


Борошно кокосове (преміум)
9 відгуків
500 г
-+
Є в наявності
М'якоть кокоса / Україна.
на 100 г: білки — 13 г, жири — 65 г, вуглеводи — 14 г. Калорійність — 693 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
6 місяців
Чим особливе кокосове борошно?
- Кокосове борошно — виготовлене з меленої м'якоті кокоса. Зберігає всі цінні речовини, які є в м'якоті.
- У нього низький глікемічний індекс — 35. Це означає, що після його вживання рівень цукру в крові не підніметься стрімко.
- Містить насичені жирні кислоти, які важливі для правильної роботи нервової та статевої систем.
- Багате на клітковину, тому стимулює травлення і допомагає виводити токсини.
- Кокосове борошно містить лауринову кислоту, яка допомагає боротись з інфекціями.
Про глютен
Кокосове борошно — безглютенове.
Та через те, що зберігається на одному складі з іншими продуктами, може містити сліди глютену.
Таке борошно можна спокійно вживати людям, що обмежують глютен або мають легкий ступінь непереносимості. Якщо ж у вас діагностована целіакія, будьте обережними.
Як використовувати кокосове борошно?
- Використовуйте для приготування корисної випічки: хліба, печива, крекерів та десертів.
- Чудово підходить до солодкої випічки та надає їй ніжний кокосовий смак. У рубриці РЕЦЕПТИ ви знайдете ще декілька варіантів використання ❤️
- У рецептах не варто повністю замінювати борошно кокосовим. Оптимальне співвідношення кокосового борошна в рецепті — 1/3 від загальної кількості.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Безглютенові пряники
Інгредіенти:
Банани — 2 шт.;
Фініки — 10 шт.;
Кокосове молоко (або будь-яке рослинне) 3 ст.л. ;
Кокосова олія — 1 ст.л.;
Кероб (або какао-порошок) — 1 ст.л.;
Борошно (1/3 частина кокосове, 2/3 частини гречане) — 200 мл.;
Кориця — 1/2 ч.л.;
Сіль рожева — 1/4 ч.л.;
Розпушувач — 1 ч.л.
Приготування:
1. Банани зблендуйте з фініками, молоком, олією та керобом.
2. Всі сухі інгредієнти перемішайте. Влийте бананову масу і замісіть щільне тісто. Зліпіть з нього кульки потім приплюсніть їх.
3. Випікайте в духовці при 180°С близько 20-30 хв. в залежності від розміру кульок.
До речі, навіть на ранок вони не сухі, а приємної консистенції!
Найкраще куштувати пряники у першій половині дня.