


Імбир мелений (преміум)
Чим особливий ІМБИР МЕЛЕНИЙ (преміум)?
- Імбир - пряність блідо-жовтого кольору з приємним ароматом і пекучим, пікантним смаком;
- Імбир володіє протизапальним і потогінним ефектом, стимулює імунну систему, саме тому він незамінний при застудах, грипі, болях у горлі, кашлі та інших інфекційних захворюваннях;
- Він підсилює циркуляцію крові, має легку послаблюючу дію, пришвидшує обмінні процеси в організмі і сприяє спалюванню підшкірного жиру;
- Також ця пряність нормалізує роботу травної системи, зміцнює шлунок, покращує апетит, сприяє утворенню шлункового соку, допомагає при печії, розчиняє слиз, який накопичується на стінках шлунку та інших органів.
Як використовувати ІМБИР МЕЛЕНИЙ (преміум)?
- Імбир вдало поєднується з більшістю прянощів та спецій;
- Це універсальна спеція. Сміливо додавайте імбир до найрізноманітніших страв;
- Неповторного аромату імбир додасть випічці та десертам, а також гарячим та холодним напоям;
- Також ця пряність чудово смакуватиме із тушкованими та запеченими овочами, грибами, рисом, бобовими, кашами, салатами, а також супами та розсолами.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- Протипоказаннями до вживання імбиру в лікувальних цілях є: виразка шлунку в гострій формі, висока температура, останні місяці вагітності.
Святковий безалкогольного гарячий пунш
Інгредієнти:
Сік апельсина — 60 мл;
Сік журавлини або вишні — 40 мл;
Зелений чай — 2 ч.л.;
Журавлина або вишня — 40 г;
Сироп агави або мед — 30 мл;
Імбир — ½ ч.л.;
Бодян — 2 зірочки;
Рожевий перець — ¼ ч.л.;
Кардамон — ¼ ч.л.;
Апельсин — 1 шт;
Кориця — 4 шт;
Листя м'яти — гілочка.
Приготування:
1. Заваріть зелений чай та злийте воду.
2. Підготуйте велику каструлю, покладіть туди заварене листя чаю, змішайте з апельсиновим і журавлинним чи вишневим соком, сиропом (але не медом). Додайте води (приблизно 1 літр), прянощів (корицю треба поламати) і на великому вогні доведіть до кипіння.
3. Зменшіть вогонь і варіть ще 2 хвилини. Розлийте в скляні кружки, киньте в кожну по кілька ягід свіжої журавлини або вишні, прикрасьте нарізаними кружечками апельсину, листочками свіжої м'яти і подавайте гарячим.
При використанні меду, додавайте його в самому кінці перед подачею.
Печеня з гарбуза, нуту і червоної сочевиці
Інгредієнти:
1. Нут — ¾ скл.;
2. Гарбуз — 1,25 кг.;
3. Морква — 3 шт.;
4. Цибуля — 1 головка;
5. Червона сочевиця — 1 скл.;
6. Овочевий бульон або вода — 4 скл.;
7. Томатна паста — 3 ст.л.;
8. Імбир — 1,5 ст.л.;
9. Часник — 1 зубчик;
10. Кориця — ½ ч.л.;
11. Кмин — 1 ½ ч.л.;
12. Шафран —¼ ч.л.;
13. Перець чорний мелений — ½ ч.л.;
14. Сіль — ½ ч.л.;
15. Сік лимона— ¼ скл.;
14. Лайм або лимон — 1 шт.;
15. Смажений арахіс — 70 г.;
16. Петрушка — 1,5 ст.л.
Приготування:
1. Замочіть нут в холодній воді на 6 годин або на ніч.
2. Прополощіть нут і залийте холодною водою в каструлі. Доведіть до кипіння. Приберіть каструлю з вогню і через 1 годину злийте воду з нуту.
3. У каструлю покладіть нут, очищені та нарізані кубиками овочі: гарбуз, моркву, цибулю, а також сочевицю, бульйон, томатну пасту, імбир, корицю, кмин, сіль, шафран і перець. Накрийте кришкою і тушкуйте при низькій температурі біля 2 годин або поки сочевиця не почне розсипатися, а нут не розм'якшиться.
4. Додайте сік лимона. Посоліть за смаком.
Подавайте з рисом, посипавши арахісом і петрушкою. Прикрасьте готову страву скибочками лимона чи лайма.
Смачного!