


Чорнослив королівський
80 грн 250 г
250 г
Є в наявності
чорнослив в'ялений без кісточки / Чилі.
на 100 г: білки — 2,3 г, жири — 0,7 г, вуглеводи — 57,5 г. Калорійність — 231 ккал.
6 місяців.
Чим особливий ЧОРНОСЛИВ КОРОЛІВСЬКИЙ?
- Королівський чорнослив більший, крупніший та м'ясистіший, ніж наш звичайний чорнослив.
- Якщо регулярно вживати чорнослив, у вас покращиться працездатність та настрій.
- Містить залізо, внаслідок чого, чорнослив корисно споживати при низькому гемоглобіні.
- У чорносливі є особливі, баластні речовини, які стимулюють діяльність кишечника – це один з кращих засобів при запорах (натуральний, такий, що не викликає звикання, діє м’яко, без побічних ефектів).
- Регулярне споживання цього продукту прискорює одужання при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, досить їсти близько 5-6 плодів.
- Має антибактеріальний ефект.
- Поєднання вітамінів і мінералів, які є в чорносливі, сприяє зміцненню серцево-судинної системи.
- Допомагає нормалізувати артеріальний тиск.
- Активізує обмін речовин.
- За рахунок вітамінів групи B покращує стан шкіри, підвищує її пружність і еластичність.
- Чорнослив надає загальну позитивну дію на весь організм, покращує настрій.
- Завдяки калію зміцнює м’яз серця, прискорює відтік жовчі і виведення сечі.
- За рахунок антиоксидантів сприяє виведенню токсинів і, як наслідок, підвищує опірність організму.
- Поглинає вільні радикали, що надходять в організм із продуктами і через забруднену атмосферу.
- В'ялений чорнослив зберігає корисні властивості, які є у свіжих фруктах, багатий калієм (містить у 1,5 разів більше Калію, ніж банани).
- Чорнослив покращує водно-сольовий обмін та роботу нирок.
- Чорнослив позбавляє від закрепів.
Як вживати ЧОРНОСЛИВ КОРОЛІВСЬКИЙ?
Чорнослив використовують у кулінарії для приготування овочевих салатів, каш, десертів, йогуртів, хліба та кондитерських виробів, а також додають у сухі сніданки (пластівці).
Компот із сушених слив прекрасно втамує спрагу та поповнить запаси корисних речовин.
Чорнослив — чудовий перекус. Беріть його з собою на роботу та в подорожі.
У день для дорослої особини слід їсти не більше 5 – 6 штук чорносливу.
Введення в раціон
У раціон дітей чорнослив слід вводити з 9-місячного віку. Якщо дитина харчується грудним молоком, їй, як мінімум до півроку прикорм не потрібен. З іншого боку, перед вживанням чорносливу малюк повинен спробувати інші фрукти і каші. Одна з причин, по якій чорнослив не радять використовувати в якості першого прикорму, – у маленьких дітей чорнослив може викликати діарею і підвищене газоутворення, супроводжуване болями в животі. Якщо у дитини стійкі запори, як варіант, можете запропонувати йому напій із чорносливу в невеликій кількості (до 2 ст.ложок), щоб не викликати розлад травлення.
Для першого разу малюкові вистачить 1/2 чайної ложечки пюре з чорносливу. Чорнослив можна додати до каші або десерту: йогурту або мусу. Поступово збільшуйте порцію до 50 мл – більше дитині в ранньому віці не можна. Звертайте увагу на консистенцію стільця, якщо вона стане занадто рідкою, порцію чорносливу слід зменшити.
З причини проносного ефекту їсти чорнослив слід за 3 – 4 години до сну, щоб ніщо не порушувало сон.
Небажано змішувати сухофрукти з іншими проносними засобами і продуктами.
Чого не варто?
Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Не рекомендовано вживати діабетикам та людям з ожирінням.
При зниженому артеріальному тиску (чорнослив здатен додатково знижувати тиск).
Написати відгук
Відгуки про товар (0)
Зберігати в сухому прохолодному місці. Пересипати в герметичний контейнер.