Чорний перець
Чорний перець

Чорний перець


44 грн 50 г
50 г Під замовлення (1 доба)
- +
Чорний перець / В’єтнам.
на 100 г: білки – 6,1 г, жири – 8,7 г, вуглеводи – 50,5 г. Калорійність – 263 ккал.
12 місяців

Чим особливий чорний перець?

  • Чорний перець – це висушені плоди зі зморшкуватою поверхнею червоно-бурого чи чорного кольору. 
  • Запах у нього пряний, смак — насичений, гострий, пекучий.
  • Це один з найефективніших стимуляторів травної системи. Він очищає організм від токсинів і накопиченого слизу, покращує апетит, запобігає розладам шлунку.
  • Регулярно приправляйте чорним перцем їжу, щоб тримати себе у формі. Він стимулює процес обміну речовин та активізує спалювання калорій.
  • Використовуйте чорний перець як профілактику виникнення серцево-судинних захворювань, оскільки перець розріджує кров, знищує згустки, покращує кровообіг.
  • Дрібка чорного перцю у поєднанні з медом очистить органи дихання від слизу і перешкоджатиме його виникненню.

Як використовувати чорний перець?

  • Чорний перець – найуніверсальніша пряність: його можна додавати абсолютно до всіх страв, щоб збагатити аромат та підкреслити смак їжі.
  • Цілі горошини переважно використовують у консервації овочів та грибів, а мелений — додають до різноманітних гарячих страв, оскільки він володіє інтенсивнішим ароматом та смаком.
  • Чорний перець поєднується абсолютно з усіма прянощами та спеціями.
  • Особливо корисно додавати чорний перець до сирої та холодної їжі, адже це допомагає її перетравленню і засвоєнню.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Надмірне вживання чорного перцю провокуватиме роздратованість та перезбудження організму.
  • Варто утриматись від вживання чорного перцю при виразці шлунку.

Детальніше


  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Рис з морквою і кокосом



Інгредіенти:

  1. Довгий рис — 1 скл.

  2. Кокосова олія або масло Гхі — 2 ст.л.

  3. Насіння кунжуту (або кеш’ю) — 1.5 ст.л.

  4. Гвоздика — 6 бутонів

  5. Чорний перець цілий — 6 горошин

  6. Кориця (паличка довж. 4 см) — 1 шт.

  7. Кокосова стружка — 3 ст.л.

  8. Вода — 2 скл.

  9. Морква (очищена і нашаткована) — 1.5 скл.

  10. Сіль морська — 1/4 ч.л.

  11. Родзинки — 2 ст.л.

Приготування:

  1. Ретельно промийте рис, вимочіть і просушіть. Розігрійте олію в товстодонній каструлі на середньому вогні. Не доводячи до появи диму, киньте в олію насіння кунжуту, гвоздику, чорний перець, паличку кориці і кокосову стружку. Смажте, помішуючи, поки стружка не стане золотистою. Всипте рис і обсмажуйте його декілька хвилин, поки зерна рису не стануть злегка прозорими.

  2. Додайте воду і решту компонентів, підсильте вогонь і доведіть до кипіння. Зробіть вогонь мінімальним, накрийте щільною кришкою, і нехай повільно кипить без помішування 20-25 хв, поки рис не стане повітряним, овочі м'якими, а вся рідина не вбереться.

  3. Вимкніть вогонь і залиште рис під кришкою на 5 хв, щоб ніжні зерна стали твердіші. Перед самою подачею на стіл зніміть кришку і розпушіть гарячий рис виделкою.

Примітка. Цей золотистий рис з прожилками нашаткованої моркви і підсмаженою кокосовою стружкою має солодкуватий присмак через додавання родзинок. Гвоздику, горошини чорного перцю і паличку кориці краще перед подачею на стіл вийняти з рису.

Ця страва ідеально підходить для обіду або вечері.

Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.