Асафетида мелена 100%
Асафетида мелена 100%Асафетида мелена 100%

Асафетида мелена 100%


60 грн 25 г
25 г Є в наявності
- +
Асафетида / Індія.
Калорійність на 100 г - 0,00 Ккал.
12 місяців

Що таке асафетида 100% та чим вона особлива?

  • Асафетида  це застиглий сік коріння однойменної рослини.
  • Має вигляд зернистої маси з різким інтенсивним ароматом. Нагадує запах часнику та цибулі.
  • Має сильну протимікробну і антибактеріальну дію, тому стимулює травлення і вбиває патогенні бактерії в шлунково-кишковому тракті.
  • Асафетида  потужний знеболюючий засіб. Можна застосовувати як компрес при зубному болю та болях у животі.
  • Розчин асафетиди з водою допомагає прочистити горло та полегшити симптоми ангіни.

Як використовувати асафетиду 100%?

  • Перед вживанням обсмажте асафетиду в олії чи маслі, щоб рівномірно розподілити спецію в страві.
  • Додавайте до страв з бобових та зернових  це забезпечить легке травлення та відсутність спазмів чи важкості.
  • Ідеально смакує з рисом, сочевицею, машем, нутом, різноманітними кашами. Вдало доповнює страви з картоплі та тушкованих овочів.
  • Асафетида  інтенсивна спеція, тому радимо додавати її в мікродозах.
  • Не поєднується з часником та цибулею, але успішно їх заміняє.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Обережно вживати вагітним жінкам та при підвищеній кислотності шлунку.

Детальніше


  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.



Овочевий суп з булгуром

Інгредієнти:

  1. Картопля  — 2 шт;

  2. Асафетида — ¼ ч.л;

  3. Морква — 1 шт;

  4. Селера — 2 стебла;

  5. Помідори — 2 шт;

  6. Карі — 1 ч.л.;

  7. Булгур — 5 ст.л.;

  8. Петрушка свіжа — 1/3 пучка;

  9. Сіль чорна — за смаком;

  10. Олія кокосова— 3 ст.л.

Приготування:
1. У товстостінній каструлі розігрійте олію, додайте нарізану кубиками моркву, якщо треба, влийте ще трохи рослинної олії і готуйте, поки морква не посвітлішає.

2. Додайте подрібнену селеру, та булгур. Помішуючи, готуйте близько 3-ох хв.

3. Додайте асафетиду. На помідорах зробіть невеликі хрестоподібні надрізи, залийте окропом та залиште на кілька хвилин. Злийте воду, потримайте в холодній воді і зніміть з помідорів шкірку. Очищені помідори дрібно наріжте та покладіть в каструлю. Туди ж помістіть нарізану кубиками картоплю.

4. Все перемішайте, додайте карі і готуйте 1-2 хв.

5. Влийте близько 2-2.5 л. кип'яченої води (або овочевого бульйону). Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть суп до готовності картоплі і булгуру. За кілька хвилин до закінчення приготування, додайте дрібно нарізану зелень. Суп готовий.

Смачного!

Чудово пасує для обіду та вечері.


Вегетаріанська смажена “рибка”

Інгредієнти:

  1. Сир Тофу (Панір чи Адигейський) 150 г;

  2. Готові листи водорості норі — 3-4 шт.

  3. Вода 100 мл;

  4. Борошно — 2 ст.л.;

  5. Чорний перець — ½ ч.л.;

  6. Куркума — ½ ч.л.;

  7. Асафетида — ½ ч.л.;

  8. Сіль — ½ ч.л.;

  9. Кокосова олія — 1-2 ст.л.

Приготування:
1. Сир поріжте невеликими брусочками. Листи норі ножицями розріжте навпіл. Приготуйте кляр з борошна, води, спецій і солі. Кляр краще робити негустим, щоб виходило менше масла.

2. Прямокутники норі опустіть на кілька секунд в воду, щоб вони розм'якшилися і один раз обмотайте ними кожен шматочок сиру, після чого кожен з них занурте в кляр.

3. Обсмажте на сковороді з 2 сторін в невеликій кількості олії до рум'яної скоринки. Подавайте "рибку" з улюбленими соусами або до гарнірів.

Смачного!

Найкраще смакувати страву в обідній час.

Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.