Карі листя
Карі листяКарі листя

Карі листя


34 грн 15 г
15 г Є в наявності
- +
листя дерева карі (Мурайя Кеніга) / Шрі-Ланка.
на 100 г: білки - 17 г, жири - 8 г, вуглеводи - 18 г. Калорійність - 203 ккал.
12 місяців

Що таке листя карі? Чим воно особливе?

  • Листя карі — це листя із дерева Мурайя, яке росте в Південно-Східній Азії.
  • Свіже листя можна порівняти з лавровим листом. В нього насичений аромат з цитрусовим відтінком, трохи схожий на аніс.
  • Містить ефірні масла, які підвищують апетит і стимулюють виділення шлункового соку.
  • Має сильні антисептичні властивості, тому очищує організм від токсинів і бореться з запаленнями.
  • Зверніть увагу! Листя карі не є сумішшю спецій з однойменною назвою.

Як використовувати листя карі?

  • Це універсальна пряність. Можна додавати до різних страв: і солодких, і солоних.
  • Добре поєднується з усіма бобовими та злаками. Додавайте в супи, овочеві запіканки як заміну лаврового листя.
  • В індійській кухні популярне поєднання листя карі з кокосовим молоком.
  • Рекомендуємо використовувати 5-12 листочків для приготування однієї страви. Можна додавати їх цілими або подрібнити в порошок.
  • Для збереження аромату краще додавати спецію за декілька хвилин до готовності.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Це найбільш популярна спеція в південній частині Індії. Там її використовують у всіх стравах.
  • Листя карі має багато ефірної олії. Вміст ефірної олії коливається від 0,5% до 2,5%. Це залежить рід регіону вирощування.

Суп з червоної сочевиці

Результат пошуку зображень за запитом суп з червоної сочевиці

Інгредієнти:

Червона сочевиця - 1 стакан
Кокосова олія - 2-3 ст. л.
Куркума 1 ч. л. 
Зіра 1 ч. л.
Насіння гірчиці 1 ч. л.
Гарам масала 2 ч. л.
Листя карі - 2-3 шт. 
Часник 1-2 зубчики
Асафетида - дрібка

Приготування:

1. Замочіть сочевицю. Краще всього на ніч, але якщо не маєте можливості, тоді можна на 2-3 години.
2. Злийте воду і промийте сочевицю. Залийте її свіжою водою (приблизно 4 стакани) і відваріть до готовності.
3. Поки варить сочевиця приготуйте заправку. Розігрійте олію, додайте туди спеції і трошки підсмажте 2-3 хвилини. Часник необхідно дрібно нарізати або зробити пасту. 
4. Коли сочевиця звариться додайте нашу заправку в суп. Посоліть за смаком та проваріть ще 5 хвилин. Все готово. Смачного.
Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Зберігати в сухому прохолодному місці, при температурі від +18 до +20 при вологості 75%.