Пластівці житні сиродавлені
Пластівці житні сиродавлені

Пластівці житні сиродавлені


78 грн 700 г
700 г Є в наявності
- +
Житні пластівці / Україна.
на 100г: білки - 6,4 г, вуглеводи - 82,6 г, жири - 3,2 г. Калорійність - 385 кКал.
6 місяців


Що таке житні сиродавлені пластівці та в чому їх користь?

  • Сиродавлені житні пластівці — це зерна цільної пшениці, розплющені під спеціальним пресом.
  • Багаті клітковиною, яка очищує кишечник і знижує рівень холестерину в крові.
  • Містять у великій кількості:
    - вітаміни групи В — необхідні для здорового обміну речовин;
    - кальцій і фосфор — для формування і відновлення кісток;
    - калій — попереджає утворення набряків, укріплює серце і судини.
  • Житні пластівці мають заспокійливі властивості, тому це корисний продукт при підвищеній кислотності шлунка та гастритах.
  • Джерело повільних вуглеводів — не провокують скачки цукру в організмі та дають довге відчуття ситості.

Як вживати житні сиродавлені пластівці?

  • Класичний спосіб вживання — каша. Залийте пластівці рослинним молоком чи водою. Додайте сухофрукти або горішки за смаком. От і все, смачний та корисний сніданок готовий:)
  • Ловіть спосіб приготування від нас ❤️
    Залийте пластівці гарячою водою в пропорції 1:1,5. Перемішайте, поставте на середній вогонь і варіть 3 хв. Після цього вимкніть газ і дайте настоятися ще декілька хвилин. Якщо хочете більш розварені пластівці - додавайте більше води і збільшіть час приготування.
  • Використовуйте житні пластівці для випічки. Додавайте до печива, кексів чи запіканок. 
  • Можна додавати у смузі, як джерело повільних вуглеводів. Тоді ви точно збережете ситість надовго:)

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Жито - продукт харчування, що включає такі мікроелементи як калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, марганець; ферменти і нуклеїнові кислоти. Воно багате амінокислотами, містить вітаміни В1, В2, РР, А;
  • Високий вміст в жирах жита токоферолів дозволяє рекомендувати житні пластівці людям, які страждають захворюваннями печінки, шкіри, а також вагітним жінкам;
  • В житніх пластівцях досить високий вміст незамінних поліненасичених жирних кислот - лінолевої і ліноленової, лецитину, що робить їх корисними для нормалізації обміну речовин, зниження вмісту холестерину в крові, поліпшення стану стінок кровоносних судин;
  • Все це сприяє нормалізації діяльності серцево-судинної і кровоносної систем організму, перешкоджає розвитку атеросклерозу;
  • Окрім цього, вживання житніх пластівців зможе допомогти знизити рівень холестерину в судинах, а також очистити організм від радіонуклідів, пестицидів та інших шкідливих та токсичних елементів.

Підходить всім, хто стежить за своїм здоров’ям та красою, дітям, спортсменам, діабетикам, людям з серцево-судинними захворюваннями, із зайвою вагою, захворюваннями ШКТ. 




Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Житні біскотті
 

Інгредієнти:


1. Борошно льняне - 2 ст. л.
2. Вода - 200 мл
3. Пластівці вівсяні - 50 г.
4. Борошно житнє - 80 г.
5. Пластівці житні - 70 г.
6. Сіль - 0,25 ч. л.
7. Сода - 0,5 ч. л.
8. Олія рослинна (за вашим смаком) - 3 ст. л.
9. Насіння льону - 1 ст. л.
10. Курага - 70 г.

Приготування:


1. Якщо немає борошна з льону, для його приготування змолоти льон (наприклад, в кавомолці).
2. Льняне борошно змішати з водою і залишити на 30 хвилин набрякнути.
3. Вівсяні пластівці змолоти у борошно.
4. Змішати житню муку, житні пластівці, мелені вівсяні пластівці, сіль і соду. Додати лляне насіння.
5. До суміші води і лляної муки додати рослинну олію і перемішати.
6. Влити в суху суміш житнім борошном). Добре перемішати.
7. Додати попередньо промиту і дрібно нарізану курагу і замісити досить липке тісто.
8. Мокрими руками сформувати два невеликих батончика. Викласти на деко, застелене папером для випічки.
9. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Вийняти з духовки, дати охолонути протягом 10 хвилин, нарізати навскіс шматочками, товщиною приблизно 1 см, розкласти на деку.
10. Випікати в духовці (при 180 градусів) 8-10 хвилин, перевернути і продовжувати випікати ще 8-10 хвилин.

Батончики з пластівців із журавлиною
 
Інгредієнти:


1. Пластівці вівсяні - 50 г.
2. Пластівці житні - 50 г.
3. Пластівці пшеничні - 50 г.
4. Пластівці ячмінні- 50 г.
5. Вода -150 мл.
6. Мед - 1 ст. л.
7. Журавлина сушена - 100 г.
8. Кероб - 30 г.
9. Какао-масло - 20 г.


Приготування:
1. Журавлину помити і залити водою на 30 хвилин. Опісля, воду злити, журавлину обсушити.
2. Суміш пластівців (половину змолоти у кавомолці ) всипати до миски, додати воду і мед. Перемішати, залишити на 20 хвилин.
3. Пластівці перемішати з журавлиною. Отриману масу викласти у форму на силіконовий килимок і рівномірно розрівняти висотою близько 8-10 мм.
4. Випікати перші 10-15 хвилин при температурі 160 градусів, далі температуру зменшити до 120 і залишити ще на 10-15 хвилин в духовці.
5. Готовий пласт розрізати на рівні смужки.
6. Розтопити какао-масло на паровій бані і змішати з керобом до досить густої консистенції. Нанести тонким шаром на батончики за допомогою пензлика. 

7. Дати охолонути батончикам і можна їсти. 

Смачного)



Написати відгук
Відгуки про товар (7)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.