Кунжут чорний та білий
Кунжут чорний та білийКунжут чорний та білий

Кунжут чорний та білий


65 грн 250 г
250 г Є в наявності
- +
Кунжут білий і чорний / Індія.
на 100 г: білки — 17,7 г, жири — 49,7 г, вуглеводи — 11,7 г. Калорійність — 573 ккал.
6 місяців

Чим особлива Суміш чорного та білого кунжуту?

  • Суміш чорного та білого кунжуту — це корисна суміш, що має бути на кожній кухні.
  • Для насіння кунжуту характерна гірчинка.
  • Він має приємний горіховий аромат, який особливо відчувається при легкому обсмажуванні насіння.
  • Кунжут — основний складник пасти тахіні.
  • Він цінне та корисне джерело кальцію. У 100 г насіння міститься добова норма кальцію, який необхідний для правильної роботи м'язової тканини, міцності кісток та зубів.
  • В кунжуті міститься фітоестроген, який позитивно впливає на роботу жіночих статевих гормонів.
  • Лише 30 г кунжуту забезпечує 12% від денної норми клітковини для організму.
  • Містить магній, що сприяє зниженню артеріального тиску.

Як вживати Кунжут чорний та білий?

  • Додавайте до випічки, десертів, салатів, гарячих страв.
  • Приготуйте кунжтуне молоко чи тахіні. 
  • Оптимальна доза кунжуту — 30 г в день.
  • Рекомендуємо замочувати насіння у воді на 5-6 годин чи на ніч або розмелювати сухим у кавомолці. Це сприятиме максимальному засвоєнню.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Кунжут на 60% містить олію, тому ним не варто зловживати людям з ожирінням.
  • Будь-яке насіння  рекомендується замочувати у воді на 5-6 годин чи на ніч або розмелювати сухим у кавомолці. Це сприятиме максимальному засвоєнню усіх вітамінів та мінералів, які у них містяться. 

Детальніше

  • За легендами, кунжут входив до еліксиру безсмертя.
  • Містить вітамін Е, що необхідний для шкіри та волосся.




Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.




Печиво насіневе

Інгредієнти:


  1. Насіння чіа (можна замінити льоном) — ½ склянки;

  2. Насіння соняшника —  ½ склянки;

  3. Насіння гарбузове —  ½ склянки;

  4. Насіння кунжутне чорне та біле —  ½ склянки;

  5. Вода — 1 склянка;

  6. Часник — 1 зубчик (асафетида ½ ч.л.);

  7. Сіль морська дрібна — ¼ ч.л.

Приготування:


1. Розігріти духовку до 150ºС. Покладіть великий лист для випічки з пергаментним папером.

2. У великій мисці з'єднайте все насіння. Натріть часник на дрібній терці. Додайте воду, часник (або асафетиду) та сіль. Перемішайте лопаткою до повного з'єднання всіх інгредієнтів.

3. Дайте суміші настоятись протягом 15 хвилин, поки насіння чіа (або льону) абсорбує воду. Перемішаєте суміш ще раз. На дні миски не повинна залишатися вода.

4. За допомогою лопатки викладіть суміш на підготовлений лист для випікання товщиною до 0,5 см. Наріжте на кусочки довільного розміру. Посипте додатково сіллю зверху.

5. Випікайте 35 хвилин. Вийміть печиво з духовки і обережно переверніть кожен прямокутник. Випікайте ще 25-35 хвилин, доки воно не стане злегка золотистим по краях. Дайте охолонути повністю крекерам. Зберігайте в герметичному контейнері або в банці. Смачного!

Чудово пасує до паст, соусів та салатів.


Найкраще вживати у першій половині дня з овочами та зеленню.

Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.