



Пектин яблучний
120 грн 100 г
100 г
Є в наявності
пектин яблучний / Польща.
на 100 г: білки — 0 г, жири — 0,1 г, вуглеводи — 13 г. Калорійність — 53 ккал.
18 місяців.
Що таке пектин та в чому його користь?
- Пектин — це природний загущувач рослинного походження; полісахарид, що отримують із фруктів.
- Пектин — природний ентеросорбент. Коли потрапляє в організм полісахарид не засвоюється, а вбирає та виводить шкідливі речовини, токсини, метали, холестирин — це полегшує роботу внутрішніх органів. При цьому пектин не вступає з токсинами в хімічну реакцію, отже не викликає біохімічних змін у крові.
- Низькокалорійний продукт (52 ккал/100 грам). У пектині практично відсутні білки, зовсім немає жирів.
- Пектин може знижувати апетит, оскільки його перетравлювання відбувається дуже повільно.
Як використовувати пектин яблучний?
- Для загущення джемів, соусів, супів: пектин "поводиться" подібно до желатину.
- Найчастіше яблучний пектин використовують для приготування джемів, конфітюрів, зефіру. Яблучний пектин
не можна повторно нагрівати, оскільки більше не застигне. Для роботи пектину
потрібен цукор і маса цілком може не застигнути, якщо
цукру буде недостатньо.
- В лікувальних та профілактичних цілях пектин в порошку можна приймати окремо. Якщо лікар не призначив інакше: дорослим півтори чайні ложки пектину (5 грам) розвести в 200 мл гарячої кип'яченої води. Остиглий гель приймати порціями в 3 прийоми перед їжею.
- Максимальна добова доза становить 15г, але враховуйте, що отримуєте пектин із їжі (фруктів та ягід)
- Дітям яблучний пектин і солодощі з його вмістом можна споживати з 2-річного віку.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Перевищувати норму теж шкідливо. Це може спровокувати:
- підвищення процесів бродіння і надмірний метеоризм кишечнику;
- порушення всмоктування цинку, магнію, заліза і кальцію;
- порушення засвоєння білків і жирів;
- появу запорів;
- хворобливі відчуття в області кишечника.
- підвищення процесів бродіння і надмірний метеоризм кишечнику;
- порушення всмоктування цинку, магнію, заліза і кальцію;
- порушення засвоєння білків і жирів;
- появу запорів;
- хворобливі відчуття в області кишечника.
ДЖЕМ
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Інгредієнти:
- Пектин яблучний - 7 г;
- Малина свіжа - 500 г;
- Цукор із агави чи цукор тростинний - 550 г;
- Вода чиста - 76 г;
- Розчин лимонної кислоти, 50% - 5 мл.
Спосіб приготування:
- Приготувати розчин пектину: змішати пектин із частиною цукру (~ 20г), взятою із загальної кількості, та розчинити у теплій воді.
- Засипати малину цукром та залишити на 20-30 хвилин.
- Отриману суміш, перемішуючи, нагріти до 90-95 ֯С.
- Додати гарячий розчин пектину і готувати до кінцевого вмісту розчинних сухих речовин.
- Додати розчин лимонної кислоти для корекції рН джему.
- Розкласти в стерильні банки і герметично закрити.
Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.