

Волоський горіх
49 грн 100 г
100 г
Є в наявності
Грецький горіх / Україна.
на 100 г: білки - 15.2 г, жири - 65.2 г, вуглеводи - 7.0 г . Калорійність - 654 Ккал.
6 місяців.
У чому користь ГРЕЦЬКОГО горіха?
- У горіхах, на відміну від інших плодових, ягідних і овочевих рослин, містяться всі необхідні для підтримки життя речовини.
- Волоські (грецькі) горіхи - один із найкорисніших видів горіхів, тому ці горішки слід необхідно включити в повсякденний раціон.
- Вживання волоських горіхів сприяє нормалізації шлункової секреції, незалежно знижена вона або, навпаки, підвищена.
- За своєю цінністю грецький горіх перевершив бразильський горіх, мигдаль, ліщину і навіть кедрові горішки. Ядра волоських горіхів мають високу калорійність, адже містять від 50 до 78% жирів, тому їх треба вживати з обережністю людям на низькокалорійній дієті (зазвичай рекомендують не більше 2-3 в день), проте саме тому вони дуже корисні при великих фізичних і розумових навантаженнях.
Як вживати ГРЕЦЬКИЙ горіх?
- Грецькі горіхи незамінні в кулінарії. Додавайте їх в каші, салати, соуси, десерти.
- 3-4 горіха з ложкою меду – це не тільки корисна вечеря, а й засіб від головного болю, безсоння, склерозу.
- Волоські горіхи потрібно ретельно і повільно пережовувати - тільки так вони краще засвоюються організмом.
- Дітям грецькі горішки рекомендовано споживати з 3-річного віку (10-20 грам горішків на день). З 12-річного віку можна споживати до 30 грам волоських горішків на день.
- Вагітні та годуючим теж варто включити ці горішки в свій раціон (до 30 грам на день). Денну норму не варто перевищувати, щоб не набрати зайву вагу.
- Грецькі горіхи хорошої якості не гірчать, мають ніжний приємний смак.
- Споживайте лише якісні горішки, не вкриті цвіллю та не вражені шкідниками, дотримуйтеся рекомендацій щодо денної норми. Тоді горішки принесуть Вам користь та чудовий стан здоров'я:)
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- Не рекомендовано при екземі, псоріазі та запалення підшлункової залози.
Прогулянковий смаколик:
1. Сушені яблука – 2
склянки (можна додати ще пів склянки сушених груш);
2. Волоські горіхи
лущені – 1 склянка;
3. Мелена кориця, мелена
гвоздика – по 1/4 ч.л.;
4. Темний мед – 1-2 ст.л.
Приготування:
1. Сушені яблука і
груші всипати в літрову банку і залити холодною кип’яченою водою. Залишити на
2-3 години.
2. Горіхи помолоти, 1-2 столові ложки мелених горіхів відсипати окремо в тарілку.
3. Відцідити яблука й груші (воду можна випити – вона стає дуже смачна!), перемолоти на м’ясорубці, всипати мелені горіхи, додати мед, корицю і гвоздику, старанно перемішати.
4. Пластичну масу, що утворилася, розпластати між силіконовими килимками чи листками пергаменту, тупим боком ножа розрізати на квадратики приблизно 2 на 2 см.
5. Обсипати меленими горішками , щоб не злипалися і скласти в ємність, що щільно закривається. Дуже зручно брати на прогулянку як корисний перекус.
Смачного
Хрумкі мюслі
зі смаком куті:
Пшеничні
пластівці – 2 склянки
Волоські горіхи
лущені – 1 склянка
Родзинки – 1
склянка
Мак – пів склянки
Мед – 2 столові ложки
Приготування:
1. Пів склянки волоських горіхів посікти не дуже дрібно і вимішати з пшеничними пластівцями і маком у глибокій мисці.
2. Пів склянки волоських горіхів, що залишились розтерти блендером або в ступці до однорідної пасти з медом, можна додати столову ложку холодної кип’яченої води якщо паста дуже густа.
3. Влити пасту до сухої суміші і вимішати руками до утворення грудочок.
4. Викласти на деко і розрівняти рівномірним шаром.
5. Сушити у духовці при температурі 60 градусів півтори – дві години. Якщо шматочки позлипались, розламати. Можна їсти сухими або заливши молоком, йогуртом чи соком.
Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.