


Рис червоний (дикий)
4 відгуки
150 грн 700 г
700 г
Є в наявності
Рис / Таїланд.
на 100 г: білки - 14,7 г, жири - 1,08 г, вуглеводи - 68,7 г. Калорійність - 357 Ккал.
12 місяців
Чим особливий рис червоний (дикий)?
- Червоний дикий рис не піддається обробці, а тому зберігає усі вітаміни та мікроелементи.
- Має приємний горіховий смак.
- У нього низький глікемічний індекс — 55). Саме тому червоний рис повільно піднімає рівень глюкози в крові та дає тривалу ситість.
- Джерело вітамінів групи В (особливо В4 та В9), які підвищуюють імунітет та покращують стан шкіри.
- Містить природні актиоксиданти, які попереджають серцево-судинні та онкозахворювання.
- Червоний дикий рис — чудове джерело повільних вуглеводів — 69 г та клітковини — 9 г. Після його вживання ви надовго збережете ситість.
Як вживати рис червоний (дикий)?
- Для того, щоб приготувати червоний рис замочіть його попередньо у воді на 3-5 годин. Після цього промийте, залийте водою у співвідношенні 1:2,5 і варіть приблизно 40 хв до готовності.
Пам'ятайте: після приготування рис збільшиться в об'ємі в 3 рази.
- Можна готувати як окрему страву та поєднувати із овочами.
- Використовуйте як гарнір до риби та улюблених морепродуктів.
- Готуйте на основі червоного рису смачні супчики та закуски.
Пам'ятайте: після приготування рис збільшиться в об'ємі в 3 рази.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
Червоний рис з тофу
Інгредієнти:
Червоний рис — 150 г;
Вода питна — 300 мл;
Цибуля ріпчаста — 1 шт;
Стручкова квасоля — 200 г;
Сир тофу — 300 г;
Свіжий базилік — декілька гілочок;
Соус:
Перець чілі мелений — ½ ч.л.
Олія оливкова — 3 ст.л.
Сік лимона — 2 ч.л.
Помідори — 2 шт;
Перець солодкий — 1 шт;
Часник — 2 зубчики (або асафетида ½ ч.л.);
Сіль — за бажанням.
Приготування:
1. Відваріть рис у воді протягом 40-45 хв.2. Наріжте цибулю і смажте на сковорідці з олією протягом 3 хв.
3. Збийте у блендері помідори, солодкий перець та часник (якщо використовуєте).
4. Утворену пасту протушкуйте на сковорідці разом з цибулею протягом 3 хв.
5. Наріжте сир тофу кубиками і помістіть в сковорідку разом з стручковою квасолею.
6. Тушкуйте, помішуючи 5 хв. Додайте прянощі (перець чілі і сіль) та готуйте ще 1 хв.
7. Сир готовий. Подавайте гарячим окремо від рису, або разом. За бажанням приправте страву лимонним соком та додайте листя базиліку.
Смачного!
Найкраще вживати в обідній час.
Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.