


Горіх пекан королівський
У чому користь горіха ПЕКАН?
- Плоди пекану - це поживні та смачні горіхи, які містять 80% жирів. Невелика кількість горіху пекан повноцінно замінить добову норму жиру на день.
- Пекан багатий на вітамін Е, який допоможе покращити зір, стан шкіри та волосся, зміцнити кістки та підвищити імунітет.
- За смаком пекан схожий на грецький горіх, але він є більш солодким та ніжним.
- Цей горіх відносять до продуктів молодості і краси, за рахунок того, що в його складі досить багато антиоксидантів. Вітаміни групи В, які присутні в пекані, дуже потрібні дівчатам і жінкам, так як не тільки нормалізують роботу нервової системи, але ще й сприятливо впливають на стан шкіри, волосся і нігтів.
Як вживати горіх ПЕКАН?
- Пекан можна вживати в сирому вигляді, а також використовувати для приготування різноманітних страв та кондитерських виробів. Подрібнений горіх пекан додасть салату особливого пікантного смаку.
- Добова норма для дорослого - 2-4 горіхи на день.
Чого не варто?
- Не варто зловживати горіхом при ожирінні та дотриманні дієти, оскільки він дуже калорійний.
- Не рекомендовано купувати очищений горіх, а також його не можна довго зберігати в очищеному вигляді, оскільки він досить швидко гіркне.
- Не варто вживати горіх пекан при індивідуальній непереносимості, діабеті та вагітності.
- При наявності шкірних захворюваннях і схильності до запорів.
- Вагітним треба вживати пекан обережно. Значна кількість білка в складі горіха може викликати алергію у жінки і спровокувати непереносимість цього продукту у малюка.
- Рекомендується проконсультуватися із лікарем перед вживанням пекана під час вагітності і ГВ.
- Плоди пекана - важкий продукт для травлення малих дітей, педіатри не рекомендують споживати пекан до 3-річного вік. ісПля 3-х років слід давати горішки пекана з обережністю, стежити, чи не проявляється алергічна реакція при споживанні пекану в дитини.
Бананово-горіхові коржики
Інгредієнти:
Пекан (волоський горіх) — 1 скл.
Цільнозерновое борошно — 2 скл.
Сода харчова — 1 ч.л.
Кориця — 1 ч.л.
Імбир сухий — ½ ч.л.
Сіль морська (гімалайська) — ½ ч.л.
Кокосова олія (тверда) — 5 ст.л.
Пюре 2-ох бананів — ¾ скл.
Рослинне (мигдалеве чи рисове) молоко — ¼ скл.
Кленовий сироп — 2 ст.л. (або пюре фініків 40г).
Ванілін — щіпка
Кленова глазур:
Тростинний цукор (кокосовий цукор) — ½ скл.
Сіль морська дрібна — ⅛ ч.л.
Кокосова олія (розтоплена) — 1 ст.л.
Ванілін — щіпка.
Кленовий сироп (мед) — ¼ скл (або більше, якщо потрібно).
Приготування:
Розігрійте духову піч до 200°С. Викладіть горіхи одним шаром у бритванку для випічки, попередньо застеливши її пергаментним папером. Запечіть горіхи в духовій печі при температурі 180 °С до появи аромату (близько 3 хвилин). Остиглі горіхи подрібніть на дуже дрібні шматочки ножем.
У середній мисці з’єднайте борошно, ¾ частини подрібнених горіхів, соду, корицю, імбир, сіль і збийте разом.
Дрібно наріжте або помніть виделкою тверду кокосову олію та змішайте з борошном.
Додайте бананове пюре, молоко, кленовий сироп, ванілін і добре перемішайте.
Спочатку здається, що для тіста недостатньо рідини, але продовжуйте перемішувати, поки всі інгредієнти не з’єднаються. Якщо потрібно, можна руками замісити останню частину борошна в тісто.
Сформуйте тісто в кулю, товщиною приблизно 3 см. Розкатайте кулю за допомогою качалки (товщина 1-1,5 см). За допомогою ножа поріжте круг тіста на 8 частин.
Кожну частину тіста викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Випікайте 15-17 хвилин при 200°С до злегка золотисто-коричневого кольору.
Поки скибочки випікаються, збийте разом складові глазурі в невеликій мисці до отримання кремової консистенції. Обережно підігрійте глазур на плиті, а потім знову перемішайте. Дайте випічці охолонути протягом декількох хвилин, після чого щедро полийте глазур’ю. Поки глазур мокра, посипте її залишками подрібнених горіхів. Смачного!
Найкраще смакувати випічку у першій половині дня.
Відгуки про товар (4)
Із цим товаром рекомендуємо

Гранола з сухофруктами
250 г 250 г 63 грн
Паприка солодка мелена
100 г 100 г 25 грн