


Абрикосові кісточки (лущені)
В чому сила АБРИКОСОВИХ КІСТОЧОК?
- Абрикосові кісточки - неймовірно корисний продукт, адже це рідкісне джерело вітаміну В17;
- Зміцнюють імунну та нервову системи;
- Допомагають набрати вагу та вилікувати проблеми дихальних шляхів;
- Ці кісточки рекомендовано вживати при онкологічних захворюваннях. Речовини, що в них містяться руйнують онкологічні утворення.
Як вживати АБРИКОСОВІ КІСТОЧКИ?
- Починати варто з малої кількості ядер - 4-5 в день і поступово збільшувати до 5-10 кісточок на день. Обов'язково слідкуйте за самопочуттям;
- Їсти кісточки необхідно протягом усього дня, а не за один прийом їжі, ретельно розжовувати. Можна додавати трішки меду;
- Вітамін В17, що міститься в абрикосових кісточках є водорозчинним, тому необхідно пити багато води (структурованої, талої) з розрахунку 30 мл на 1 кг ваги протягом дня;
- Ядра можна застосовувати для заварювання чаю. В сирому вигляді кісточки абрикосу є чудовим глистогінним засобом.
Чого не варто?
- Не рекомендовано вживати продукт при цукровому діабеті, порушеннях роботи щитовидної залози та печінки, вагітності та грудному вигодовуванні, ожирінні;
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- ДУЖЕ ВАЖЛИВО дотримуватись норми вживання абрикосових кісточок, щоб не отруїтися.
Бездріжджовий хліб з горіхів та насіння.
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці — 145 г.;
Насіння гарбуза — 70 г.;
Насіння соняшника — 70 г.;
Фундук — 55 г.;
Абрикосова кісточка — 35 г.;
Наісіння кунжуту — 50 г.;
Насіння льону (змелене) — 20 г.;
Насіння чіа — 2 ст.;
Псиліум* — 3 ст.;
Сіль морська (або гімалайська) — 1 1/2 ч.л.;
Кленовий сироп — 2 ст.л. (або 30-40г змелених фініків);
Кокосова олія (розтоплена) — 3 ст.л.;
Вода — 1 1/2 склянки (350 мл).
* Псиліум - це насіння подорожника. В даному рецепті використовується для скріплення маси.
Приготування:
1. У великій мисці з’єднайте всі сухі інгредієнти, добре перемішайте.
2. У невеликій мисці взбийте разом кленовий сироп, кокосове масло та воду.
3. Додайте вологі інгредієнти до великої миски і дуже добре перемішайте, поки все не просочиться повністю. (Якщо тісто занадто густе для перемішування, додайте ще 1 або 2 ст. л. води).
4. Перекладіть суміш у форму для випічки, змащену і вистелену пергаментним папером. Розгладьте верх і дайте настоятись тісту принаймні 2 години або протягом ночі.
5. Розігрійте духовку до 175°С.
6. Поставте форму у духовку і запікайте 20 хвилин. Через 20 хвилин вийміть хліб з форми і поставте його догори дном в духовку. Випікайте ще 30-40 хвилин.
Дайте хлібу повністю охолонути перед нарізкою.
Найкраще смакувати хлібом у першій половині дня.