


Кунжут білий
Чим особливий БІЛИЙ КУНЖУТ?
- Кунжут - цінне та корисне джерело кальцію. У 100 г насіння міститься добова норма кальцію, який необхідний для правильної роботи м'язової тканини, міцності кісток та зубів;
- Він має приємний горіховий смак та аромат, який особливо відчувається при легкому обсмажуванні насіння;
Як вживати БІЛИЙ КУНЖУТ?
- Кунжут додають до випічки, десертів, салатів, гарячих страв тощо;
- Оптимальна доза кунжуту - 30 г в день;
- Будь-яке насіння рекомендується замочувати у воді на 5-6 годин чи на ніч або розмелювати сухим у кавомолці. Це сприятиме максимальному засвоєнню усіх вітамінів та мінералів, які у них містяться.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
Тахіні (кунжутна паста)
Інгредієнти:
1. Кунжут - 1 склянка;
2. Олія (найкраще кунжутна) - 3-4 ст.л.
Приготування:
-
Відправляємо насіння кунжуту на суху сковорідку, щоб трохи підсушити на 3-5 хвилин, постійно помішуючи.
-
Подрібнюємо охолоджене насіння в блендері, додаючи кунжутну олію.
-
Доводимо до кремового стану і перекладаємо в соусник або баночку ,в якій будемо зберігати кунжутну пасту в холодильнику.
Тахіні може бути відмінною закускою сама по собі - просто наріжте овочі та вмокайте в неї, як в соус. Також її можна застосовувати в заправках до салатів або замість олії покласти в кашу. А ще тахіні є незамінним інгредієнтом такої східної страви як хумус.
Кунжутно-банановий йогурт
Інгредієнти:
1. Кунжут - 75 г;
2. Банани - 2 шт;
3. Вода (до бажаної консистенції) - по необхідності
Приготування:
1.Кунжут промити, замочити у воді на декілька годин або краще на ніч
2. Злити воду. Покласти в чашу блендера і збити протягом декількох хвилин (додати воду, якщо необхідно).
3. Нарізати банани і зблендувати до однорідності, при потребі додати води.
Можна додати ще меду за смаком, кориці , шматочки фруктів, ягоди по сезону.