


Рис червоний нешліфований
Чим особливий РИС ЧЕРВОНИЙ (нешліфований)?
- Червоний рис - один з найкорисніших видів рису;
- Червоний рис - чудовий антиоксидант - є профілактикою деяких серцево-судинних та онкологічних захворювань;
- Цей рис не шліфують, тому він зберігає важливі мікроелементи та клітковину;
- А ще червоний рис не містить глютену.
Як вживати ЧЕРВОНИЙ РИС (нешліфований)?
- Червоний рис готується значно довше, ніж інші сорти рису, тому потрібно замочувати його попередньо у воді на кілька годин. Готується червоний рис у співвідношенні - 1:2,5;
- Такий рис чудово смакує як основна страва або гарнір;
- Прекрасно поєднується з овочами, грибами та прянощами. Підходить для приготування плову;
- Червоний рис є дуже поживним та легко засвоюється організмом.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- Якщо Ви дотримуєтесь дієти - вживайте червоний рис в помірних кількостях, оскільки це досить калорійний продукт.
Плов з грибами та чілі
Інгредієнти:
Рис червоний нешліфований — 2 скл.;
Морква — 1 ст.л.;
Цибуля — 1 ст.л.;
Печериці — 400 г.;
Часник — 2 головки;
Перець чілі — 1/2 ч.л.;
Вода — 2 скл.;
Зіра, орегано — 1 ч.л.;
Сіль, перець чорний — за смаком;
Приправа для плову — 1 ст.л.;
Олія кокосова — 3 ст.л.
Приготування:
1. Наріжте гриби.
2. Розігрійте олію в казані, каструлі або пательні.
3. Обсмажте на сильному вогні цибулю, потім додайте моркву, далі печериці.
4. Додайте спеції і трохи води, щоб засмажка ввібрала в себе аромат і смак, тушкуйте 3-4 хв.
5. Додайте рис і лопаткою укладіть по всій поверхні, не перемішуючи.
6. Залийте водою, додайте цілий часник і перець чілі, закрийте кришкою і готуйте на сильному вогні 6-7 хв.
7. Зменшіть на помірний вогонь і варіть до готовності, поки рис не вбере всю воду.
8. На завершення перемішайте і подавайте на стіл!
Чудово підходить для будь-якого прийому їжі. Але в обмеженій кількості у вечірній час.