



Фісташки
У чому користь фісташок?
- Фісташки — плоди багатостовбурового дерева або куща висотою до 10 метрів.
- Фісташки містять важливі мінерали: мідь (добова потреба 1000мкг) — 500мкг/100г, марганець (добова потреба 1,8-2,3мг) — 3,8мг/100г, кремній (добова потреба 20-30мг) — 50мг/100г, залізо (добова потреба 12-25мг) — 4мг/100г, калій (добова потреба 2500-3500мг) — 1025мг/100г, селен (добова потреба 55мкг) — 19мкг/100г, цинк (добова потреба 8-15мг) — 2,2мг/100г.
- Багаті на вітаміни групи В: В1 (добова потреба 1,5мг) — 0,87мг/100г; В6 (добова потреба 1,3-2мг) — 2,09мг/100г; вітамін Е (добова потреба 8-12мг) — 2,8мг/100г.
- Тому можемо сміливо сказати, що ці горішки найбільш вдало поєднують калорійність, кількість амінокислот, вітамінів і мінеральних речовин.
- Фісташки — чудові антиоксиданти, завдяки вмісту вітаміну Е. Смачну молодість замовляли? :)
- Завдяки вітамінам групи В, Е, магнію та залізу допомагають боротися з хронічною втомою, тонізують та дають енергію.
- Містять — 10 г клітковини. Найбільше порівняно з іншими горіхами.
Як споживати фісташки?
- Фісташки стануть чудовим доповненням до овочевих салатів, ранішньої вівсянки та десертів або ж підійдуть як ситний перекус.
- Фісташки потрібно ретельно і повільно пережовувати, тільки так вони краще засвоюються організмом.
- Денна норма фісташок: 30г — для дорослих, 4-5 горішків — діткам від 3-х років, 10-15 горішків — з 12-ти років.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості горіхів.
Фісташковий сир
Інгредієнти:
Фісташки чищені — 150г
Неактивні дріжджові пластівці — 40г
Сироп агави (мед) — 1 ст.л.
Агар-агар — 1 ст.л.
Часник — 2 зубчика.
Сік половини лимона.
Яблучний оцет — 1 ст.л.
Вода — 350 мл
Сіль морська (гімалайська) — 2 щіпки.
Приготування:
1. Замочіть горіхи у воді зі щіпкою солі на 6 годин або на ніч.
2. Злийте воду з горіхів. Помістіть фісташки, половину води та всі інші інгредієнти, крім агар-агару, у блендер та взбийте до однорідної кремової консистенції.
3. Помістіть другу половину води та агар-агар у кастрюлю. Перемішайте, щоб не було комочків. Постійно помішуючи доведіть суміш до кипіння та проваріть ще 2 хвилини.
4. Додайте до кастрюлю вміст блендера та добре все перемішайте.
5. Перелийте готову суміш у миску чи контейнер. Як маса трохи охолоне, помістіть її і холодильник до повного застигання.
Смакуйте сир протягом 3-ох днів. Зберігайте його в холодильнику.
Найкраще куштувати сир в обідній час.