Каєнський перець мелений
Каєнський перець мелений

Каєнський перець мелений


26 грн/ 50 г
50 г Є в наявності

- +
Каєнський перець
на 100 г : білки – 12 г, жири - 17,3 г, вуглеводи - 29,4 г. Калорійність - 318 кКал.
12 місяців

В чому сила КАЄНСЬКОГО ПЕРЦЮ (меленого)?

  • Каєнський перець – пряність темно-червоного кольору з насиченим гострим, пекучим смаком;
  • Цей перець провокує виділення ендорфінів, викликає емоційне піднесення, допомагає побороти апатію, а також є відмінним джерелом вітаміну С;
  • Також каєнський перець стимулює циркуляцію крові і “зігріває” внутрішні органи та суглоби, також є ефективним засобом при застудах;
  • А ще каєнський перець лікує атеросклероз судин всього організму, знижує рівень холестерину, а також є профілактичним засобом від серцево-судинних захворювань.

Як використовувати КАЄНСЬКИЙ ПЕРЕЦЬ (мелений)?

  • Каєнський перець додають до різноманітних соусів, маринадів, заправок, овочевих, рисових, грибних страв, супів, бобових;
  • Він відмінно доповнить картопляне чи горохове пюре, баклажани, кабачки і помідори;
  • Цей перець чудово поєднується з кмином, гвоздикою, куркумою, фенхелем, лавровим листом, коріандром, часником, базиліком, зірою;
  • Надлишок гостроти в стравах можна компенсувати додавши йогурт, сметану або вершки.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Каєнський перець протипоказаний  при виразці, гастриті та інших запальних захворюваннях шлунково-кишкового тракту (перець подразнює слизові оболонки).

Детальніше

  • Каєнський перець активізує процес травлення, стимулює секрецію шлункового соку, покращує роботу печінки, лікує гепатит, «спалює» токсини в товстій кишці, а також має антипаразитарну дію;
  • Каєнський перець нормалізує активність нервової тканини головного мозку, лікує епілепсію, допомагає впоратись з безсонням;
  • При “вогні” в ротовій порожнині випийте молоко, кисломолочний  напій або ж з’їжте жирну їжу, щоб нейтралізувати печіння;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Мексиканський секретний соус

Інгредієнти:

  1. Домашній майонез (сметана, веганський майонез чи ніжне тофу) — ½ склянки;

  2. Вода — 1-2 ст.л.;

  3. Сік лайму (можна лимону) — 1-2 ч.л.;

  4. Сіль — ⅛ ч.л. (або за смаком);

  5. Чілі порошок — ½ ч.л.;

  6. Паприка — 1 ч.л.;

  7. Перець каєнський — ⅛-¼ ч.л.

Приготування:

Помістіть всі інгредієнти до чаші блендера та збийте до однорідності. Якщо використовуватимете тофу, тоді можна додати більше води за бажанням.

Готово! Насолоджуйтесь мексиканською пікантністю.



Тушкований гарбуз з кедровими горішками і сиром тофу


Інгредієнти:

1. Гарбуз — 500 г.;
2. Тофу — 200 г.;
3. Солодка червона цибуля — 2 головки;
4. Кедрові горіхи — 30 г.;
5. Перець чилі — 1 ч.л.;
6. Часник — 1 зубч.;
7. Овочевий бульйон або вода — 1 л.;
8. Арахісове масло  — 1 ст.л.;
9. Кориця (за бажанням) — 1 ч.л.;
10. Морська сіль — ¼ ч.л.;
11. Рукола свіжа — на смак.

Приготування:

Гарбуз очистіть від шкірки, наріжте кубиками і помістіть в каструлю. Залийте овочевим бульйоном (водою), доведіть до кипіння і залиште на вогні на 5 хвилин, потім вийміть гарбуз шумівкою.

Цибулю і часник почистіть і дрібно наріжте.
Розігрійте в сковороді арахісове масло і обсмажте цибулю і часник на повільному вогні до прозорості.
Викладіть в сковороду гарбуз, присипте корицею, посоліть і доведіть до готовності, час від часу перемішуючи дерев'яною ложкою.
Додайте шматочки тофу, потримайте ще 2-3 хвилини на середньому вогні, потім присипте кедровими горіхами і перцем чилі.
Подавайте гарячим.
Можна прикрасити руколою.
Смачного!

Написати відгук
Відгуки про товар (1)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.