Полба
ПолбаПолба

Полба


50 грн/ 600 г
600 г Є в наявності

- +
Полба / Україна.
на 100г: білки – 14,5г, жири – 2,4г, вуглеводи – 70,2г. Калорійність – 339 Ккал.
6 місяців

Чим особлива ПОЛБА, та як її використовувати?

  • Полба  -  вид пшениці з прадавніх часів, що не схрещувалась з іншими сортами пшениці;
  • Це екологічно чистий продукт - полба не переносить жодних штучних добрив;
  • Вміст білків у полбі перевищує їх вміст у пшениці та курячих яйцях, тому полба – чудова їжа для вегетаріанців;
  • З полби, як і з пшениці, виготовляють борошно, висівки, пластівці, варять каші та пророщують.
Зверніть увагу! Перед приготуванням продукт варто ретельно проглянути та перебрати за необхідності.

В чому сила ПОЛБИ?

  • Регулярне вживання полби допомагає покращити зір та нормалізувати тиск;
  • Сприяє схудненню та запобігає накопиченню жирів;
  • Високий вміст вітаміну В6 допомагає позбутися зайвого холестерину.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Вживання полби стабілізує роботу серця та мозку, укріплює всю серцево-судинну систему;
  • Допомагає покращити стан шкіри та волосся, омолоджує організм;
  • Підвищує тонус та додає  енергії, тому корисна людям, що займаються спортом.

Помилково вважають, що спельта і полба - це одне і те ж саме. Насправді, це не так. Спельта (Triticum spelta) - це вид полби. Спельта відноситься до м'яких сортів і є неймовірно корисною. Також екологічно-чистою, завдяки товщині своєї оболонки. Полба - це не просто сорт пшениці, а група видів, що включають в себе різні сорти пшениці. До полби відноситься дев'ять видів: Triticum dicoccoids, Triticum boeoticum, Triticum thaoudar, Triticum urarthu, Triticum dicoccum, Triticum monococcum, Triticum spelta, Triticum macha, Triticum timofeevi, серед яких і спельта. Всі ці види характеризуються ламкими колоссям і плівчастим зерном, з якого практично не вимолочується оболонка, невибагливістю, стійкістю до хвороб і швидко достиганням. Варто відзначити, що більшість видів полби зараз не культивується, виключення складають спельта і двузернянка. Істотна відмінність спельти від полби полягає в хромосомному наборі: спельта містить 42 хромосоми, а полба - 28.




Підходить для діабетиків, спортсменів, людей з зайвою вагою, анемією, проблемами з серцем та шлунком та для всіх, хто хоче покращити своє здоров’я.




Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Полба з овочами



Інгредієнти:

- полба 200 г; 
- невеликий кабачок;
- 2 помідори;
- болгарський перець;
- морква;
- цибуля;
- зелень;
- 1-2 ст. л. кокосової олії;
- сіль, перець за смаком.

 Приготування:

1. Полбу промити ретельно та можна замочити на 1-2 години. Залити водою у співвідношенні 1:3 та варити на малому вогні до повного википання води.
2. Поки вариться полба, розігрійте на сковорідці кокосову олію та викладіть мілко порізану цибулю та моркву, обжарити до золотистого кольору.
3. Додати порізаний кабачок та болгарський перець, перемішати, накрити кришкою і тушкувати 5-10 хв. 
4. Додати порізані помідори, тушкувати під кришкою ще 5 хв. 
5. До овочів додати полбу, перемішати, тушкувати ще 2-3 хв.
6. Зелень можна додати до овочів і тушкувати разом, можна готову страву прикрасити.
7. Додати сіль та перець за смаком. 

Смачного:)
Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.