

Хліб житній
48 грн 1 шт
1 шт
Під замовлення (1 доба)
борошно житнє цільнозернове, житня закваска (вода питна, борошно житнє цільнозернове), вода питна, борошно пшеничне жорнове - крупчатка, сіль морська, олія соняшникова, льон. Вага ±700 г. / Україна (власного виробництва).
на 100 г: білки — 7,1 г, жири — 2,1 г, вуглеводи — 38 г, клітковина — 8,3 г. Калорійність — 191 ккал.
4-5 днів
Чим особливий ХЛІБ ЖИТНІЙ?
- Житній хліб — подовий хліб, який випікається не у формі, а просто на рівному деко.
- Житній хліб виготовлений на житній заквасці. Він 100% цільнозерновий. Цільнозерновий хліб вважається точно корисним продуктом. Він забезпечує організм необхідною кількістю клітковини, харчових волокон, вітамінів групи В і Е, важливих мінералів: заліза, кальцію, фосфору, магнію, калію, натрію і цинку.
- Цей хліб підійде як вегетаріанцям, так і веганам, тому що не містить інгредієнтів тваринного походження.
- Житній хліб не містить цукру, меду, розпушувачів, консервантів.
- Бездріжджовий хліб значно краще засвоюється, після нього немає важкості в животі та інших неприємних відчуттів.
- На смак у житньому хлібі відчутна кислинка. Це нормально.
- Він чудово смакуватиме з веганським сиром чи пастою з кунжуту.
Чому випічка має бути без дріжджів?
- Склад бездріжджового хліба зберігає набагато більше корисних речовин, ніж звичайний, завдяки тому, що частина цукрів і інших речовин не витрачається на “живлення” самих дріжджів.
- Хліб на заквасці бореться з ожирінням, цукровим діабетом, атеросклерозом, остеопорозом, порушеною моторикою травної системи.
- Крім цього, такий хліб ефективно видаляє з організму шкідливі речовини - солі важких металів, токсини і радіоактивні сполуки.
Як правильно зберігати хліб вдома?
- Не залишайте хліб відкритим (без пакета чи торбинки) на повітрі.
- Рекомендовано зберігати хліб в холодильнику, у рідному упакуванні, лляній або бавовняній торбинці (важливо, щоб робота самого холодильника була правильною – щоб не тік, не збирав конденсату і т.д… тут усе індивідуально!).
- Перед споживанням витягти хліб з холодильника і дати «подихати» 10 хв.
- Частину хліба чи окремі буханки можна заморозити (шматками або скибами).
- Розморожувати просто на повітрі. Хліб буде таким, як перед заморозкою (тобто слід проводити цю операцію із свіжим хлібом).
- Підсохлий хліб можна «освіжити»: розігріваємо піч до 150 С, у бритванку, чи металеву миску наливаємо «окропу». Над нею на іншу бритванку (або решітку) кладемо шматки хліба (їх перед цим можна теж злегка оприскати водою), залишаємо на 5-10 хв.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості складових продукту.
Написати відгук
Відгуки про товар (18)
Можна зберігати хліб у лляній/бавовняній торбинці. Для того, щоб хліб довше залишався свіжим рекомендовано зберігати його у холодильнику. Важливо, щоб робота самого холодильника була правильною – щоб не тік, не збирав конденсату і.т.д… тут усе індивідуально!!! Перед споживанням витягти хліб з холодильника і дати «подихати» 10 хв.