Волоський горіх
Волоський горіх

Волоський горіх


49 грн 100 г
100 г Є в наявності
- +
Грецький горіх / Україна.

на 100 г: білки - 15.2 г, жири - 65.2 г, вуглеводи - 7.0 г . Калорійність - 654 Ккал.
6 місяців.

У чому користь ГРЕЦЬКОГО горіха?

  • У горіхах, на відміну від інших плодових, ягідних і овочевих рослин, містяться всі необхідні для підтримки життя речовини.
  • Волоські (грецькі) горіхи -  один із найкорисніших видів горіхів, тому ці горішки слід необхідно включити в повсякденний раціон.
  • Вживання волоських горіхів сприяє нормалізації шлункової секреції, незалежно знижена вона або, навпаки, підвищена.
  • За своєю цінністю грецький горіх  перевершив бразильський горіх, мигдаль, ліщину і навіть кедрові горішки. Ядра волоських горіхів мають високу калорійність, адже містять від 50 до 78% жирів, тому їх треба вживати з обережністю людям на низькокалорійній дієті (зазвичай рекомендують не більше 2-3 в день), проте саме тому вони дуже корисні при великих фізичних і розумових навантаженнях.

Як вживати ГРЕЦЬКИЙ горіх?

  • Грецькі горіхи незамінні в кулінарії. Додавайте їх в каші, салати, соуси, десерти.
  • 3-4 горіха з ложкою меду – це не тільки корисна вечеря, а й засіб від головного болю, безсоння, склерозу.
  • Волоські горіхи потрібно ретельно і повільно пережовувати - тільки так вони краще засвоюються організмом. 
  • Дітям грецькі горішки рекомендовано споживати з 3-річного віку (10-20 грам горішків на день). З 12-річного віку можна споживати до 30 грам волоських горішків на день.
  • Вагітні та годуючим теж варто включити ці горішки в свій раціон (до 30 грам на день). Денну норму не варто перевищувати, щоб не набрати зайву вагу.
  • Грецькі горіхи хорошої якості не гірчать, мають ніжний приємний смак.
  • Споживайте лише якісні горішки, не вкриті цвіллю та не вражені  шкідниками, дотримуйтеся рекомендацій щодо денної норми. Тоді горішки принесуть Вам користь та чудовий стан здоров'я:)

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Не рекомендовано при екземі, псоріазі та запалення підшлункової залози.

Детальніше

  • Волоські горіхи можна рекомендувати при цукровому діабеті, оскільки в їх складі присутні марганець, цинк, що знижують рівень цукру.
  • У горіхах містяться багато речовини, які скорочують затвердіння артерій і допомагають зберегти їх еластичність.
  • За допомогою горіхів можна попередити і навіть вилікувати атеросклероз.
  • Плоди грецького горіха здатні зняти сильну нервову напругу. Для цього необхідно з'їдати по кілька ядер грецького горіха на день.
  • Волоські горіхи корисні при залізодефіцитній анемії, тому що в їх ядрах містяться: залізо, мідь, кобальт, цинк.



Грецькі горіхи стануть відмінним доповненням до щоденного раціону спортсменів, людей фізичної праці та осіб, які слідкують за своїм харчуванням.



 Фото товару, представлені на сайті,  можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.







Прогулянковий смаколик:


1. Сушені яблука – 2 склянки (можна додати ще пів склянки сушених груш);
2. Волоські горіхи лущені – 1 склянка;
3. Мелена кориця, мелена гвоздика – по 1/4 ч.л.;
4. Темний мед – 1-2 ст.л.


Приготування:
1. Сушені яблука і груші всипати в літрову банку і залити холодною кип’яченою водою. Залишити на 2-3 години. 

2. Горіхи помолоти, 1-2 столові ложки мелених горіхів відсипати окремо в тарілку. 

3. Відцідити яблука й груші (воду можна випити – вона стає дуже смачна!), перемолоти на м’ясорубці, всипати мелені горіхи, додати мед, корицю і гвоздику, старанно перемішати. 

4. Пластичну масу, що утворилася, розпластати  між силіконовими килимками чи листками пергаменту, тупим боком ножа розрізати на квадратики приблизно 2 на 2 см. 

5. Обсипати меленими горішками , щоб не злипалися і скласти в ємність, що щільно закривається. Дуже зручно брати на прогулянку як корисний перекус. 


Смачного


Хрумкі мюслі зі смаком куті:


Пшеничні пластівці – 2 склянки
Волоські горіхи лущені – 1 склянка
Родзинки – 1 склянка
Мак – пів склянки
Мед  – 2 столові ложки


Приготування:

1. Пів склянки волоських горіхів посікти не дуже дрібно і вимішати з пшеничними пластівцями і маком у глибокій мисці. 

2.  Пів склянки волоських горіхів, що залишились розтерти блендером або в ступці до однорідної пасти з медом, можна додати столову ложку холодної кип’яченої води якщо паста дуже густа. 

3. Влити пасту до сухої суміші і вимішати руками до утворення грудочок. 

4. Викласти на деко і розрівняти рівномірним шаром.

5.  Сушити у духовці при температурі 60 градусів півтори – дві години. Якщо шматочки позлипались, розламати. Можна їсти сухими або заливши молоком, йогуртом чи соком.

Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.