

Рис бурий нешліфований
11 відгуків
650 г
-+
Є в наявності
Рис / Аргентина.
на 100г: білки - 7.4 г, жири - 1.8 г, вуглеводи - 72.9 г. Калорійність - 337 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
12 місяців
Чим особливий рис бурий (нешліфований)?
- Бурий нешліфований рис не піддається обробці, а тому зберігає усі вітаміни та мікроелементи.
- Має ніжний горіховий смак із солодкими нотками.
- У нього невисокий глікемічний індекс — 50. Тому це незамінний продукт при цукровому діабеті та порушеннях обміну речовин.
- Містить у великих кількостях:
- магній (143 мг) — попереджає болі в суглобах та м'язах;
- калій (268 мг) — підтримує кров'яний тиск в нормі;
- фосфор (263 мг) — нормалізує обмін речовин. - Містить клітковину, яка очищує кишківник і нормалізує рівень холестерину в крові.
- Джерело вітамінів групи В, які зміцнюють центральну нервову систему.
- магній (143 мг) — попереджає болі в суглобах та м'язах;
- калій (268 мг) — підтримує кров'яний тиск в нормі;
- фосфор (263 мг) — нормалізує обмін речовин.
Як вживати рис бурий (нешліфований)?
- Щоб зварити бурий рис: замочіть його попередньо у воді на 2-3 годин. Після цього промийте, залийте водою у співвідношенні 1:2,5 і варіть приблизно 20 хв до готовності. Вимкніть вогонь та дайте рису постояти 10хв.
Пам'ятайте: після приготування рис збільшиться в об'ємі в 3 рази.
- Можна готувати як окрему страву та поєднувати із овочами.
- Використовуйте як гарнір до риби та улюблених морепродуктів.
- Готуйте на основі бурого рису смачні супчики, плов та різноманітні закуски.
Пам'ятайте: після приготування рис збільшиться в об'ємі в 3 рази.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Інгредієнти:
Помідори — 180 г;
Перець солодкий — 3 шт;
Цибуля ріпчаста — 1 шт;
Рис бурий — 200 г;
Вода - 0,7 л;
Стебла селери — 4 шт;
Квасоля чорна — 100 г;
Арахіс смажений — 75 г;
Оливкова олія — 2 ст. ложки;
Мелений чілі — 1 ст. ложка;
Асафетида — 1 ч.л.;
Сіль та перець — за смаком;
Листя селери — за бажанням.
Приготування:
1. Замочіть квасолю на ніч, або на термін 5-6 годин.
2. Промийте та відваріть рис з квасолею у воді протягом 30-40 хв. (Спершу доведіть воду до кипіння і тоді зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте під кришкою).
3.Наріжте цибулю, перець, помідори та селеру дрібними кубиками. Розігрійте на сковорідці олію та протушкуйте овочі протягом 7 хвилин.
4.Додайте прянощі і готуйте ще 1 хв.
5. Додайте до овочів готовий рис, арахіс та різане листя селери, якщо використовуєте.
6. Ретельно розмішайте і подавайте теплим.
Смачного!
Найкраще вживати у обідній час.
Помідори — 180 г;
Перець солодкий — 3 шт;
Цибуля ріпчаста — 1 шт;
Рис бурий — 200 г;
Вода - 0,7 л;
Стебла селери — 4 шт;
Квасоля чорна — 100 г;
Арахіс смажений — 75 г;
Оливкова олія — 2 ст. ложки;
Мелений чілі — 1 ст. ложка;
Асафетида — 1 ч.л.;
Сіль та перець — за смаком;
Листя селери — за бажанням.
Приготування:
1. Замочіть квасолю на ніч, або на термін 5-6 годин.
2. Промийте та відваріть рис з квасолею у воді протягом 30-40 хв. (Спершу доведіть воду до кипіння і тоді зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте під кришкою).
3.Наріжте цибулю, перець, помідори та селеру дрібними кубиками. Розігрійте на сковорідці олію та протушкуйте овочі протягом 7 хвилин.
4.Додайте прянощі і готуйте ще 1 хв.
5. Додайте до овочів готовий рис, арахіс та різане листя селери, якщо використовуєте.
6. Ретельно розмішайте і подавайте теплим.
Найкраще вживати у обідній час.