


Гарбузове насіння (велике, темне, Україна)
Чим особливе гарбузове насіння (велике, темне)?
- Гарбузове насіння — це суперзірка серед усіх насінинок.
- Цінне джерело цинку: 100 г містить — 7,4 мг цинку. А це більше половини денної норми цинку для дорослих (12 мг).
- У гарбузовому насінні багато заліза — 11,2 мг/100 г. Нестача заліза = погане постачання кисню до тканин. Денна норма заліза — 14-18 мг для дорослих.
- У 100 г насіння — 534 мг магнію, що необхідний для більш як 600 хімічних реакцій в організмі, зокрема для регулювання цукру в крові, формування здорових кісток, регулювання артеріального тиску.
- Містить вітамін А, що є антиоксидантом: вповільнює процеси старіння і покращує стан шкіри, волосся та нігтів.
- Гарбузове насіння містить 46% жирів, які необхідні для правильного функціонування гормональної системи.
- Гарбузове насіння містить триптофан (амінокислота), яка допомагає покращити сон.
- А ще це природне джерело білка, який легко засвоюється організмом.
- Гарбузове насіння володіє антипаразитарними властивостями. Містить амінокислоту кукурбитин, яка вбиває глистів в організмі. Саме тому ми додали його у наш Антипаразитарний комплекс.
Як вживати гарбузове насіння (велике, темне)?
- Додавайте до салатів, каш, коктейлів та випічки.
- Гарбузове насіння може замінити кедрові горішки у соусі "Песто".
- Спробуйте приготувати рослинне молоко. Детальний рецепт у відео:)
- Беріть його як корисний швидкий перекус. Всього 30 г гарбузового насіння / день допоможе наситити організм необхідними мікроелементами.
- Рекомендуємо перед вживанням замочити насіння протягом 8 годин або на ніч. Це допоможе організму максимально засвоїти усі корисні речовини.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
Паста-діп “Морська”
Інгредієнти:
Насіння гарбуза — 1 склянка;
Лист норі — 4-6 шт;
Зелена цибуля — ½ пучка;
Лльняна (або інша) олія — 2-4 ст.л.;
Вода — залежно від бажаної консистенції;
Яблучний оцет — 2 ст.л.;
Часник — 4-6 зубчиків (або 1 ч.л. асафетиди);
Соєвий соус — за бажанням;
Приготування:
Гарбузове насіння промийте і замочіть в холодній воді на ніч, або ж на 30-40 хвилин, якщо поспішаєте. Ще раз промийте та злийте воду.
Перекладіть насіння, зелену цибулю, часник/асафетиду, частину норі в блендер. Додайте трохи лльняної олії, соєвого соусу, води, яблучного оцту і збивайте, поступово додаючи воду (до отримання необхідної кремо-подібної консистенції). Якщо бракуватиме рибного смаку, дадайте більше норі, лляної олії та соєвого соусу.
Соус-діп поставте в холодильник до повного охолодження.
Подавайте холодним зі свіжими овочами або теплим м'яким хлібом чи хлібцями. Дуже добре підходить для бутербродів, канапе і тарталеток.