


Шрот амаранту
Що таке ШРОТ АМАРАНТУ, та чим він особливий?
- Шрот (клітковина, макуха) - це залишки насіння олійних культур після вилучення з них олії методом холодного тиснення та пресування;
- Шрот амаранту - ефективний спосіб для схуднення та виведення шлаків і солей з організму;
- Цей шрот - це цінна знахідка для вегетаріанців, оскільки в ньому міститься приблизно 16% протеїнів;
- Всі вітаміни у шроті збережені завдяки нетермічній обробці.
Як вживати ШРОТ АМАРАНТУ?
- Шрот можна додавати в каші, салати, млинці, випічку та вживати з кисломолочними напоями чи соками;
- Шрот амаранту трішки гіркий, але поєднуючи його зі стравами Ви отримаєте приємний горіховий смак;
- В профілактичних та лікувальних цілях шрот амаранту приймають по 1-2 ч.л. тричі на день під час їжі, запиваючи великою кількістю води.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Дієтичне амарантове печиво з повидлом
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці — 1 ½ склянки;
Банани — 2 шт;
Шрот амаранту — ½ склянки;
Насіння чіа або його шрот — 3 ст.л.;
Кориця — 1 ч.л.;
Екстракт ванілі — 1 ч.л.;
Сода харчова ½ ч.л.;
Повидло, або джем для доповнення.
Приготування:
1. Нагрійте духовку до 180 град.
2. Збийте у блендері вівсяні пластівці до стану борошна або дрібних крупинок.
3. Окремо збийте банани до утворення пюре.
4. В миску викладіть вівсяне борошно, банан, чіа, шрот амаранту, соду та прянощі.
5. Вимішайте тісто.
6. Сформуйте невеликі кульки, покладіть на пергаментний папір, розпластайте долонею та зробіть вм’ятини великим пальцем по центру для повидла/джему.
7. Викладіть чайною ложкою повидло або джем у ямки.
8. Випікайте 10-15 хв.
9. Печиво повинно бути твердим, але при натисканні прогинатись. Джем може залишитись рідкуватим. Також можна випікати печиво без джему і наносити його вже на готове печиво.
Смачного!
Найкраще вживати в першій половині дня та після тренувань.