Гвоздика
ГвоздикаГвоздика

Гвоздика


27 грн/ 25 г
25 г Є в наявності

- +
Гвоздика / Мадагаскар.
на 100 г: білки - 6,0 г, жири - 20.1 г, вуглеводи - 27,0 г. Калорійність - 323 Ккал.
12 місяців

Чим особлива ГВОЗДИКА?

  • Гвоздика -  це пряність з інтенсивним, специфічним фруктово-свіжим ароматом  та гостро-солодким смаком;
  • Гвоздика  швидко та ефективно втамовує зубний біль, допомагає у боротьбі з карієсом та інфекціями порожнини рота. Також, гвоздика - чудовий засіб для свіжості подиху;
  • Також це потужний антисептик. Вона знищує бактерії та віруси, добре  впливає на дихальні шляхи, зігріває тіло при простуді і покращує кровообіг.

Як використовувати ГВОЗДИКУ?

  • Додавайте гвоздику в маринади ( грибні, овочеві, фруктово-ягідні), соуси, страви з капусти, каші, супи, овочеві рагу. Гвоздика - це незамінний інгредієнт у десертах, сиркових масах, холодних закусках, кондитерських виробах, випічці та напоях;
  • Також ця пряність чудово поєднується з кардамоном, імбирем, лавандою, ваніллю, трояндою, лавровим листом, корицею, чорним та духмяним перцем;
  • Основне правило додавання гвоздики до страв - чим пізніше її додати, тим “тоншим” буде смак та аромат;
  • Не використовуйте гвоздику у великих кількостях, адже це може надати страві неприємної гіркоти. Для пікантного смаку та аромату достатньо 4 бутонів на 1 кг тіста, а в сумішах не більше 1/7 частини від інших пряностей;
  • Жуйте гвоздику при хворому горлі та сухому кашлі, полощіть горло сумішшю з рівних частин солі та меленої гвоздики для зменшення запалення гортані, лікування фарингіту та полегшення кашлю.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Не можна вживати гвоздику при гіпертонії;
  • Під час вагітності та грудного годування гвоздику слід вживати в обмеженій кількості.

Детальніше

  • Гвоздика  покращує тонус матки, нормалізує менструальний цикл і є досить сильним афродизіаком;
  • Змішайте 1 ч. л.  меду та 0.5 ч. л.  гвоздики і повільно розсмоктуйте цю суміш – це зупинить нудоту, та забезпечить знеболювальний ефект;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Чай з корицею і гвоздикою "по-киргизькому"

Інгредієнти:

  1. Кориця мелена — ½ ч.л.;

  2. Гвоздика — 2 бутони;

  3. Апельсин — 1 шт;

  4. Лимон — ½ шт;

  5. Ванілін — щіпка;

  6. Кокосовий цукор або мед — 2 ч.л.

  7. Кип'ячена вода — 1,5 л.

Приготування:

1. В чайничок з кипяченою водою додаємо гвоздику, корицю, цедру половини лимона.

2. Після 3 хвилин варіння додаємо апельсиновий і лимонний сік і трішки ваніліну (на свій смак). Знімаємо з вогню і настоюємо  3-4 хвилини.

Чай готовий і подаємо його з цукром або медом.

Приємного чаювання!

Чай з гвоздикою ягідний

Інгредієнти:

  1. Гвоздика 6 шт .;

  2. Кориця — щіпка;

  3. Сік ягідний  500 мл;

  4. Міцний чай 400 мл;

  5. Сироп агави або мед  за смаком;

  6. Лимон — 2 шт;

  7. Апельсин — 1 шт;

  8. Вода 300 мл;

  9. М’ята гілочка.

Приготування:

1. Гвоздику, корицю і сироп (але не мед) заливаємо водою, варимо 5 хвилин, доводимо до кипіння.

2. Додаємо чай і фруктовий сік і знову доводимо до кипіння.

3. Додаємо апельсин, нарізаний кружальцями і сік двох лимонів та мед (якщо не використовуєте сироп).

Прикрашаємо м’ятою.

Готово! Приємного чаювання!

Написати відгук
Відгуки про товар (2)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.