


Борошно з насіння льону
4 відгуки
500 г
-+
Є в наявності
Насіння льону / Україна
на 100 г: білки — 36 г, жири — 9 г, вуглеводи — 10 г. Калорійність — 270 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
7 місяців
Чим особливе борошно з насіння льону?
- Борошно з насіння льону — це мелене відбірне насіння льону. Зберігає усі цінні речовини, які є в насінні.
- У нього низький глікемічний індекс — 5. Це означає, що після його вживання рівень цукру в крові не підніметься стрімко.
- Багате на розчинну і нерозчинну клітковину, тому нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і надає ситість.
- Містить вітамін В, що забезпечує здоровий стан нервової системи і має заспокійливий ефект.
- Борошно з насіння льону є лідером по вмісту лігнанів – рослинних гормоноподібних речовин, які мають потужні антиоксидантні властивості.
Про глютен
Лляне борошно — безглютенове.
Та через те, що зберігається на одному складі з іншими продуктами, може містити сліди глютену.
Таке борошно можна спокійно вживати людям, що обмежують глютен або мають легкий ступінь непереносимості. Якщо ж у вас діагностована целіакія, будьте обережними.
Як використовувати борошно з насіння льону?
- Додавайте в улюблену випічку: кекси, корисні тортики чи млинці.
- Використовуйте замість сухарів для панірування та для загущення супів і каш.
- Борошно з льону можна варити, як кашу. Додайте улюблені сухофрукти чи горішки. Корисний сніданок готовий ❤️
- Лляне борошно може замінити яйця у випічці.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Заміна яйця у випічці
Інгредієнти:
Змелене насіння льону або борошно льону— 1 ст.л.;
Вода питна тепла — 2 ½ ст.л.
Приготування:
1. Залийте змелене у кавомолці насіння теплою водою, розмішайте та залиште на 15 хвилин, щоб утворилась слизька маса. Такою кількістю маси можна замінити 1 яйце.