

Каєнський перець мелений
В чому сила КАЄНСЬКОГО ПЕРЦЮ (меленого)?
- Каєнський перець – пряність темно-червоного кольору з насиченим гострим, пекучим смаком;
- Цей перець провокує виділення ендорфінів, викликає емоційне піднесення, допомагає побороти апатію, а також є відмінним джерелом вітаміну С;
- Також каєнський перець стимулює циркуляцію крові і “зігріває” внутрішні органи та суглоби, також є ефективним засобом при застудах;
- А ще каєнський перець є профілактичним засобом від серцево-судинних захворювань.
Як використовувати КАЄНСЬКИЙ ПЕРЕЦЬ (мелений)?
- Каєнський перець додають до різноманітних соусів, маринадів, заправок, овочевих, рисових, грибних страв, супів, бобових;
- Він відмінно доповнить картопляне чи горохове пюре, баклажани, кабачки і помідори;
- Цей перець чудово поєднується з кмином, гвоздикою, куркумою, фенхелем, лавровим листом, коріандром, часником, базиліком, зірою;
- Надлишок гостроти в стравах можна компенсувати додавши йогурт, сметану або вершки.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- Каєнський перець протипоказаний при виразці, гастриті та інших запальних захворюваннях шлунково-кишкового тракту (перець подразнює слизові оболонки).
Мексиканський секретний соус
Інгредієнти:
Домашній майонез (сметана, веганський майонез чи ніжне тофу) — ½ склянки
Вода — 1-2 ст.л.
Сік лайму (можна лимону) — 1-2 ч.л.
Сіль — ⅛ ч.л. (або за смаком)
Чілі порошок — ½ ч.л.
Паприка — 1 ч.л.
Перець каєнський — ⅛-¼ ч.л.
Приготування:
Помістіть всі інгредієнти до чаші блендера та збийте до однорідності. Якщо використовуватимете тофу, тоді можна додати більше води за бажанням.
Готово! Насолоджуйтесь мексиканською пікантністю.
Тушкований гарбуз з кедровими горішками і сиром тофу
Інгредієнти:
1. Гарбуз — 500 г.;2. Тофу — 200 г.;
3. Солодка червона цибуля — 2 головки;
4. Кедрові горіхи — 30 г.;
5. Перець чилі — 1 ч.л.;
6. Часник — 1 зубч.;
7. Овочевий бульйон або вода — 1 л.;
8. Арахісове масло — 1 ст.л.;
9. Кориця (за бажанням) — 1 ч.л.;
10. Морська сіль — ¼ ч.л.;
11. Рукола свіжа — на смак.
Приготування:
1. Гарбуз очистіть від шкірки, наріжте кубиками і помістіть в каструлю. Залийте овочевим бульйоном (водою), доведіть до кипіння і залиште на вогні на 5 хвилин, потім вийміть гарбуз шумівкою.
2.Цибулю і часник почистіть і дрібно наріжте.
3. Розігрійте в сковороді арахісове масло і обсмажте цибулю і часник на повільному вогні до прозорості.
4. Викладіть в сковороду гарбуз, присипте корицею, посоліть і доведіть до готовності, час від часу перемішуючи дерев'яною ложкою.
5.Додайте шматочки тофу, потримайте ще 2-3 хвилини на середньому вогні, потім присипте кедровими горіхами і перцем чилі.
Подавайте гарячим.Можна прикрасити руколою)
Смачного!
Відгуки про товар (4)
Із цим товаром рекомендуємо

Соус томатний Пікантний
50 г 50 г 40 грн
Фенхель
100 г 100 г 27 грн