Часник подрібнений
Чим особливий часник сушений?
- Сушений часник — це класна спеція, яку варто мати на кожній кухні. Збереже ваш час, оскільки його не потрібно чистити та він доступний у будь-який сезон року :)
- Зберігає практично всі вітаміни в процесі сушіння, тому нітрохи не поступається свіжому часнику по користі.
- Володіє антибактеріальними властивостями і підвищує захисні сили організму. Радимо додавати його до свого раціону, особливо взимку.
- Зменшує синтез тригліцеридів в печінці і саме тому перешкоджає розвитку атеросклерозу.
- Часник містить у значних кількостях антиоксиданти, які захищають наші клітини від пошкоджень вільними радикалами та допомагають залишатися молодими.
- Містить антибіотик алліцин, який зменшує ускладнення після застуди і грипу.
Як використовувати часник сушений?
- Сміливо додавайте в супи, салати, запіканки і будь-які страви з овочів.
- Чудово поєднується з бобовими, бо допомагає зменшити газоутворення у кишечнику.
- Часник просто незамінний при приготуванні соусів, заправок для салатів чи маринадів.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
Броколі в клярі
Інгредієнти:
Нутове борошно — 1 скл.;
Вода — 1 скл.;
Сіль рожева — ½ ч.л.;
Часник сушений — ½ ч.л.;
Броколі або цвітна капуста — 1 невелика голівка;
Олія кокосова — 1-2 ст.л.
Приготування:
1. Відваріть чи приготуйте на пару броколі або цвітну капусту. Подрібніть на менші суцвіття
2. Збийте у великій ємності нутове борошно, сіль, часник і воду. Відкладіть в сторону.
3. Нагрійте сковорідку з олією на середньому вогні. Змочіть суцвіття в клярі з нутовим борошном і потім відразу смажте.
4. Смажте протягом 2 хв, потім переверніть і готуйте ще 2 хв. до золотистого кольору.
Смачного!
Найкраще готувати у першій половині дня.
Зелений борщ с кропивою
Інгредієнти:
1. Овочевий бульйон або вода — 1,5 л;
2. Молода кропива — 300 г.;
3. Молода капуста — ½ качана;
4. Зелений солодкий перець — 1 шт.;
5. Зелена цибуля — 100 г.;
6. Петрушка — 50 г.;
7. Часник — 1 ст.л.;
8. Кокосове масло — 1 ст.л.;
9. Сіль морська — ½ ч.л.;
10. Мелений чорний перець — за смаком;
11. Йогурт густий (для подачі, за бажанням) — 2 ст.л.
Приготування:
Порубайте кропиву, видаляючи жорсткі стебла. Тонко наріжте молоду капусту, потім наріжте поперек шматочками 2-3 см. Зелений перець очистіть і наріжте тонкою соломкою. Дрібно наріжте зелену цибулю та петрушку.
У каструлі з товстим дном розтопіть масло, покладіть зелений перець і обсмажуйте 5 хв. Додайте ще ложку масла і покладіть часник. Обсмажуйте, помішуючи, 2-3 хв. Покладіть в каструлю всі інгредієнти крім цибулі та петрушки, залийте бульйоном або водою, посоліть і поперчіть, доведіть до кипіння і варіть 10 хв. За 2 хв перед виключенням вогню додайте цибулю та петрушку.
Подавайте гарячим з йогуртом.
Смачного!