Перець духмяний мелений
Перець духмяний меленийПерець духмяний мелений

Перець духмяний мелений


21 грн/ 50 г
50 г Є в наявності

- +
Перець духмяний / Мексика
12 місяців

  • Перець духмяний (пімента, ямайський перець, гвоздичний перець, англійський перець) – висушені незрілі ягоди із пекучим смаком і пряним сильним ароматом, який нагадує суміш чорного перцю, гвоздики і мускатного горіха;
  • Духмяний перець - універсальна пряність - додавайте його до найрізноманітніших страв: супів, борщів, каш, підлив, салатів, рису, грибів і бобових. Особливо смакує духмяний перець із баклажанами та шпинатом;
  • Використовуйте духмяний перець для ароматизації варення, десертів, тіста, кондитерських виробів, при консервуванні фруктів та овочів, а також додавайте у різноманітні фруктові напої, каву та чай;
  • Духмяний перець чудово поєднується з усіма прянощами;
  • Додавайте перець на початку приготування для того щоб повністю розкрити його аромат;
____________________________________________

- Ефірні олії, що містяться у духмяному перці, здатні додавати енергії, бадьорості, сил. Це потужний антисептик, який вбереже організм від патогенних бактерій та мікробів;


- Духмяний перець налагодить роботу травної системи, позбавить від здуття живота, метеоризму та попередить діарею;


- Завдяки насиченості калієм духмяний перець нормалізує сольовий обмін і мозкову активність;


- Не слід вживати духмяний перець при індивідуальній непереносимості;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Більше про духмяний перець у Вікіпедії: https://goo.gl/SJCbia


Стаття від "Смак Життя": Прянощі - це природні ліки











Паштет з квасолі


Інгедієнти:

  1. Суха квасоля (краще беріть сорти з тонкою шкіркою, наприклад білу або строкату) — 1 скл.

  2. Середня цибуля — 2-3 шт.;

  3. Часник — 3 зубч.;

  4. Сіль морська — 1/2 ч.л.;

  5. Свіжомелений духмяний перець —  1/2 ч.л.;

  6. Кокосова олія — 4 ст.л.

Приготування:

  1. Квасолю перед варінням добре промийте та замочіть на ніч для набухання. Тоді квасоля значно збільшується в об'ємі і час варіння скорочується.

  2. Квасолю залийте водою і варіть на невеликому вогні до м'якості близько 1 години в залежності від сорту квасолі (перевіряйте виделкою на м'якість через 40 хвилин після початку варіння). Якщо вода википає, долийте ще.
    (Врахуйте, що квасоля при варінні «збігає», і перший час за нею треба стежити і варити з відкритою кришкою, після першого закипання можна накрити кришкою, але варити на маленькому вогні.)

  3. Коли квасоля стане м'якою більшу частину води злийте, залишивши на дні каструлі близько половини склянки відвару - він знадобиться для приготування пюре з квасолі. Зніміть каструлю з вогню.

  4. Цибулю очистіть, подрібніть. Підсмажте до золотистого відтінку на олії. (олію можна налити трохи більше звичайного, потім разом з цибулею його потрібно додати в пюре з квасолі.)

  5. Трохи остиглу квасолю з відваром зблендуйте або помніть звичайною вилкою в пюре.

  6. Додайте смажену цибулю разом з маслом. Видавіть часник, посоліть, поперчіть. Ретельно перемішайте.

  7. Подавайте теплим або холодним за бажанням. Можете також намазати на хліб.

Смачного!

Смакувати паштетом найкраще у першій половині дня.


Спаржа "по-фламандськи"


Інгредіенти:

  1. Спаржа біла або зелена - 200 г.;

  2. Тофу класичний в розсолі— 100 г.;

  3. Олія кокосова - 1 ст.л.;

  4. Сік лимонний - 1 ст.л.;

  5. Коріандр (кінза) — 2 ч.л.;

  6. Сіль морська — 1/2 ч.л.;

  7. Свіжомелений духмяний перець —  1/2 ч.л.

Приготування:

  1. Спаржа може бути вже очищена, морожена - її тільки розморозьте, відваріть в підсоленій воді 5-7 хв.

  2. Тофу поріжте великим ножем. Розігрійте в сковорідці олію, додайте в нього тофу.

  3. Посоліть, поперчіть, додайте коріандр, половину лимонного соку. Приготування соусу займає максимум 40 секунд.

  4. Викладіть відварену спаржу на блюдо, зверху на спаржу викладіть соус, ще трохи скропіть лимонним соком, знову посоліть і поперчіть. Спаржа по-фламандські готова.

Смачного!

Чудово підходить для будь кого прийому їжі.

Написати відгук
Відгуки про товар (0)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.