Каєнський перець мелений
Каєнський перець мелений

Каєнський перець мелений


44 грн 50 г
50 г Є в наявності
- +
Каєнський перець / Індія
на 100 : білки – 12 г, жири - 17,3 г, вуглеводи - 29,4 г. Калорійність - 318 ккал.
12 місяців

Чим особливий каєнський перець (мелений)?

  • Каєнський перець  пряність темно-червоного кольору з насиченим гострим, пекучим смаком.
  • Містить алкалоїд капсациїн. Це речовина, яка стимулює процес травлення, секрецію шлункового соку і прискорює метаболізм.
  • Потужне джерело вітаміну С, який укріплює імунітет і бореться із застудами.
  • Каєнський перець багатий на сірку. Її називають "мінералом краси" — підтримує блиск волосся і пружність шкіри.
  • При “вогні” в ротовій порожнині випийте молоко, кисломолочний напій або з’їжте жирну їжу. Це нейтралізує печіння.

Як використовувати каєнський перець (мелений)?

  • Додавайте до різноманітних соусів, маринадів, заправок, овочевих, рисових, грибних страв, супів, бобових.
  • Відмінно доповнює картопляне чи горохове пюре, страви з баклажанів, кабачків та помідорів.
  • Каєнський перець поєднується з кмином, гвоздикою, куркумою, фенхелем, лавровим листом, коріандром, часником, базиліком та зірою.
  • Лайфхак від нас ❤️
    Якщо смак страви вийшов занадто гострим для вас, радимо додати трішки йогурту, сметани або вершків.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Каєнський перець протипоказаний  при виразці, гастриті та інших запальних захворюваннях шлунково-кишкового тракту (перець подразнює слизові оболонки).

Детальніше

  • Каєнський перець активізує процес травлення, стимулює секрецію шлункового соку, покращує роботу печінки, лікує гепатит, «спалює» токсини в товстій кишці, а також має антипаразитарну дію;
  • Каєнський перець нормалізує активність нервової тканини головного мозку, лікує епілепсію, допомагає впоратись з безсонням;
  • При “вогні” в ротовій порожнині випийте молоко, кисломолочний  напій або ж з’їжте жирну їжу, щоб нейтралізувати печіння;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Мексиканський секретний соус

Інгредієнти:

  1. Домашній майонез (сметана, веганський майонез чи ніжне тофу) — ½ склянки

  2. Вода — 1-2 ст.л.

  3. Сік лайму (можна лимону) — 1-2 ч.л.

  4. Сіль — ⅛ ч.л. (або за смаком)

  5. Чілі порошок — ½ ч.л.

  6. Паприка — 1 ч.л.

  7. Перець каєнський — ⅛-¼ ч.л.

Приготування:

Помістіть всі інгредієнти до чаші блендера та збийте до однорідності. Якщо використовуватимете тофу, тоді можна додати більше води за бажанням.

Готово! Насолоджуйтесь мексиканською пікантністю.



Тушкований гарбуз з кедровими горішками і сиром тофу


Інгредієнти:

1. Гарбуз — 500 г.;
2. Тофу — 200 г.;
3. Солодка червона цибуля — 2 головки;
4. Кедрові горіхи — 30 г.;
5. Перець чилі — 1 ч.л.;
6. Часник — 1 зубч.;
7. Овочевий бульйон або вода — 1 л.;
8. Арахісове масло  — 1 ст.л.;
9. Кориця (за бажанням) — 1 ч.л.;
10. Морська сіль — ¼ ч.л.;
11. Рукола свіжа — на смак.

Приготування:

1. Гарбуз очистіть від шкірки, наріжте кубиками і помістіть в каструлю. Залийте овочевим бульйоном (водою), доведіть до кипіння і залиште на вогні на 5 хвилин, потім вийміть гарбуз шумівкою.

2.Цибулю і часник почистіть і дрібно наріжте.
3. Розігрійте в сковороді арахісове масло і обсмажте цибулю і часник на повільному вогні до прозорості.
4. Викладіть в сковороду гарбуз, присипте корицею, посоліть і доведіть до готовності, час від часу перемішуючи дерев'яною ложкою.
5.Додайте шматочки тофу, потримайте ще 2-3 хвилини на середньому вогні, потім присипте кедровими горіхами і перцем чилі.
Подавайте гарячим.Можна прикрасити руколою)

Смачного!

Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.