Карі листя
Карі листяКарі листя

Карі листя


32 грн 15 г
15 г Є в наявності
- +
листя дерева карі (Мурайя Кеніга) / Шрі-Ланка.
на 100 г: білки - 17 г, жири - 8 г, вуглеводи - 18 г. Калорійність - 203 ккал.
12 місяців

Що таке ЛИСТЯ КАРІ? Чим воно особливе?

  • Воно надає страві особливий смак та аромат.
  • Здатне знижувати рівень цукру в крові.
  • Це універсальний продукт: можна додавати у будь-які страви.
  • Листя карі один з найкращих у світі антисептиків.
  • Зверніть увагу! Листя карі не є сумішшю спецій з однойменною назвою.

Як використовувати ЛИСТЯ КАРІ?

  • Це універсальна пряність. Її можна додавати до різного роду страв: солодких та солоних.
  • Рекомендовано використовувати 5-12 листочків для приготування однієї страви. Можна додавати їх цілими, а можна подрібнити в порошок.
  • Листя карі добре поєднується з бобовими та злаками.
  • В індійській кухні популярне поєднання листя карі з кокосовим молоком.
  • Для збереження аромату спецію краще додавати за декілька хвилин до готовності страви.
  • В аюрведичній медицині листя карі використовують також для очищення шкіри.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Не вживати у великих кількостях.

Детальніше

  • Це найбільш популярна спеція в південній частині Індії. Там її використовують у всіх стравах.
  • Листя карі має багато ефірної олії. Вміст ефірної олії коливається від 0,5% до 2,5%. Це залежить рід регіону вирощування.
  • Свіже листя рослини можна порівняти з лавровим листом, вони мають насичений аромат, який трохи схожий на запах анісу з цитрусовим відтінком.

Суп з червоної сочевиці

Результат пошуку зображень за запитом суп з червоної сочевиці

Інгредієнти:

Червона сочевиця - 1 стакан
Кокосова олія - 2-3 ст. л.
Куркума 1 ч. л. 
Зіра 1 ч. л.
Насіння гірчиці 1 ч. л.
Гарам масала 2 ч. л.
Листя карі - 2-3 шт. 
Часник 1-2 зубчики
Асафетида - дрібка

Приготування:

1. Замочіть сочевицю. Краще всього на ніч, але якщо не маєте можливості, тоді можна на 2-3 години.
2. Злийте воду і промийте сочевицю. Залийте її свіжою водою (приблизно 4 стакани) і відваріть до готовності.
3. Поки варить сочевиця приготуйте заправку. Розігрійте олію, додайте туди спеції і трошки підсмажте 2-3 хвилини. Часник необхідно дрібно нарізати або зробити пасту. 
4. Коли сочевиця звариться додайте нашу заправку в суп. Посоліть за смаком та проваріть ще 5 хвилин. Все готово. Смачного.
Написати відгук
Відгуки про товар (0)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Зберігати в сухому прохолодному місці, при температурі від +18 до +20 при вологості 75%.