Гвоздика мелена (преміум)
Гвоздика мелена (преміум)Гвоздика мелена (преміум)

Гвоздика мелена (преміум)


33 грн/ 50 г
50 г Закінчується

- +
Гвоздика мелена / Мадагаскар.
на 100 г: білки - 6, жири - 20.1, вуглеводи - 27. Калорійність - 323 Ккал.
12 місяців

Чим особлива ГВОЗДИКА?

  • Гвоздика -  це пряність з інтенсивним, специфічним фруктово-свіжим ароматом  та гостро-солодким смаком;
  • Гвоздика  швидко та ефективно втамовує зубний біль, допомагає у боротьбі з карієсом та інфекціями порожнини рота. Також, гвоздика - чудовий засіб для свіжості подиху;
  • Також це потужний антисептик. Вона знищує бактерії та віруси, добре  впливає на дихальні шляхи, зігріває тіло при простуді і покращує кровообіг.

Як використовувати ГВОЗДИКУ?

  • Додавайте гвоздику в маринади ( грибні, овочеві, фруктово-ягідні), соуси, страви з капусти, каші, супи, овочеві рагу. Гвоздика - це незамінний інгредієнт у десертах, сиркових масах, холодних закусках, кондитерських виробах, випічці та напоях;
  • Також ця пряність чудово поєднується з кардамоном, імбирем, лавандою, ваніллю, трояндою, лавровим листом, корицею, чорним та духмяним перцем;
  • Основне правило додавання гвоздики до страв - чим пізніше її додати, тим “тоншим” буде смак та аромат;
  • Не використовуйте гвоздику у великих кількостях, адже це може надати страві неприємної гіркоти. Для пікантного смаку та аромату достатньо в сумішах додавати не більше 1/7 частини від інших пряностей;
  • Полощіть горло сумішшю з рівних частин солі та меленої гвоздики для зменшення запалення гортані, лікування фарингіту та полегшення кашлю.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Не можна вживати гвоздику при гіпертонії;
  • Під час вагітності та грудного годування гвоздику слід вживати в обмеженій кількості.

Детальніше

  • Гвоздика  покращує тонус матки, нормалізує менструальний цикл і є досить сильним афродизіаком;
  • Змішайте 1 ч. л.  меду та 0.5 ч. л.  гвоздики і повільно розсмоктуйте цю суміш – це зупинить нудоту, та забезпечить знеболювальний ефект;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

“Китайський” пряний соус

Інгредієнти:

  1. Перець чілі — ½  шт.;

  2. Квасоля консервована (червона у власному соку) — 3 ст. л.;

  3. Часник — 2 зубчики.;

  4. Соєвий соус — 3 ст.л.;

  5. Оцет рисовий/яблучний — 2 ст.л.;

  6. Олія кунжутна (або оливкова) — 1 ст.л.;

  7. Кленовий сироп (або мед) — 1 ст.л.

  8. Спеції: гвоздика, бадьян, фенхель, кориця, сичуанський перець (або імбир) — по ¼ ч.л.

Також за бажанням можете додати зіру, коріандр, цедру апельсина.

Приготування:
1. Спеції попередньо можете обсмажити на маленькому вогні на сухій сковороді, щоб посилити їх аромат.
2. Усі спеції змеліть  або потовчіть до отримання дрібного порошку.
3. Якщо не дуже любите гостре, то краще візьміть менше перцю чілі.
4. Почистіть перець від насіння і мембрани. (Краще в рукавичках, оскільки іноді перець попадається пекучий  і сік, потрапивши на руки, може довго пекти).
4. Перець поріжте, часник пропустіть через часникодавку.
5. Усі інгредієнти збийте в блендері, додайте туди 3 ст.л. квасолі разом з соком і спеції. Ще раз збийте до однорідної консистенції.

Соус готовий.
Смачного!
Написати відгук
Відгуки про товар (1)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.