Пектин яблучний
Пектин яблучнийПектин яблучнийПектин яблучний

Пектин яблучний


120 грн 100 г
100 г Є в наявності
- +
пектин яблучний / Польща.
на 100 г: білки — 0 г, жири — 0,1 г, вуглеводи — 13 г. Калорійність — 53 ккал.
18 місяців.


Що таке пектин та в чому його користь?

  • Пектин — це природний загущувач рослинного походження; полісахарид, що отримують із фруктів.
  • Пектин — природний ентеросорбент. Коли потрапляє в організм полісахарид не засвоюється, а вбирає та виводить шкідливі речовини, токсини, метали, холестирин — це полегшує роботу внутрішніх органів. При цьому пектин не вступає з токсинами в хімічну реакцію, отже не викликає біохімічних змін у крові.
  • Низькокалорійний продукт (52 ккал/100 грам). У пектині практично відсутні білки, зовсім немає жирів.
  • Пектин може знижувати апетит, оскільки його перетравлювання відбувається дуже повільно.

Як використовувати пектин яблучний?

  • Для загущення джемів, соусів, супів: пектин "поводиться" подібно до желатину.
  • Найчастіше яблучний пектин використовують для приготування джемів, конфітюрів, зефіру. Яблучний пектин не можна повторно нагрівати, оскільки більше не застигне. Для роботи пектину потрібен цукор і маса цілком може не застигнути, якщо цукру буде недостатньо.
  • В лікувальних та профілактичних цілях пектин в порошку можна приймати окремо. Якщо лікар не призначив інакше: дорослим півтори чайні ложки пектину (5 грам) розвести в 200 мл гарячої кип'яченої води. Остиглий гель приймати порціями в 3 прийоми перед їжею.
  • Максимальна добова доза становить 15г, але враховуйте, що отримуєте пектин із їжі (фруктів та ягід)
  • Дітям яблучний пектин і солодощі з його вмістом можна споживати з 2-річного віку.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту. 
  • Перевищувати норму теж шкідливо. Це може спровокувати:
    - підвищення процесів бродіння і надмірний метеоризм кишечнику;
    - порушення всмоктування цинку, магнію, заліза і кальцію;
    - порушення засвоєння білків і жирів;
    - появу запорів;
    - хворобливі відчуття в області кишечника.

Детальніше

  • Пектин міститься у всіх фруктах та ягодах.
  • Промислова назва пектину — Е 440.
  • Найбільше пектину у яблуках — 0,3-1,8%., а в печених яблуках ще більше.
  • Пектин нормалізує кровообіг.


               ДЖЕМ

Інгредієнти:

  • Пектин яблучний - 7 г;
  • Малина свіжа - 500 г;
  • Цукор із агави чи цукор тростинний - 550 г;
  • Вода чиста - 76 г;
  • Розчин лимонної кислоти, 50% - 5 мл.

Спосіб приготування:

  • Приготувати розчин пектину: змішати пектин із частиною цукру (~ 20г), взятою із загальної кількості, та розчинити у теплій воді.
  • Засипати малину цукром та залишити на 20-30 хвилин.
  • Отриману суміш, перемішуючи, нагріти до 90-95 ֯С.
  • Додати гарячий розчин пектину і готувати до кінцевого вмісту розчинних сухих речовин.
  • Додати розчин лимонної кислоти для корекції рН джему.
  • Розкласти в стерильні банки і герметично закрити.
Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.