


Кунжут чорний
Чим особливий ЧОРНИЙ КУНЖУТ?
- Кунжут - лідер по вмісту кальцію, окрім цього допомагає очистити кишківник, знизити рівень холестерину в крові та зміцнити кістки і зуби;
- Чорний кунжут є найкориснішим видом кунжуту. Він містить на 60% більше кальцію, ніж білий;
- Також чорний кунжут - це сильний антиоксидант, який допомагає омолодити організм та боротися зі злоякісними пухлинами;
- Він має приємний горіховий смак та аромат, який особливо відчувається при легкому обсмажуванні насіння.
Як вживати ЧОРНИЙ КУНЖУТ?
- Кунжут додають до випічки, десертів, салатів, гарячих страв тощо;
- Оптимальна доза кунжуту - 30 г в день;
- Будь-яке насіння рекомендується замочувати у воді на 5-6 годин чи на ніч або розмелювати сухим у кавомолці. Це сприятиме максимальному його засвоєнню.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- Не вживати кунжут із продуктами, які багаті на залізо (н-д морська капуста, біла та червона квасоля, сочевиця, зелена гречка і т.д) - бо кальцій, що міститься у кунжуті є антагоністом заліза, тому разом ці два мінерали не зможуть повністю засвоїтися і проявити свої корисні властивості.
Кунжутні крекери
Інгредієнти:
Борошно рисове — 100 г;
Борошно пшеничне цільнозернове — 100г;
Шрот амаранту — 20г;
Олія кунжутна (або інша рослинна) — 50г;
Олія кокосова — 50г;
Сироп агави (чи інший підсолоджувач) — 100г;
Сіль морська — щіпка;
Насіння білого кунжуту — 50г;
Насіння чорного кунжуту — 50г;
Приготування:
1. Прогрійте насіння кунжуту у духовці при температурі 150 С протягом 10-15 хв.
2. Дайте насінню охолонути. Змішайе всі сухі інгредієнти та насіння в мисці.
3. Додайте всю олію та введіть її у суху суміш.
4. Додайте сироп чи підсолоджувач.
5. Крекер можна зробити соленим. Тоді замість сиропу додайте більше солі за смаком. Якщо маса буде розсипатись додайте трішки води.
6. Замішайте туге тісто, викладіть на плівку, розділіть на 2 частини та розкатайте у круглий канат чи довгий прямокутник за бажанням.
7. Замотайте тісто у плівку та покладіть у морозильник на 3 години.
8. Заморожене тісто наріжте тонкими (5-7мм) скибочками та випікайте у розігрітій до 160 С духовці протягом 15-20 хв. до золотої рум’яності.
9. Остудіть та зберігайте в герметичній тарі, щоб вони довше залишались хрусткими.
Найкраще вживати у першій половині дня.
Відгуки про товар (11)
Із цим товаром рекомендуємо

Фруктовий мікс
100 г 100 г 40 грн
Мак
250 г 250 г 79 грн