


Карі листя
32 грн 15 г
15 г
Є в наявності
листя дерева карі (Мурайя Кеніга) / Шрі-Ланка.
на 100 г: білки - 17 г, жири - 8 г, вуглеводи - 18 г. Калорійність - 203 ккал.
12 місяців
Що таке ЛИСТЯ КАРІ? Чим воно особливе?
- Листя карі - це листя із дерева Мурайя, рослина родини рутові.
- Воно надає страві особливий смак та аромат.
- Здатне знижувати рівень цукру в крові.
- Листя карі один з найкращих у світі антисептиків.
- Зверніть увагу! Листя карі не є сумішшю спецій з однойменною назвою.
Як використовувати ЛИСТЯ КАРІ?
- Це універсальна пряність. Її можна додавати до різного роду страв: солодких та солоних.
- Рекомендовано використовувати 5-12 листочків для приготування однієї страви. Можна додавати їх цілими, а можна подрібнити в порошок.
- Листя карі добре поєднується з бобовими та злаками.
- В індійській кухні популярне поєднання листя карі з кокосовим молоком.
- Для збереження аромату спецію краще додавати за декілька хвилин до готовності страви.
- В аюрведичній медицині листя карі використовують також для очищення шкіри.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Суп з червоної сочевиці
Інгредієнти:
Червона сочевиця - 1 стакан
Кокосова олія - 2-3 ст. л.
Куркума 1 ч. л.
Куркума 1 ч. л.
Зіра 1 ч. л.
Насіння гірчиці 1 ч. л.
Гарам масала 2 ч. л.
Листя карі - 2-3 шт.
Часник 1-2 зубчики
Асафетида - дрібка
Приготування:
1. Замочіть сочевицю. Краще всього на ніч, але якщо не маєте можливості, тоді можна на 2-3 години.
2. Злийте воду і промийте сочевицю. Залийте її свіжою водою (приблизно 4 стакани) і відваріть до готовності.
3. Поки варить сочевиця приготуйте заправку. Розігрійте олію, додайте туди спеції і трошки підсмажте 2-3 хвилини. Часник необхідно дрібно нарізати або зробити пасту.
4. Коли сочевиця звариться додайте нашу заправку в суп. Посоліть за смаком та проваріть ще 5 хвилин. Все готово. Смачного.
Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Зберігати в сухому прохолодному місці, при температурі від +18 до +20 при вологості 75%.