Кунжут білий
Кунжут білийКунжут білий

Кунжут білий


50 грн 250 г
250 гBIG PACK 1 кг Під замовлення (1 доба)
- +
Кунжут білий / Індія.
на 100 г: білки — 17,7 г, жири — 49,7 г, вуглеводи — 11,7 г. Калорійність — 573 ккал.
6 місяців

Чим особливий Кунжут білий?

  • Кунжут — це насіння трав'янистої рослини роду сезам.
  • Насіння білого кунжуту піддають шліфуванню, тому воно отримує такий колір.
  • Для насіння кунжуту характерна гірчинка.
  • Він має приємний горіховий аромат, який особливо відчувається при легкому обсмажуванні насіння.
  • Кунжут — основний складник пасти тахіні.
  • Він цінне та корисне джерело кальцію. У 100 г насіння міститься добова норма кальцію, який необхідний для правильної роботи м'язової тканини, міцності кісток та зубів.
  • В кунжуті міститься фітоестроген, який позитивно впливає на роботу жіночих статевих гормонів.
  • Лише 30 г кунжуту забезпечує 12% від денної норми клітковини для організму.
  • Містить магній, що сприяє зниженню артеріального тиску.

Як вживати Кунжут білий?

  • Додавайте до випічки, десертів, салатів, гарячих страв.
  • Приготуйте кунжтуне молоко чи тахіні. 
  • Оптимальна доза кунжуту — 30 г в день.
  • Рекомендуємо замочувати насіння у воді на 5-6 годин чи на ніч або розмелювати сухим у кавомолці. Це сприятиме максимальному засвоєнню.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Не вживати кунжут із продуктами, які багаті на залізо (н-д морська капуста, біла та червона квасоля, сочевиця, зелена гречка і т.д), оскільки кальцій, що міститься у кунжуті є антагоністом заліза, тому разом ці два мінерали не зможуть повністю засвоїтися і проявити свої корисні властивості.


Детальніше

  • За легендами, кунжут входив до еліксиру безсмертя.
  • Містить вітамін Е, що необхідний для шкіри та волосся.




Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Тахіні (кунжутна паста)

Пов’язане зображення

Інгредієнти:

1. Кунжут - 1 склянка;
2. Олія (найкраще кунжутна) - 3-4 ст.л.


Приготування:


  1. Відправляємо насіння кунжуту на суху сковорідку, щоб трохи підсушити на 3-5 хвилин, постійно помішуючи.

  2. Подрібнюємо охолоджене насіння в блендері, додаючи кунжутну олію.

  3. Доводимо до кремового стану і перекладаємо в соусник або баночку ,в якій будемо зберігати кунжутну пасту в холодильнику.

Тахіні може бути відмінною закускою сама по собі - просто наріжте овочі та вмокайте в неї, як в соус. Також її можна застосовувати в заправках до салатів або замість олії покласти в кашу. А ще тахіні є незамінним інгредієнтом такої східної страви як хумус.


Кунжутно-банановий йогурт

Йогурт

Інгредієнти:

1. Кунжут - 75 г;

2. Банани - 2 шт;

3. Вода (до бажаної консистенції) - по необхідності

Приготування:

1.Кунжут промити, замочити у воді на декілька годин або краще на ніч

2. Злити воду. Покласти в чашу блендера і збити протягом декількох хвилин (додати воду, якщо необхідно).

3. Нарізати банани і зблендувати до однорідності, при потребі додати води.

Можна додати ще меду за смаком, кориці , шматочки фруктів, ягоди по сезону.         

Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.