

Фундук сирий
9 відгуків
105 грн 150 г
150 г
Є в наявності
Фундук / Азербайджан.
на 100г: білки -— 16 г, жири -— 67 г, вуглеводи -— 10 г. Калорійність - 707 Ккал.
6 місяців.
Чим корисний фундук сирий?
- Фундук — це окультурена форма ліщини (лісового горіха).
- Містить більше вітаміну Е (вітаміну молодості), ніж інші горіхи: 21 мг у 100г (добова потреба 8-12мг).
- Багатий на вітаміни групи В: В1(добова потреба 1,5мг) — 0,46мг у 100г, В6 (добова потреба 1,3-2мг) — 0,7мг/100г, В9(добова потреба 400мкг) — 68мкг/100г; мінерали: кальцій(добова потреба 1000мг) — 188 мг/100г, залізо(добова потреба 12-25мг) — 4,5мг/100г, магній(добова потреба 400мг) — 310мг/100г.
- Завдяки високому вмісту вітамінів та мінералів, фундук допомагає полегшити стан при неврозах, недокрів'ї та синдромі хронічної втоми.
- Містить до 60% жирних олій, які складаються з гліцеридів олеїнової, стеаринової і пальмітинової кислот. Вони зміцнюють судини і запобігають розвитку атеросклерозу.
Як споживати фундук сирий?
- Фундук використовують для приготування солодких страв: шоколаду, цукерок, тортів, тістечок, всілякої випічки. Можна додавати до куті чи різдвяної випічки з маком.
- Готуйте фундукову пасту і поливайте нею млинці і вівсянку.
- Перед споживанням замочіть ваші горішки наніч або хоча б на 8 год, щоб усі вітаміни та мінерали точно засвоїлися :)
- Денна норма фундука: 30г — для дорослих, 4-5 горішків — діткам від 3-х років, 10-15 горішків — з 12-ти років.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Піца з інжиром і фундуком
Листкове тісто — 400 г
Інжир — 4 шт
Фундук — 50 г
Сир з блакитною пліснявою — 150 г
Часник — 1 зубчик
Оливкова олія — 1 ст. л.
Помідори — 6 шт.
Чебрець — 1 ст. л. (краще свіжий)
Приготування:
1. Часник поріжте дрібно ножем і обсмажте на оливковій олії. Додайте помідори, нарізані кубиками та 1 ст. л. дрібно порізаного ножем чебрецю. Тушкуйте під кришкою 5 хвилин.
2. Сир з блакитною пліснявою (можна замінити на веганський сир (слайси) із кокосової олії, фісташковий чи мигдалевий сир) подрібніть, інжир наріжте скибками. Духову піч нагрійте до 220°С.
3. Листкове тісто розділіть на 2 частини і кожну з них розкачайте до товщини 3-4 мм.
4. На отримані коржі викладіть приготований томатний соус, розкладіть інжир, посипте фундуком та сиром. Випікайте піцу в духовій печі 15 хвилин.
Написати відгук
Відгуки про товар (9)
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
Із цим товаром рекомендуємо

Козинак арахісовий
7 відгуків
100 г
100 г
85 грн

Кедровий горіх лущений
14 відгуків
50 г
50 г
115 грн