


Олія кукурудзяна
Чим особлива кукурудзяна олія?
- Кукурудзяна олія — це сиродавлена олія, що легко засвоюється організмом.
- Кукурудзяна олія найменш алергенна серед усіх олій.
- Містить вдвічі більше вітаміну Е, ніж соняшникова. Вітамін Е важливий для нашого тіла. Він нормалізує роботу ендокринної системи, статевих залоз, наднирників.
- Лецитин, який є в кукурудзяній олії позитивно впливає на клітини мозку, знижує ризик інсультів та знімає гіпоксію (кисневе голодування).
Як використовувати кукурудзяну олію?
- Кукурудзяну олію використовують для приготування домашнього майонезу, соусів, випічки.
- Для зміцнення нігтів втирайте олію у нігтьову пластину та кутикулу. Для цього розігрійте трішки кукурудзяної олії, додайте 3-5 крапель йоду та тримайте руки в такій ванночці протягом 15 хвилин.
- Кукурудзяну олію разом з ефірними оліями вможна використовувати при сеансах масажу.
- Не використовуйте кукурудзяну олію для смаження!
Чого не варто?
- Не варто використовувати при індивідуальній непереносимості.
- Не рекомендовано вживати при порушеннях згортання крові.
Салат з броколі та булгуром
Інгредієнти:
Шапочки грибів шитаке (або печериці) нарізані — 200г
Олія кокосова — 3 ст.л.
Перець чілі — ⅓ ч.л.
Сіль морська груба — ½ ч.л.
Олія кукурудзяна — 5 ст.л.
Соєвий соус (або бальзамічний оцет) — 2 ст.л.
Мед (або сироп) — 1 ст.л. (не обов'язково)
Булгур — ½ склянки
Сіль та перець чорний — до крупи (за бажанням)
Броколі — 500г
Сушена журавлина — ⅓ склянки (за бажанням)
Цибуля червона — 50г
Смажене насіння соняшника — 50г.
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 150°C. Змішайте у мисці нарізані шапочки грибів, розтоплену кокосову олію, перець чілі та сіль. Викладіть гриби на папір для випічки та сушіть в духовці до готовності, перемішуючи час від часу. Приблизно за 22-28 хв. вимкніть духовку і залиште гриби підсихати.
2. Приготуйте соус. Для цього збийте до однорідності у мисці кукурудзяну олію, соєвий соус (або оцет) та мед (або сироп).
3. Відваріть булгур. Для цього залийте булгур водою у співвідношенні 1:2 і варіть на середньому вогні 10-15 хв. до готовності. Додайте до готової крупи 2 ст.л. кукурудзяної олії і 1/2 ч.л., солі та перцю (за бажанням).
4. Броколі можна приготувати на пару протягом 2-5 хв, або використовувати сирими. Розділіть броколі на менші гілочки, помістіть у глибоку миску, додайте промиту журавлину, дрібно нарізану цибулю, готові гриби. Заправте салат соусом і посипте зверху насінням соняшника.
Подавайте салат разом з теплим булгуром. Смачного!
Найкраще смакувати стравою в обідній час.