

Кокосовий цукор
У чому сила КОКОСОВОГО ЦУКРУ?
- Кокосовий цукор - це цукор, вироблений із соку зрізаних квітів кокосів.
- Цукор кокосової пальми вважається одним із найздоровіших форм підсолоджувачів, так як має природно низький глікемічний індекс (35, у порівнянні глікемічний цукор білого кристалічного цукру -70).
- У порівнянні з коричневим цукром, кокосовий цукор містить в два рази більше заліза, в чотири рази більше магнію і в 10 разів більше цинку.
- Містить у собі 16 амінокислот, кокосовий цукор за поживною цінністю значно багатший, ніж всі інші доступні підсолоджувачі.
Як використовувати КОКОСОВИЙ ЦУКОР?
- Завдяки своєму злегка карамельному смаку, кокосовий цукор чудово підходить для випічки та десертів.
- Може бути використаний в якості заміни цукру до кави, чаю і при приготуванні різних страв, оскільки поживних речовин в ньому міститься у рази більше.
- Зважаючи на солодкість кокосового цукру, у рецептах цей продукт потрібно використовувати стільки ж, скільки і звичайного білого цукру.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Не варто споживати кокосовий цукор при цукровому діабеті.
Пріті-лакшанам (яблучний пиріг із млинців)
Інгредіенти:
Для тіста:
Кокосове молоко — 1.5 скл.
Нутове борошно — 1 скл.;
Кокосовий цукор — 1 ст.л.
Сіль морська — за смаком.
Для начинки:
Яблука — 4 шт.
Кокосовий цукор — ½ скл.
Кориця — ½ скл.
Бадьян мелений — ½ ч.л.
Кокосова олія (для смаження) — 3 ст.л.
Соус десертний шоколадний — 3 ст.л.
Приготування:
1. У молоко додайте сіль, цукор, борошно і замість тісто на млинці.
2. Спечіть млинці. Сковорідку змащуйте щоразу маслом.
3. Для начинки зробіть карамельні яблука. Шматочки яблук обсмажте із цукром, бадьяном і корицею до готовності.
4. У форму викладіть млинці, перекладаючи шари яблуками.
5. Відправте пиріг в духовку прогріту до 180°С на 10 хв.
6. Готовий пиріг зверху можете полити медом або сиропом агави за бажанням.
Найкраще смакувати пирогом у першій половині дня.