Пектин яблучний
Пектин яблучнийПектин яблучний

Пектин яблучний


120 грн 100 г
100 г Є в наявності
- +
пектин яблучний / Польща.
на 100 г: білки — 0 г, жири — 0,1 г, вуглеводи — 13 г. Калорійність — 53 ккал.
18 місяців.


Що таке пектин та в чому його користь?

  • Пектин — це природний загущувач рослинного походження; полісахарид, що отримують із фруктів.
  • Природний ентеросорбент —  коли пектин потрапляє в організм полісахарид не засвоюється, а вбирає та виводить шкідливі речовини, токсини, метали, холестирин — це полегшує роботу внутрішніх органів. При цьому пектин не вступає з токсинами в хімічну реакцію, отже не викликає біохімічних змін у крові.
  • Низькокалорійний продукт (52 ккал/100 грам). У пектині практично відсутні білки, зовсім немає жирів.
  • Може знижувати апетит, оскільки його перетравлювання відбувається дуже повільно.

Як використовувати пектин яблучний?

  • Для загущення джемів, соусів, супів: пектин "поводиться" подібно до желатину.
  • Найчастіше яблучний пектин використовують для приготування джемів, конфітюрів, зефіру. Яблучний пектин не можна повторно нагрівати, оскільки він більше не застигне. Для роботи пектину потрібен цукор, оскільки маса  може не застигнути, якщо цукру буде недостатньо.
  • В лікувальних та профілактичних цілях пектин в порошку можна приймати окремо. Якщо лікар не призначив інакше: дорослим півтори чайні ложки пектину (5 грам) розвести в 200 мл гарячої кип'яченої води. Охолоджений гель приймати порціями в 3 прийоми перед їжею.
  • Максимальна добова доза становить 15г, але враховуйте, що ви отримуєте пектин із їжі (фруктів та ягід)
  • Дітям яблучний пектин і солодощі з його вмістом можна споживати з 2-річного віку.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту. 
  • Перевищувати норму теж шкідливо. Це може спровокувати:
    - підвищення процесів бродіння і надмірний метеоризм кишечнику;
    - порушення всмоктування цинку, магнію, заліза і кальцію;
    - порушення засвоєння білків і жирів;
    - появу запорів;
    - хворобливі відчуття в області кишечника.

Детальніше

  • Пектин міститься у всіх фруктах та ягодах.
  • Промислова назва пектину — Е 440.
  • Найбільше пектину у яблуках — 0,3-1,8%., а в печених яблуках ще більше.
  • Пектин нормалізує кровообіг.


               ДЖЕМ

Інгредієнти:

  • Пектин яблучний - 7 г;
  • Малина свіжа - 500 г;
  • Цукор із агави чи цукор тростинний - 550 г;
  • Вода чиста - 76 г;
  • Розчин лимонної кислоти, 50% - 5 мл.

Спосіб приготування:

  • Приготувати розчин пектину: змішати пектин із частиною цукру (~ 20г), взятою із загальної кількості, та розчинити у теплій воді.
  • Засипати малину цукром та залишити на 20-30 хвилин.
  • Отриману суміш, перемішуючи, нагріти до 90-95 ֯С.
  • Додати гарячий розчин пектину і готувати до кінцевого вмісту розчинних сухих речовин.
  • Додати розчин лимонної кислоти для корекції рН джему.
  • Розкласти в стерильні банки і герметично закрити.
Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.