


Пшениця (органічна)
Чим особлива ПШЕНИЦЯ?
- Органічна пшениця – рослина родини злакових.
- Має загальнозміцнюючу, протизапальну, заспокійливу та судинорозширюючу дії;
- Активізує розумову діяльність, укріплює нервову систему, знижує рівень глюкози в крові, сприяє засвоєнню білка.
- Клітковина, що міститься в зернах, покращує роботу кишечника та поглинає шкідливі речовини.
Як використовувати ПШЕНИЦЮ?
- Зерна пшениці використовують для пророщення, виготовляють борошно, крупи, пластівці, висівки, готують лікувальні відвари і настоянки;
- Щоб проростити зернову культуру у скляному посуді залийте 1-2 ст. л. пшениці водою наніч, промийте, злийте воду, залиште її вологою на день, ввечері промийте і залиште пшеницю наніч - вранці матимете готові пшеничні проростки;
- Додайте до пророщеної пшениці 1 ст. л. меду, декілька ложок шроту на ваш смак, теплу воду - поживна каша готова!
- Пророщену пшеницю на перших етапах рекомендується вживати не більше 2-3 ст. л. на день, тому що проростки мають функцію «мітли», яка активно очищує організм від шлаків та токсинів. Згодом можна збільшувати кількість.
Зверніть увагу! Перед приготуванням продукт варто ретельно проглянути та перебрати за необхідності.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Салат “Ранковий”

Салат “Ранковий”
Інгредієнти:
Проростки пшениці — 100 г;
Банан — 1шт;
Яблуко середнього розміру — 1 шт;
Родзинки — 20 г;
Грецький горіх або кокос — 30 г;
Кориця — ½ ч.л.
Приготування:
1. Для пророщення зерна необхідно пшеницю замочити у чистій воді на 3-5 годин (на ніч). Потім злити воду, промити насіння і залишити трохи вологи на дні посудини. Прикрити нещільно посудину кришкою чи тканиною. Відкласти пшеницю у тепле темне місце допоки не з’являться корінці довжиною 3-4 мм. Поки насіння проростає промивати його 2 рази на день. Готові проростки зберігати до 5 діб в холодильнику, промиваючи їх раз в день.
2. Для приготування салату замочити попередньо родзинки у теплій воді на 15-20 хв.
3. Нарізати банан та яблуко на довільні шматочки. Змішати всі інгредієнти в мисці, посипати корицею. Готово :)
Смачного!
Найкраще вживати зранку та після тренувань.
Відвар із зерен пшениці
0,5 скл пшениці
5 скл води
Проростки пшениці — 100 г;
Банан — 1шт;
Яблуко середнього розміру — 1 шт;
Родзинки — 20 г;
Грецький горіх або кокос — 30 г;
Кориця — ½ ч.л.
Приготування:
1. Для пророщення зерна необхідно пшеницю замочити у чистій воді на 3-5 годин (на ніч). Потім злити воду, промити насіння і залишити трохи вологи на дні посудини. Прикрити нещільно посудину кришкою чи тканиною. Відкласти пшеницю у тепле темне місце допоки не з’являться корінці довжиною 3-4 мм. Поки насіння проростає промивати його 2 рази на день. Готові проростки зберігати до 5 діб в холодильнику, промиваючи їх раз в день.
2. Для приготування салату замочити попередньо родзинки у теплій воді на 15-20 хв.
3. Нарізати банан та яблуко на довільні шматочки. Змішати всі інгредієнти в мисці, посипати корицею. Готово :)
Смачного!
Найкраще вживати зранку та після тренувань.