на 100 г: білки — 18,6 г, жири — 57,7 г, вуглеводи — 16,2 г. Калорійність — 645 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
6 місяців.
У чому користь мигдалю смаженого (Голд)?
Мигдаль — це їстівне насіння однойменного куща із роду слив.
Мигдаль є одним із найцінніших горіхів: багатий на білок (18,6г у 100г), вітамін В2 ("вітамін краси"- 1,63мг у 100г), В7 (біотин - 20мкг у 100г), Е (потужний антиоксидант - 25мг у 100г), кальцій (273мг у 100г), магній (286мг у 100г), калій та цинк.
Ці вітаміни та мінерали сприяють нормалізації обміну речовин, покращують стан шкіри, волосся та зубів.
Щоденне споживання мигдалю покращує травлення та сприяє виробленню корисних бактерій у шлунково-кишковому тракті.
Як споживати мигдаль?
Мигдаль чудово підходить для прикрашання десертів, додає пікантного смаку салатам, відвареним або обсмаженим овочам. Мелений мигдаль використовується у випічці і для додання густоти супам та соусам.
Готуйте мигдалеву пасту і поливайте нею млинці і вівсянку.
Перед споживанням замочіть ваші горішки наніч або хоча б на 8 год, щоб усі вітаміни та мінерали точно засвоїлися :)
Денна норма мигдалю: 30г — для дорослих, 4-5 горішків — діткам від 3-х років, 10-15 горішків — з 12-ти років.
Чого не варто?
Не варто вживати при індивідуальній непереносимості горіхів.
Підскажіть, будь ласка, чи обов'язково потрібно замочувати смажений мигдаль? Завжди замочую тільки сирий.
Конкретно цей вже купувала, дуже смачний, залітає на ура) от тільки замислилась над тим, чи правильно його так от просто вживати.