Кокосовий цукор
Що таке кокосовий цукор?
- Це цукор із суцвіття кокосової пальми.
- Має карамельний присмак із квітковими нотками.
- Низький глікемічний індекс — 35. Це означає, що після вживання швидкість зростання рівня цукру в крові є значно меншою, ніж від білого рафінованого цукру.
- Містить всі 16 незамінних амінокислот у складі, невелику кількість заліза та вітамінів груп В і С.
- Містить пребіотик інулін, який живить корисні бактерії в кишечнику та покращує мікрофлору.
Як використовувати кокосовий цукор мокрий (органічний)?
- Використовуйте для приготування різноманітних десертів, випічки, соусів чи домашнього морозива, як заміну рафінованому білому цукру.
- Смакуйте до кави, чаю та коктейлів. Сміливо додавайте до каш або йогуртів.
- Чудовий варіант для карамелізації фруктів та горіхів.
- Пам'ятайте, що кокосовий цукор менш солодкий, ніж звичайний, тому додавайте за смаком.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості кокоса та його продуктів.
- Якщо ви страждаєте від цукрового діабету перед споживанням порадьтеся з лікарем.
- Кокосовий цукор — це все ще солодкий продукт, тому пам'ятайте про денну норму вживання. Ми турбуємось про ваше здоров'я ❤️
Пріті-лакшанам (яблучний пиріг із млинців)
Інгредіенти:
Для тіста:
Кокосове молоко — 1.5 скл.
Нутове борошно — 1 скл.;
Кокосовий цукор — 1 ст.л.
Сіль морська — за смаком.
Для начинки:
Яблука — 4 шт.
Кокосовий цукор — ½ скл.
Кориця — ½ скл.
Бадьян мелений — ½ ч.л.
Кокосова олія (для смаження) — 3 ст.л.
Соус десертний шоколадний — 3 ст.л.
Приготування:
1. У молоко додайте сіль, цукор, борошно і замість тісто на млинці.
2. Спечіть млинці. Сковорідку змащуйте щоразу маслом.
3. Для начинки зробіть карамельні яблука. Шматочки яблук обсмажте із цукром, бадьяном і корицею до готовності.
4. У форму викладіть млинці, перекладаючи шари яблуками.
5. Відправте пиріг в духовку прогріту до 180°С на 10 хв.
6. Готовий пиріг зверху можете полити медом або сиропом агави за бажанням.
Найкраще смакувати пирогом у першій половині дня.