Кунжут чорний
Кунжут чорнийКунжут чорний

Кунжут чорний


68 грн 250 г
250 г Є в наявності
- +
Кунжут чорний / Індія.
на 100 г: білки — 17,7 г, жири — 49,7 г, вуглеводи — 11,7 г. Калорійність — 573 ккал.
6 місяців

Чим особливий Кунжут чорний?

  • Кунжут — це насіння трав'янистої рослини роду сезам.
  • Чорний кунжут є найкориснішим видом кунжуту. Він містить на 60% більше кальцію, ніж білий.
  • Чорний кунжут не піддають шліфуванню. Цим зумовлений його колір.
  • Для насіння кунжуту характерна гірчинка.
  • Він має приємний горіховий аромат, який особливо відчувається при легкому обсмажуванні насіння.
  • Чорний кунжут — це сильний антиоксидант, який нейтралізує дію вільних радикалів та допомагає нам довше зберігати молодість.
  • Кунжут містить ненасичені жири Омега-3, які допомагають знизити рівень шкідливого холестерину.
  • Кунжут — основний складник пасти тахіні.
  • Він цінне та корисне джерело кальцію. У 100 г насіння міститься добова норма кальцію, який необхідний для правильної роботи м'язової тканини, міцності кісток та зубів.
  • В кунжуті міститься фітоестроген, який позитивно впливає на роботу жіночих статевих гормонів.
  • Лише 30 г кунжуту забезпечує 12% від денної норми клітковини для організму.
  • Містить магній, що сприяє зниженню артеріального тиску.

Як вживати Кунжут чорний?

  • Додавайте до випічки, десертів, салатів, гарячих страв.
  • Приготуйте кунжтуне молоко чи тахіні. 
  • Оптимальна доза кунжуту — 30 г в день.
  • Рекомендуємо замочувати насіння у воді на 5-6 годин чи на ніч або розмелювати сухим у кавомолці. Це сприятиме максимальному засвоєнню.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Не вживати кунжут із продуктами, які багаті на залізо (н-д морська капуста, біла та червона квасоля, сочевиця, зелена гречка і т.д), оскільки кальцій, що міститься у кунжуті є антагоністом заліза, тому разом ці два мінерали не зможуть повністю засвоїтися і проявити свої корисні властивості.

Детальніше

  • За легендами, кунжут входив до еліксиру безсмертя.
  • Містить вітамін Е, що необхідний для шкіри та волосся.




Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Кунжутні крекери

Інгредієнти:

  1. Борошно рисове — 100 г;

  2. Борошно пшеничне цільнозернове  — 100г;

  3. Шрот амаранту — 20г;

  4. Олія кунжутна (або інша рослинна) — 50г;

  5. Олія кокосова — 50г;

  6. Сироп агави (чи інший підсолоджувач) — 100г;

  7. Сіль морська — щіпка;

  8. Насіння білого кунжуту — 50г;

  9. Насіння чорного кунжуту — 50г;

Приготування:


1. Прогрійте насіння кунжуту у духовці при температурі 150 С протягом 10-15 хв.

2. Дайте насінню охолонути. Змішайе всі сухі інгредієнти та насіння в мисці.

3. Додайте всю олію та введіть її у суху суміш.

4. Додайте сироп чи підсолоджувач.

5. Крекер можна зробити соленим. Тоді замість сиропу додайте більше солі за смаком. Якщо маса буде розсипатись додайте трішки води.

6. Замішайте туге тісто, викладіть на плівку, розділіть на 2 частини та розкатайте у круглий канат чи довгий прямокутник за бажанням.

7. Замотайте тісто у плівку та покладіть у морозильник на 3 години.

8. Заморожене тісто наріжте тонкими (5-7мм) скибочками та випікайте у розігрітій до 160 С духовці протягом 15-20 хв. до золотої рум’яності.

9. Остудіть та зберігайте в герметичній тарі, щоб вони довше залишались хрусткими.


Найкраще вживати у першій половині дня.

Написати відгук
Відгуки про товар (11)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.