує негативну дію вільних радикалів та допомагає нам довше залишатись молодими.
  • Кориця є природним антисептиком. Вона містить олії, які здатні не лише знезажарувати, а й зменшують больові відчуття.
  • Її можна вживати при хворобах ШКТ, оскільки вона сприяє загоєнню виразок та знижує кислотність.

Від касії цейлонська кориця відрізняється:

  • Кориця має більш насичений смак.
  • Світліша кольором.
  • Має нижчий рівень кумарину.
  • Не така різка на запах, смак, аромат.
  • Має більш лікувальні властивості. 

Як використовувати корицю цейлонську мелену?

  • Мабуть, неможливо уявити кухню без кориці. 
  • Корицю додають у випічку та десерти.
  • Яблука або інші фрукти, з горішками, присипані корицею — один з найкращих перекусів.
  • Добре поєднується з іншими приправами: кардамоном, фенхелем, бергамотом.
  • Чай з великою кількістю кориці бадьорить. Якщо ж спеції зовсім трішки — то напій заспокоїть.
  • Відповідно до добової граничної дози кумарину для людини (0,1 мг на кожний кілограм тіла), дорослим рекомендовано вживати не більше 1/2 ч. л. кориці в день, а дитині — 1/4 ч. л два рази в тиждень. 

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Не рекомендовано вживати корицю при проблемах з печінкою та підшлунковою залозою.

Детальніше


  • Кориця — невелике вічнозелене дерево висотою 10-15 м, яке відноситься до роду лаврових. Батьківщина — Цейлон. 
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Пряний чай з ванільним екстрактом

Інгредієнти:

  1. Гвоздика дрібка;

  2. Палички кориці — 2 шт;

  3. Чай (за смаком) 12 г.;

  4. Сік апельсиновий — 35 мл.;

  5. Лимон — 1/5 шт.;

  6. Імбир — дрібка;

  7. Кокосовий цукор чи інший підсолоджувач — за смаком;

  8. Ванільний екстракт — за смаком;

  9. Вода — 500 мл .


Змішайте гвоздику, корицю і трошки імбиру.

Залийте водою і закип'ятіть.

Цим окропом заливаємо чай і через 5 хвилин додайте цукор, соки лимона і апельсина та ванільний екстракт.

Чай готовий!

Написати відгук
Відгуки про товар (10)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.