Карі листя
3 відгуки
15 г
Є в наявності
Що таке листя карі? Чим воно особливе?
- Листя карі — це листя із дерева Мурайя, яке росте в Південно-Східній Азії.
- Свіже листя можна порівняти з лавровим листом. В нього насичений аромат з цитрусовим відтінком, трохи схожий на аніс.
- Містить ефірні масла, які підвищують апетит і стимулюють виділення шлункового соку.
- Має сильні антисептичні властивості, тому очищує організм від токсинів і бореться з запаленнями.
- Зверніть увагу! Листя карі не є сумішшю спецій з однойменною назвою.
Як використовувати листя карі?
- Це універсальна пряність. Можна додавати до різних страв: і солодких, і солоних.
- Добре поєднується з усіма бобовими та злаками. Додавайте в супи, овочеві запіканки як заміну лаврового листя.
- В індійській кухні популярне поєднання листя карі з кокосовим молоком.
- Рекомендуємо використовувати 5-12 листочків для приготування однієї страви. Можна додавати їх цілими або подрібнити в порошок.
- Для збереження аромату краще додавати спецію за декілька хвилин до готовності.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
листя дерева карі (Мурайя Кеніга) / Шрі-Ланка.
на 100 г: білки – 17 г, жири – 8 г, вуглеводи – 18 г. Калорійність – 203 ккал.
Зберігати в сухому прохолодному місці, при температурі від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців
Суп з червоної сочевиці
Інгредієнти:
Червона сочевиця - 1 стакан
Кокосова олія - 2-3 ст. л.
Куркума 1 ч. л.
Куркума 1 ч. л.
Зіра 1 ч. л.
Насіння гірчиці 1 ч. л.
Гарам масала 2 ч. л.
Листя карі - 2-3 шт.
Часник 1-2 зубчики
Асафетида - дрібка
Приготування:
1. Замочіть сочевицю. Краще всього на ніч, але якщо не маєте можливості, тоді можна на 2-3 години.
2. Злийте воду і промийте сочевицю. Залийте її свіжою водою (приблизно 4 стакани) і відваріть до готовності.
3. Поки варить сочевиця приготуйте заправку. Розігрійте олію, додайте туди спеції і трошки підсмажте 2-3 хвилини. Часник необхідно дрібно нарізати або зробити пасту.
4. Коли сочевиця звариться додайте нашу заправку в суп. Посоліть за смаком та проваріть ще 5 хвилин. Все готово. Смачного.