


Пластівці вівсяні сиродавлені
Чим особливі ВІВСЯНІ СИРОДАВЛЕНІ ПЛАСТІВЦІ?
- Вівсяні пластівці - це вівсяна крупа, розплющена за допомогою спеціального апарату, завдяки чому зерна стають м'якшими і це скорочує час їхнього приготування.
- Смак вівсяних пластівців власного виробництва відрізняється від звичного “Геркулесу”, який можна знайти на полицях супермаркету, при вживані ви відчуєте смак СПРАВЖНЬОГО НЕОБРОБЛЕНОГО вівса;
- Вживаючи пластівці на сніданок, ви насичуєте організм необхідною кількістю складних вуглеводів, завдяки чому довго будете відчувати ситість.
- Регулярне вживання вівсяних пластівців допоможе позбутися зайвих кілограмів та покращить стан шкіри.
Як використовувати ВІВСЯНІ СИРОДАВЛЕНІ ПЛАСТІВЦІ?
- Вівсяні пластівці - корисний та ситний сніданок як для дітей, так і для дорослих. Їх вживають з молоко або соком, додаючи фрукти, сухофрукти, мед чи горіхи;
- Використовуйте вівсяні пластівці для випікання корисного печива, запіканок та для приготування смузі;
- Спосіб приготування від "Смак Життя": залити пластівці гарячою водою в пропорції 1 до 1,5. Перемішати, поставити на середній вогонь ( ближчий до маленького) і варити 3 хв. Вимкнути газ і дати настоятися ще декілька хвилин. Якщо хочете більш розварені пластівці - додавайте більше води і збільшіть час приготування;
- Також вівсяні пластівці активно використовуються в домашній косметології для приготування масок для обличчя.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Інгредієнти:
Банан - 1 шт;
Полуниця - 1 склянка;
Змелене насіння кунжуту або сухий залишок (від приготування молока з насіння) - 1 склянка;
Вівсяні пластівці сиродавлені - 1 склянка;
Фініки - 60 г;
Кокосова олія - 1 ст.л.;
Кориця мелена - 1 ч.л.;
Полуниця (для декору) - 5 шт.
Приготування:
1. Замочіть попередньо фініки у теплій воді на 15-20 хв. Промийте їх та відділіть від кісточок.
2. Збийте у блендері банан, полуницю, розм’якшену кокосову олію, корицю та фініки.
3. Викладіть суміш до глибокої миски, додайте до неї дрібно-змелене насіння кунжуту, або сухий залишок від рослинного молока.
4. Подрібніть вівсяні пластівці, якщо вони грубі і додайте їх до загальної маси.
5. Замішайте тісто.
6. Викладіть його тонким шаром на деко. Поріжте квадратиками. На кожен кусочок викладіть нарізану тоненько полуницю.
7. Сушіть у духовці спершу 30 хв. при 145 градусах, а потім ще 2 години при 115 градусах з включеною конвекцією.
Готове печиво можна викласти з духовки для повного його висихання.
Найкраще вживати у першій половині дня та в якості десерту. Чудово підходить для діток.
Французький салат краси з вівсяних пластівців:
2 столові ложки вівсяних пластівців
1 яблуко
6 столових ложок води
3 столові ложки
молока (можна використати рослинне молоко)
сік з половини лимона
1 столова ложка
меду
1/4 чайної
ложки кориці
Банан - 1 шт;
Полуниця - 1 склянка;
Змелене насіння кунжуту або сухий залишок (від приготування молока з насіння) - 1 склянка;
Вівсяні пластівці сиродавлені - 1 склянка;
Фініки - 60 г;
Кокосова олія - 1 ст.л.;
Кориця мелена - 1 ч.л.;
Полуниця (для декору) - 5 шт.
Приготування:
1. Замочіть попередньо фініки у теплій воді на 15-20 хв. Промийте їх та відділіть від кісточок.
2. Збийте у блендері банан, полуницю, розм’якшену кокосову олію, корицю та фініки.
3. Викладіть суміш до глибокої миски, додайте до неї дрібно-змелене насіння кунжуту, або сухий залишок від рослинного молока.
4. Подрібніть вівсяні пластівці, якщо вони грубі і додайте їх до загальної маси.
5. Замішайте тісто.
6. Викладіть його тонким шаром на деко. Поріжте квадратиками. На кожен кусочок викладіть нарізану тоненько полуницю.
7. Сушіть у духовці спершу 30 хв. при 145 градусах, а потім ще 2 години при 115 градусах з включеною конвекцією.
Готове печиво можна викласти з духовки для повного його висихання.
Найкраще вживати у першій половині дня та в якості десерту. Чудово підходить для діток.