Рис чорний
Рис чорнийРис чорний

Рис чорний


125 грн 700 г
700 г Під замовлення (1 доба)
- +
Рис / Таїланд.
на 100 г: білки – 14,6 г, жири - 1,1 г, вуглеводи – 68,7 г, харчові волокна - 7 г. Калорійність – 357 Ккал.
12 місяців

Чим особливий рис чорний (дикий)?

  • Це чорний нешліфований рис, який зберігає високий вміст вітамінів та мікроелементів.
  • Має горіховий смак із легкою солодкавістю.
  • Джерело повільних вуглеводів — 68 г та клітковини — 7 г, тому покращує травлення і дарує тривале насичення.
  • Оболонка чорного рису містить найбільше антиоксидантів серед усіх злакових. Антиоксиданти у поєднанні з клітковиною зв'язують та виводять токсини з організму.
  • Джерело глікозиду  саме він надає рису чорного кольору. Цей мікроелемент зміцнює серцевий м'яз та кровоносні судини.
  • Містить вітамін Е, який корисний для здоров'я очей, шкіри та імунної системи.

Як вживати рис чорний?

  • Чорний рис готується значно довше, ніж інші сорти рису.
    Замочіть його попередньо у воді на 5-7 годин (найкраще на цілу ніч). Після цього промийте, залийте водою у співвідношенні 1:2,5 і варіть приблизно 40 хв до готовності.
    Пам'ятайте: після приготування рис збільшиться в об'ємі в 3 рази.
  • Під час промивання і замочування вода може ставати чорна. Не лякайтесь:) Це особливість чорного рису і свідчить про його якість.
  • Чорний рис смакує як основна страва. Поєднуйте його із овочами та прянощами.
    Можна посипати насінням кунжуту, тоді смак розкривається по-новому.
  • Радимо приготувати салат із чорного рису, додавши овочі та улюблені морепродукти.
Маленькая хитрість ❤️
Чорний рис забарвлює емальований посуд, тому для приготування підбирайте інший матеріал.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Чорний рис не містить  жирів і холестерину;
  • Вживання чорного рису полегшить симптоми менопаузи, зміцнить нігті та волосся;
  • Допоможе чорний рис також при тривалих фізичних навантаженнях;
  • Чорний рис багатий антиоксидантами, які стануть профілактикою онкологічних захворювань та передчасного старіння;
  • У склянці такого рису міститься денна норма фолієвої кислоти для дорослої людини;
  • Його рекомендовано вживати для зміцнення судин і артерій та для зниження артеріального тиску;
  • Також, чорний рис попереджає випадіння волосся, відновлює жіночий організм після пологів, корисний при недокрів'ї;
  • А ще чорний рис рекомендується вживати для схуднення.

Цікаві поради про зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.




Підходить для дітей, підлітків, спортсменів, веганів, людям з підвищеною розумовою діяльністю, діабетикам та усім, хто хоче корисно та поживно харчуватись.




Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Роли з чорним рисом


Інгредієнти:

  1. Листи норі 6 шт;

  2. Рис чорний (дикий) 1 ½ склянки;

  3. Авокадо 1шт;

  4. Морква 1 шт;

  5. Буряк 1 шт;

  6. Маленький дайкон або селера  1 шт;

  7. Маринований, або свіжий імбир 10 г;

  8. Васабі 10 г;

  9. Соєвий соус 30 г.


Приготування:

1. Відваріть рис у 3 склянках води протягом 25-30 хв. та залишіть вистигати.

2. Підготуйте наповнення. Наріжте тонкою соломкою моркву, буряк, дайкон (чи селеру) та авокадо.


3. На лист норі викладіть рівномірним шаром готовий рис. На одному краї викладіть в рядок соломинки овочів та авокадо і скрутіть у роли. Наріжте на рівні частини.

Подавайте з васабі, нарізаним тонким скибочками імбирем та соєвим соусом.

Найкраще вживати у обідній час.


Написати відгук
Відгуки про товар (13)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.